۰ نفر
۱۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۲۲:۱۵

در کنفرانس بین المللی تاجیکستان در نظام ژئوپلتیک قدرتهای منطقه ای و جهانی بر لزوم تعمیق هر چه بیشتر روابط اقتصادی تاجیکستان با سایر کشورهای آسیای مرکزی و جمهوری اسلامی ایران تاکید شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر از دوشنبه،‌ در این کنفرانس که صبح چهارشنبه در شهر دوشنبه با حضور جمعی از مقامات سیاسی مقیم شهر دوشنبه برگزار شد سخنرانان ضمن بررسی جایگاه این کشور فارسی زبان در میان سایر کشورهای منطقه بر لزوم تعمیق هر چه بیشتر روابط اقتصادی تاجیکستان با سایر کشورهای آسیای مرکزی و همچنین جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند.

شرکت کنندگان در این کنفرانس یک روزه که به همت مرکز تحقیقات راهبردی ریاست جمهوری تاجیکستان برگزار شد همچنین بی ثباتی در منطقه را خواست کشورهای ابر قدرت دانستند و تاکید کردند: آسیای مرکزی نباید زمینه ای برای فعال شدن تروریسم بین المللی و افراط گرایی و تندروی شود. "سهراب شریف اف" رییس مرکز تحقیقات راهبردی ریاست جمهوری تاجیکستان با بیان این مطلب که تاجیکستان سیاست درهای باز را بخصوص در قبال کشورهای آسیای مرکزی دنبال می کند افزود: ثبات در امنیت و رشد اقتصادی تاجیکستان منوط به مناسبات خوب با کشورهای همسایه است.

منطقه آسیای مرکزی تحت توجه خاص و فشارهای قدرتهای جهانی قرار دارد و رویدادهایی که در این منطقه بروز می کنند تا حدی بیانگر منافع این قدرتهاست. وی افزود: آسیای مرکزی نباید زمینه ای برای فعال شدن تروریسم بین المللی و افراط گرایی و تندروی باشد زیرا انفجارهای اخیر در مسکو نشان داد هر نیروی خارجی می تواند از ضعفهای موجود استفاده و اوضاع را در منطقه بی ثبات کند. وی گفت: در این کنفرانس مسایل منطقه و جهانی بررسی خواهند شد اما هدف آن جستجوی دشمنان نبوده بلکه آشکار کردن علل مخالفتها و عدم تفاهم در موضع گیریها و جستجوی راههای توسعه همکاری و همزیستی در منطقه آسیای مرکزی است. در این کنفرانس "کرابی" کارشناس مسائل سیاسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سخنانی روابط دو کشور ایران و تاجیکستان را در سطح بسیار عالی ارزیابی و بر لزوم گسترش هر چه بیشتر این مناسبات بویژه در بخش اقتصادی تاکید کرد.

وی ارزش مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان را بیش از دویست و پنجاه میلیون دلار دانست و ابراز امیدواری کرد: با توجه به اراده ای که میان رئیسان جمهور دو کشور وجود دارد میزان مبادلات تجاری دو کشور بیش از پیش افزایش یابد. کرابی همچنین روابط سیاسی و فرهنگی ایران و تاجیکستان را در منطقه بسیار با اهمیت توصیف کرد. آغاز مرحله نوین مناسبات ایران و تاجیکستان، فرصتها و چالشهای تاجیکستان در منطقه، نقش بازیگران خارجی در روند تحرکات ژئوپلتیک آسیای مرکزی، خاورمیانه در سال 2010 میلادی، مسائل آبی آسیای مرکزی و همچنین مناقشه کشورهای ابرقدرت در آسیای مرکزی در این کنفرانس بررسی خواهند شد.
 

کد خبر 51664

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =