اسدالله بادامچیان قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در مجالس دوم و هشتم نمایندگی مردم تهران را برعهده داشت. او که در هر دو مجلس عضو فراکسیونهای اکثریت بوده است، وقتی با سوال خبرآنلاین برای تشریح بخشی از خاطرات شفاهیاش مواجه میشود، ترجیح میدهد که به رابطه اقلیت و اکثریت بپردازد و از متانت نمایندگان اقلیت مجلس هشتم سخن بگوید. حال آنکه او با مرور خاطراتش از مجلس دوم، بیشتر اتهام زنیهای اقلیت به اکثریت را به یاد میآورد.
او که رفتار توام با متانت اقلیت و اکثریت را از خاطرات خوب دوران نمایندگیاش در مجلس هشتم، برمیشمرد، اظهارداشت: البته برخی از همکاران ما در مجلس پر سرو صدا هستند و این هم بخشی از اخلاقشان است. الحمدلله در هر دوفراکسیون هم شاهد چنین نمایندگانی هستیم. چه اقای کواکبیان و چه کوچکزاده، هر دو با هیجان صحبت میکنند.
به گفته وی اگرچه گاهی این دو با هم رفاقت میکنند اما هیجانات تند و آرام آنها، اغلب نظر عکاسان را به خود جلب میکند.
بادامچیان با بیان اینکه سال 88، سالی پر از درگیری اصولگرا و اصلاح طلب و سبز و غیر سبز بود، ادامه داد: اما انصافا هر دو طیف در مجلس با متانت رفتار کردند و امیدواریم که ملت عزیز متوجه ادب ایرانی و اخلاق اسلامی نمایندگانشان باشند و هر روز این مشی در مجلس پررنگتر شود.
نماینده تهران با اشاره به آثار برخورد جدی دو دیدگاه در جریان انتخابات ریاست جمهوری بر مجلس، خاطرنشان کرد: یکی از خاطرات جالب نمایندگان در این دوره را همین مسادل انتخابات ساخت. تلاش ما این بود که بلندگوی مجلس که متعلق به همه ملت است، تبدیل به بلندگوی یک جریان خاص نشود. هرچند گاهی هیجانات انتخابات بر این تدبیر جمعی غلبه میکرد و رفتار نمایندگان از قالب متانت خارج میشد. چرا که برخی خارج از محدوده، حرفهای تندی میزدند. بعضی هم اعتراض میکردند که جای این حرفهای تند در مجلس نیست.
وی در پاسخ به سوالی که جویای خاطرات وی از روابط اقلیت و اکثریت در مجلس دوم بود، یادآورشد: در مجلس اول دیدگاههای مختلفی از لیبرالها، حامیان بنیصدر، نهضتیها و حزب الهیها وجود داشت. در آن مجلس طیف حامیات بنیصدر با مصدقیها یکی شدند و جلوی امام و نمایندگان خط امام، قرار گرفتند. اگرچه در مجلس دوم طبف لیبرالها و ملی مذهبیها و طیف موسوم به نهضت آزادی حذف شدند اما همچنان شاهد اختلافات شدیدی میان نمایندگان بودیم.
اختلافاتی که به گفته بادامچیان گاهی به داد و بیداد میکشید و به اختلاف میان فئودال و بورژوا تعبیر میشد و برخی مدعی میشدند که شیوخ بعد از انقلاب آمدند، خوردند و بردند!
به گفته وی برخی نمایندگان از جمله خود بادامچیان، در این معرکه به دنبال آن بودند که جلوی تندرویهای چپ را بگیرند و مشخص کنند که چند نفر شیخ فئودال یا خان وجود دارد. به همین دلیل به یکی از آنها می گوید که این شیوخ مال مردم خور را معرفی کنند تا دمار از روزگار آنها دربیاورند . چون قرار نیست که انقلاب اسلامی سرکار بیاید و باز هم شیوخ وخانها بر مسند قدرت باشند.
بادامچیان افزود: یکی از نمایندگان دوره دوم مجلس گفت که در حوزه انتخابیهاش 150 تا خان زندگی میکنند. این آمار آنقدر عجیب بود که بلافاصله متوجه شدم در تعریف «خان» اشتباهی پیش آمده. از او خواستم تا دوتا از این خانها را نام ببرد و او گفت خسروخان و کیکاووس خان. پرسیدم که این خانهای فئودال چقدر زمین دارند؟ و او گفت که یکی 4 و دیگری 10 هکتار زمین دارد. وقتی گفت که آنها به همراه خانوادههایشان روی این زمینها کار میکنند، متوجه شدم که آنه فقط اسمشان «خان» است!
به گفته وی چنین افراط گریهایی با دید چپ افراطی در دولت میرحسین موسوی نیز وجود داشت.
نماینده تهران با بیان اینکه سطح درگیریها میان نمایندگان اقلیت و اکثریت، در مجلس دوم به مراتب بیشتر از مجلس هشتم بوده است، ادامه داد: البته در آن مجلس در مورد قضیه 99 نفر و اینکه انها خلاف نظر امام رای دادهاند، هیاهو کردند. حتی اقای هادی غفاری به کاشان رفت و مردم را در سخنرانیهایش تحریک کرد و گفت که آنها خلاف نظر امام رای دادهاند. اما امام طی سخنانی جلوی این تندرویها را گرفتند و گفتند که رای مخالف و موافق نمایندگان، عمل به وظیفه شرعیشان بوده و کسی حق اهانت به نمایندگان را ندارد.
وی بار دیگر از برخوردهای متانتآمیز در مجلس هشتم یاد کرد و افزود: اما گاهی نمیتوان فضای هیجان را کنترل کرد. البته کنترل فضا بیشتر در اختیار جناح اکثریت است. در مجلس هشتم، رئیس و هیات رئیسه با متانت عمل کردند و سعی کردند که همه دیدگاههای حاضر در مجلس را در کار قانونگذاری و اداره مجلس، دخالت دهند.
بادامچیان در تشریح شباهتهای مجالس دوم و هشتم به تفکیک گروهها و جریانات سیاسی از یکدیگر اشاره کرد و گفت: 20 روز بعد از انقلاب، کمونیستها با طرح ادعای «خلق عرب» و «خلق کرد» و ... با پشتیبانی آمریکا، خطشان را جدا کردند، بعد خط منافقین جدا شد. بعد نوبت لیبرالها و بازرگان که اصلا انقلابی نبود، رسید که در مقابل انقلاب سربرآوردند. بعد هم خط بنیصدر مشخص شد. در مجلس دوم هم که اختلافات داخلی در اداره کشور نمایان گشت، به تدریج خط مرزی میان روحانیت مبارز و موتلفه اسلامی با تحکیم وحدت و مجاهدین انقلاب شکل گرفت. مثل حالا که در میان تقسیم بندی اصلاح طلب و اصولگرا، یک جنبش سبز هم به وجود امده است.
او که معتقد بود در آینده در میان اصولگرایان نیز دو سه سلیقه ایجاد خواهد شد، وعده داد تا خط کشیهای جدید در جغرافیای سیاسی کشور را در گفتوگویی دیگر با خبرآنلاین تشریح کند.
بخش دوم خاطرات بادامچیان درباره ترس نمایندگان از خبرنگاران و عکاسان و حاشیههای تصویب بودجه امسال و ارائه رای اعتماد به دومین کابینه احمدینژاد را طی روزهای آتی در خبرآنلاین بخوانید.
نظر شما