محمد جواد عسکری پس از بازدید خبرنگاران استان از طرحهای این مجموعه معدنی، در جمع اهالی رسانه در خصوص آینده این شرکت با توجه به رو به اتمام بودن ذخیره معدن مذکور، اظهار کرد: البته دغدغهی آینده سنگ آهن مرکزی و اتمام ذخیره این معدن از سال 1348 یعنی از آغاز بکار این معدن وجود داشته است ولی اگر از آن زمان تاکنون مدیریت شهری به خوبی عمل کرده بود و واحدهایی که خوراک خود را از این معدن تامین میکردند، حق پدرانه خود را در قبال آن انجام داده بودند، امروز شاهد تک محصولی بودن معدن بافق نبودیم.
وی معتقد است که تمام مشکلات امروز مجموعه معدن ناشی از تک محصولی بودن بوده است در حالی که مسئولان گذشته میتوانستند با تکمیل چرخه تولید فولاد، ارزش افزوده خوبی را به محصول این معدن بدهند.
عسکری افزود: البته از سال 1391 تاکنون برنامههایی برای خروج از این وضعیت تدوین و اقداماتی نیز به اجرا درآمده است و هدف از این بازدید نیز آشنایی بیشتر خبرنگاران با این فعالیتها بوده است.
وی یکی از علل عدم تحقق سریع اقدامات توسعهای این شرکت معدنی تاکنون را دولتی بودن آن دانست و گفت: با واگذاری معدن به بخش خصوصی یعنی صندوق بازنشستگان فولاد ایران، برنامهها و طرحهای شرکت سرعت بیشتری به خود گرفته و خوشبختانه اقدامات خوبی نیز در این رابطه از جمله ایجاد طرحهای جوار معدنی مانند طرحهای آگلومره و حتی تولید فولاد در دستور کار قرار گرفته است.
این مسئول با شایعه خواندن تعطیلی معدن، به اقدامات صورت گرفته برای افزایش عمر این معدن، گفت: با اقدامات صورت گرفته در زمینه باطله برداری و اصلاحات صورت گرفته علی رغم ریسک بالایی که با توجه به نسبت گاهاً شش به یک باطله به ماده معدنی بود، خوشبختانه 10 میلیون تن به ذخیره این معدن اضافه شده و در حالی که اگر این اقدامات انجام میگرفت عملاً شاهد تعطیلی معدن در شهریورماه امسال بودیم ولی این معدن برای 15 سال آینده ذخیره خواهد داشت.
وی با اشاره به اجرای طرحهای اکتشافی برای دستیابی به ذخائر جدید، ادامه داد: همچنین طبق مطالعات انجام گرفته تاکنون نزدیک به 38 آنومالی آهندار با ذخیرهی بالغ بر ۱٫۷میلیارد تن سنگ آهن در این منطقه شناسایی و اکتشاف شده که با پیگیریهای صورت گرفته دو آنومالی به ظرفیت 20 میلیون تن از ایمیدور به سنگ آهن مرکزی واگذار شده است.
عسکری همچنین از تفاهم نامهای بین این معدن با معدن چادرملو برای استفاده 50-50 از ذخیره حدوداً 100 میلیون تنی آنومالی D19 خبر داد و گفت: امیدواریم که با رفع مشکلات زیست محیطی این منطقه شاهد بهره برداری از این معدن باشیم.
وی خطوط قرمز این معدن را طرحهای توسعهای و نیروی انسانی آن خواند و گفت: خوشبختانه در حالی که در بسیاری از معادن کشور شاهد تعدیل نیرو هستیم حتی یک نفر در این معدن بیکار نشده و علاوه بر این نیز یکهزار و 848 نفر از سال 91 تاکنون در مشاغل ثابت این معدن، به کار گمارده شدهاند.
وی با بیان این که 95 درصد از نیروهای مشغول به کار این معدن بومی هستند و تنها برخی نیروها به دلیل پیمانکاران غیر بومی، غیر یزدی هستند، گفت: در صورتی که به دلیل باطله برداری احتیاج به تقلیل نیروهای معدنی بشود قطعاً از نیروها برای اشتغال در طرحهای جوار معدنی بهره خواهیم گرفت.
عسکری در این خصوص اضافه کرد که راه شهرستان های میبد و اردکان را در تغییر ترکیب جمعیتی نخواهیم رفت.
این مسئول با اشاره به طرحهای جوار معدنی بافق خاطرنشان کرد: طرح گندله سازی معدن با هدف تولید سالیانه پنج ملیلون تن گندله با سرمایه گذاری 187 میلیون یورو به مدت 36 ماه از ابتدا به گروه مشترک پیمانکاری واگذار شد.
وی ادامه داد: البته با توجه به ضعف عملکرد و مشکلات فنی پیمانکار، در اقدامی خلع ید شد و با شرکت کوبه استیل ژاپن به عنوان سرمایه گذار خارجی و پیمانکاران داخلی، قرارداد جدید منعقد شد که امیدواریم در مدت زمان تعیین شده برای طرح، شاهد راهاندازی طرح با تجهیزات نوین و روز دنیا باشیم.
عسکری با اشاره به پیشرفت 26 درصدی طرح و پیگیری برای تامین سرمایه خارجی از طریق یوزانس، ابراز امیدواری کرد که طرح در نیمه دوم سال 1397 راهاندازی شود.
به گفته وی، طرح مذکور به طور مستقیم اشتغالزایی 700 نفر و به صورت غیرمستقیم برای 1700 نفر ایجاد شغل خواهد کرد.
مدیر عامل سنگ اهن مرکزی ایران در مورد طرح فولاد سازی این شرکت نیز اظهار کرد: این طرح با انتخاب پیمانکار با سرمایهگذاری 404 میلیارد یورو، از حدود یک سال و چهار ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده و با توجه به مهلت 9 ماهه تا یکساله برای تامین فاینانس از طریق آورده پیمانکار در حال انجام است.
وی گفت: طرح فولاد سنگ اهن مرکزی اشتغال مستقیم 1800 نفر و به طور مستقیم شش هزار نفر را فراهم خواهد کرد.
عسکری در مورد سئوالی در مورد خام فروشی مواد معدنی از سوی این شرکت تصریح کرد: این شرکت 100 درصد تامین کننده واحدهای داخل کشور برحسب وظیفه است و تنها مازاد تولیدات را برای تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز به دیگر کشورها صادر میکند.
وی راجع به مطالبات این معدن از کارخانجات داخلی نیز گفت: مطالبات این معدن به ذوب آهن اصفهان که در سال 84 معادل 470 میلیارد تومان بوده نیز با پیگیریهای صورت گرفته کاهش یافته و در طرحهای جوار معدنی سرمایه گذاری شده و مطالبات دیگر واحدهایی که از سوی این معدن تامین خوراک میشوند نیز تقریباً صفر شده است.
عسکری در مورد سئوالی دیگر مبنی بر رقابت این شرکت با سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز تاکید کرد: سنگ آهن مرکزی به هیچ وجه رقیب سرمایه گذاران بخش خصوصی در بافق نیست بلکه در راستای تامین زیرساختهای برای حضور سرمایهگذاران در این شهرستان است و به یقین فرش قرمز زیر پای آنها میگستراند.
وی در همین رابطه با اشاره به تداوم اجرای طرح شبکه فاضلاب بافق از سوی این شرکت معدنی، نگرانی شهروندان بافقی در مورد تعطیلی این طرح را بی مورد خواند و گفت: شرکت با شرکت ابفای کشور دارای قرارداد بیع متقابل 35 ساله است.
این مسئول با اشاره به سرمایه گذاری 10.5 میلیارد تومانی در حوزه بهداشت و درمان شهرستان بافق و همچنین اجرای طرح پارک وحشی بافقی، عنوان کرد: همچنین راه دسترسی به دشت حسن آباد در وهله اول برای تامین آب مورد نیاز سنگ آهن بافق و تامین خوراک از آنومالی D19 و در وهله دوم برای برقراری راه ارتباطی استانهای جنوب شرق کشور به استانهای شمالی به طول 55 کیلومتر در دست اقدام است.
وی ایجاد پست 150 مگاواتی برای طرحهای توسعهای، مطالعه ایجاد نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی که قابلیت ارتقا به 100 مگاوات را داراست، مطالعه یک نیروگاه 500 مگاواتی در شهرستان بافق را از دیگر اقدامات در دستور کار این شرکت معدنی بیان کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: ماشین آلات و تجهیزات این معدن را بعضاً با عمری 40 ساله به لحاظ شرایط و اقدامات نگهداری بسیار کارآمد خواند و افزود: البته نوسازی تجهیزات به تدریج و برحسب نیاز انجام میشود.
عسکری در پایان نیز در مورد موضوع پرداخت حق انتفاع 470 میلیارد تومانی این معدن، طرح این موضوع را در مورد این معدن از ابتدا اشتباه دانست و گفت: با توجه به واگذاری معدن به بخش خصوصی در تاریخ 21/7/1391، این معدن در زمره این قانون قرار نمیگیرد و رای صادره ابطال شده است.
وی در ابن باره افزود: این مبلغ به اضافه 600 میلیارد تومان افزایش سرمایه ناشی از سود معدن، اکنون به ذخیره سرمایه برای سنگ آهن تبدیل شده است.
گفتنی است؛ خبرنگاران پیش از این نشست، از طرحهای کوبئنگ خشک معدن سه چاهون، پارک وحشی بافقی(بیشه در)، مخازن 25 هزار مترمکعبی، راه آهن سه چاهون به چغارت، اصلاح خط، آگلومراسیون، گندله سه چاهون، فولاد بافق کسری، طرح فاضلاب شهری و بیمارستان 96 تختخوابی شهرستان که از سوی این شرکت در حال اجراست، بازدید کردند.
نظر شما