رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها، از برگشت به کل قانون اساسی و پذیرش داوری آن به عنوان حرف اصلاح‌طلبان در مقطع کنونی یاد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی، در دیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و نمایندگان این انجمن در دانشگاه‌های تهران، ‌تربیت مدرس،‌ امیرکبیر، تربیت معلم و شهید بهشتی با یادآوری این‌که در آستانه عید نوروز قرار گرفته‌ایم، افزود: در میان یادها و نام‌ها نوروز ایرانی‌ترین نام و یاد است که مورد تایید اسلام هم قرار گرفته و حتی دعای مخصوصی به این مناسبت وارد شده است.

به گزارش خبرآنلاین مهمترین سخنان سید محمد خاتمی را در ادامه بخوانید: 

  • همه سنت‌ها و رسم‌هایی که در مورد نوروز در ایران وجود داشته درس‌آموز و قابل تامل است. 
  • خانه‌تکانی ، انجام دید و بازدید، رفع کدورت‌ها برای تقویت دوستی‌ها و پیوستگی‌ها در جامعه به عنوان سنت‌های خوب نوروز هستند. 
  • ایرانی که همیشه نوخواهی، عدالت‌خواهی، حق‌طلبی و خداپرستی در متن فرهنگش وجود داشته در چهره اسلام همه اینها را دید و با آغوش باز آن را پذیرفت و همه ظرفیت تاریخی و اجتماعی و فکری خودش را در اختیار اسلام قرار داد و سبب ایجاد تمدن بزرگ و فرهنگ فاخر اسلامی شد. 
  • در دوران اخیر مشروطیت، نوروز دیگری در تاریخ ایران محسوب می‌شود. همچنین انقلاب اسلامی ما نوروز بزرگ تاریخی و معنوی دیگر و آغاز یک حیات طیبه جالب در جامعه ما بود.
  • یکی از فاجعه‌های بزرگ همین است که تفکری که به آن اسلامی که در انقلاب بود ایمان ندارد، با امام و اندیشه او هم سازگار نیست، بخواهد میدان‌دار عرصه شود. اسلام و انقلاب حاصل کارش جمهوری اسلامی و محوریت مردم، تامین امنیت مردم و زمینه‌سازی برای پیشرفت همه‌جانبه جامعه است. ایجاد عدالت به عنوان معیار و ملاک رابطه میان افراد با یکدیگر و رابطه حکومت با مردم و نیز شخصیت دادن به مردم که بتواند حرف بزنند، انتقاد بکنند، حکومت را روی کار بیاورند و برای انتقاد از حکومت هزینه نپردازد؛ این اسلامی است که مورد توجه بود و ما این اسلام و جمهوری اسلامی را می‌ستاییم و هستند کسانی که این اسلام را قبول ندارند؛ هر چند خیلی هم به اسلامیت و انقلابی‌گری تظاهر کنند. 
  • اگر نگرانی وجود دارد به خاطر وجود این تفکر نیست، اصلا ما معتقدیم با تفکر نمی‌توان جنگید، با تفکر می توان بحث و گفت‌وگو کرد یا طرفین همدیگر را قانع کنند و یا حداقل این زمینه را به وجود آورند که مردم با آزادی کامل میان فکرها چیزی را انتخاب بکنند، کسی متوسل به زور نشود، اما خطر این است که تفکر انحرافی به نام اسلام - من جسارت به هیچ کس و هیچ چیز نمی‌کنم، برای فکر هم احترام قائلم ولو اینکه ان تفکر را قبول نداشته باشم - اما جفا این است مردم انقلابی بکنند، امام و راهکاری داشته باشند، تفکری بیاید و خودش را به جای آن تفکر جا بیندازد و اجازه بروز و ظهور به هیچ گرایشی ندهد. 
  • خطر در اینجاست که این گروه مرزبندی شدیدی بکند، توهم و تفکری که با اسلام سازگار نیست را بگوید عین اسلام و انقلاب است و جز آن هم حق ظهور و بروز نداشته باشد و متاسفانه بخواهد در بعضی دستگاهها نفوذ کند و نیز دل های پاک و صاف جوانان خوب و فداکار ما را تحت تاثیر قرار دهد و به جای اینکه این دلها پر از محبت به یکدیگر باشد خدای ناکرده پر از کینه‌توزی به بخش‌های جامعه و بخش‌هایی که دلبستگی‌شان به امام و انقلاب زیاد است، باشد. 
  • نظام ما و اندیشه‌هایی که معتقدیم اصیل است و مردم برای آن فداکاری کردند و جان دادند و انتظار یک زندگی مطلوب و عالی را داشتند، نباید لطمه ببیند، متاسفانه امروز می‌بینیم راهها از هر جهت برای برخی گروهها و جریاناتی باز است که همین تفکر انحرافی را دارند و با کمال بی‌باکی مخالفان اندیشه خودشان را به انواع اتهامات متهم می‌کنند و حتی سعی می‌شود آن تفکر، تفکر نظام و حکومت در جامعه القا شود. 
  • تهمت‌ها و نسبت‌های عجیبی که برخی به مخالفانشان زده و داد‌ند و بدتر این که این مسائل مبنایی قرار بگیرد، برای برخورد و مقابله با جریانی که نمی‌پسندند، این‌ها مساله‌ای است که خطرناک است . 
  • بارها هم گفته‌ام اینجا مساله مواجهه اصولگرایی و غیراصول‌گرایی نیست، کم نیستند اصول‌گرایان عاقل، معتدل و منطقی، ولی جریانی تند وجود دارد؛ جریانی که می‌کوشد مقدسات، یعنی خدا و پیامبر و اسلام را و نیز امام و رهبری و همه آنچه را در جامعه ما مورد احترام است و نقش اساسی در جامعه دارد، به نفع یک جریان فکری و رفتاری انحرافی مصادره کند؛ چنان‌که همه جریان‌های دیگر منکوب و مطرود شوند و نه تنها امکان حضور نداشته باشند، بلکه به عنوان کسانی که باید با آنها برخورد شود مطرح شود و این امر خطرناک است. 
  • آن کسی به نظام و امام و انقلاب لطمه می‌زند که سعی می‌کند چنین وضعی را در جامعه ایجاد کند و بذر کینه و نفرت و برخورد و خشونت را بپراکند؛ در حالی‌که جامعه ما مشکلات فراوان دارد و به جای این که اندیشه‌ها آزاد باشند و این‌ها را نقد بکنند تا اصلاح شود و دست اندرکاران امور را وادار کنند به منطق و معیارهای قانون تن بدهند و نیز با انتخاب آزاد، مردم بیایند و آن چیزی را که مورد خواستشان است، انتخاب کنند، با ایجاد مرزبندی‌های تصنعی و توهمی زمینه گسست و بدبینی را فراهم آورند. 
  • امروز واقعیت‌هایی در جامعه وجود دارد و مخصوصا حاکمان باید متوجه این مسائل باشد تا بتوانند مشکلات را حل کنند.باید به روش و سنت پیامبر(ص) و امام علی(ع) و دیگر بزرگوارانی که در تاریخ بودند رجوع کنیم. 
  • شنیدن حرف نخبگان یعنی شنیدن واقعیت‌هایی که در جامعه وجود دارد و نیز شنیدن راهکارهایی که اگر به کار بسته شود، دوام نظام و جامعه و سلامت آن بیشتر رعایت می‌شود. 
  • قانون اساسی یک کل منسجم است، باید همه آن را مورد توجه قرار داد و به آن عمل کرد؛ نمی‌شود بخشهایی از آن را با تفسیرها و تعبیرهایی که با روح قانون اساسی مخالف است، گرفت و از بخش‌های عظیمی از آن غفلت کرد. حرف ما اصلاح طبان برگشت به کل قانون اساسی و پذیرش داوری آن است. 
  •  هم دولتها حق ندارند خلاف قانون اساسی عمل کنند واگر کسی به آن اعتراض کرد دلسوز انقلاب است و نه معاند و هم گروه‌ها و جریان ها و افکار و افراد هم حق ندارند خارج از قانون اساسی حرکت کنند. 
  •  اتفاقا یکی از دستاوردهای بزرگ جریان‌های اخیر این است که حتی دشمنان بیرونی که همیشه با اتکا به گروه‌های معدود منحرف پرادعای و مطرود از ملت آنها را به عنوان اپوزیسیون آلترناتیو مطرح می‌کردند متوجه شدند این‌ها در کشور ما جایگاه و پایگاه ندارند و مردم به اسلام و انقلاب و البته حق حاکمیت خودشان علاقه دارند. اتفاقا یکی از کارهایی که در برخی روش‌های تبلیغاتی استفاده می‌شود این است که دوباره همان جریان‌های مرده - برای این‌که به دروغ حرکت اعتراضی ملت ایران را منتسب به آنها کنند- آنها را زنده و بزرگ می‌کنند. 
  • اگر همه بتوانند حرفشان را بزنند و انتخابات خوب داور مساله باشد، خیلی از مسائل حل می‌شود. 
  • توقع ما از قوه قضاییه برخورد با منطق طبق قانون اساسی و آیین دادرسی است، برخی جریان‌ها آزادانه به همه کس و همه چیز، حتی به مراجع تقلید و عالمان وارسته و شخصیت‌های انقلابی و با سابقه و هر کس که نمی‌پسندند بدترین اهانت‌ها و برخوردها را می‌کنند، ولی کسی به کارشان کاری ندارد؟ 
  • انتظار ما این بود در آستانه عید فضا عوض شود.
  • باید از آنچه در این مدت گذشت پند بگیریم و راهی دیگر جز آنچه جریان داشته است انتخاب کنیم، حال هم هنوز زمینه وجود دارد، اگر زندانیان آزاد شوند و برخی برخوردهای مضر خاتمه یابد و حرفها و نقدها و فعالیت‌ها در چارچوب قانون میسر شود، بسیاری از مسائل حل می شود. 
  • جامعه می‌تواند با وجود تنوع‌ها و تفاوت‌ها با هدف وحدت برای استقرار همه‌جانبه مردم‌سالاری سازگار با دین و پیشرفت همه‌جانبه با نشاط به سوی آینده بهتر حرکت کند، اظهارکرد: چنین باد! بار خدایا، ای دگرگون‌کننده دلها و دیده‌ها و ای پیاپی‌آورنده روزان و شبان، ای گرداننده سالها و حالها، حال ما را بهترین حال کن.
کد خبر 50128

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ا IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۶
    0 0
    مشکل اقای خاتمی حتی درزمان ریاست جمهوری این بود که خیلی خوب حرف میزنه ولی وقت عمل؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۸۸/۱۲/۲۷
    0 0
    شما که واقعا خیلی خوب عمل کردید و می کنید؟

آخرین اخبار