حبرآنلاین: براساس این طرح ، کشاورزانی که در مناطقی به سر می برند که آبهای زیر زمینی به شدت با افت مواجه شده می توانند برای چاه های خود پروانه بهره برداری دریافت و همچنین چاه های خود را 30 تا 40 متر عمیق تر کنند.
این در حالی است که این چاه ها به دلیل برداشت بیش از حد مجاز با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند و اکثرا نیز در مرحله خشک شدن قرار گرفته اند .
براساس اظهارات کارشناسان برداشت بی رویه از چاه های غیر مجاز تا حدی بوده که حتی با تزریق مصنوعی آب به لایه های این چاه ها نمی توان آب های زیر زمینی هدر رفته را باز گرداند و این هشداری برای آیندگان خواهد بود چرا که با ادامه رویه فعلی آبی برای آیندگان باقی نخواهد ماند .
این در حالی است که یک عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت وگو با "خبرآنلاین " با تایید تمام اظهارنظرهای کارشناسان تصویب این طرح را تنها راه گریز از بحران کم آبی کشاورزان که در حال حاضر گریبان گیر آنها شده است می داند.
موید حسینی صدر اگرچه بر عواقب مخرب این طرح تاکید می کند اما در عین حال معتقد است : در صورت آنکه این طرح تصویب نشود کشاورزان با بحران های آبی عدیده ای مواجه خواهندشد که جبران ناپذیر خواهد بود .
به گفته وی ، این طرح در قالب دو راه حل اجرایی می شود ابتدا ارائه مجوز به چاه های فاقد پروانه بهره برداری است ضمن آنکه قرار است چاه هایی که عمق 70 تا 80 متری دارند به کشاورزان اجازه داده شود 30 تا 40 متر دیگر چاه خود را عمیق تر کنند.
براساس اظهارات وی ، مجلس چاره ای جز تصویب این طرح نداشته اما اگر زیرساخت ها فراهم نشود و نتوانیم به درستی آب های سطحی را مهار کنیم قطعا در 10 سال آینده با بحران های شدیدی مواجه خواهیم شد.
به گفته حسینی صدر قرار است این مجوز به کشاورزانی داده شود که در مناطقی به سر می برند که آبهای زیر زمینی با افت چشم گیری مواجه شده است .
نظر شما