سیدمحسن علوی در گفتگو با خبرآنلاین اظهار داشت: تیمی از باستانشناسان در بررسی یک پناهگاه صخرهای در ارتفاعات مشرف به رودخانه سیروان در نزدیکی روستای ناو (شهرستان سروآباد)، آثاری با قدمت بیش از پنج هزار سال کشف کردهاند.
وی افزود: آثار یافت شده شامل مجموعهای غنی از سفالهای شاخص دوره مس و سنگ همراه با ابزارهای سنگی ساختهشده از سنگ چخماق است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان عنوان کرد: سفالهای یادشده شامل قطعاتی از سفالهای پوک همراه با پوشش قرمزرنگ بوده که یکی از گونههای سفال شاخص این دوره در زاگرس است.
وی ادامه داد: سفالهای مشابه، پیش از این نیز در شماری از محوطههای باستانی غرب کشور نظیر تپه باستانی و مشهور گودین در کنگاور گزارش شده است.
علوی همچنین افزود: این نخستین بار است که در مناطق کوهستانی اورامان آثاری از این دوره که باستانشناسان آن را دوره مس و سنگ جدید میگویند، یافت شده است.
وی خاطرنشان کرد: کشف یادشده نشانه تداوم و گسترش استفاده از غارها و پناهگاههای منطقه توسط گلهداران در نیمه دوم هزاره چهارم پیش از میلاد است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در پایان با عنوان اینکه کشف اخیر از نتایج برنامه بررسی و کاوش باستانشناسی منطقه اورامان است که هم اکنون با هدایت فریدون بیگلری در حال انجام است، یادآور شد: این برنامه پژوهشی از اواخر سال گذشته آغاز شده و تاکنون منجر به کشف و کاوش تعداد قابل توجهای مکان باستانی شده که اطلاعات اندک ما را از پیش از تاریخ و ادوار تاریخی منطقه افزایش داده و امکان بازسازی پیشینه سکونت انسان در منطقه را از پیش از پنجاه هزار سال قبل تا قرون اخیر فراهم آورده است.
نظر شما