به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، امير ساعد موچشي عنوان كرد: روستاي مكشوفه سرچم، مربوط به دورهاي است كه باستان شناسان آن را دوره مس سنگي ميخوانند.
به گفته او در كاوش هاي به عمل آمده در اين محوطه آثاري شامل سفال، ظرف سنگي، ابزار سنگي، بقاياي استخوان حيوانات و بقاياي معماري كشف شده است.
وي افزود: سفالهاي به دست آمده در سرچم شامل نمونههايي با پوشش قرمز، نخودي و سفالهاي با تزيين فشاري انگشتي و منقوش هندسي هستند كه به سنت سفال دالما و تعداد محدودي نيز به سنت سه گابي تعلق دارند.
به گفته كاوشگر اين مكان، تا پيش از شناسايي محوطه سرچم اطلاعاتي از سكونتهاي دوره مس و سنگ مياني در منطقه اورامان وجود نداشت و تاكنون روستايي با اين قدمت در منطقه اورامان شناسايي نشده بود.
اين باستان شناس افزود: كاوشهاي اخير ميتواند اطلاعات مفيدي درباره نحوه معيشت، سنتهاي فرهنگي و ارتباطات آنها را در اختيار پژوهشگران قرار دهد.
ساعد موچشي بيان كرد كه در اين كاوشها آثاري از سكونت عصر آهن مربوط به سه هزار سال پيش نيز نمايان شده كه نشان از مورد استفاده قرار گرفتن اين ناحيه در دوره ياد شده دارد.
او تصريح كرد: كاوش اخير بخشي از مجموعه كاوشهاي باستانشناسي گستردهاي است كه به هدايت فريدون بيگلري در منطقه اورامان، به ويژه در دره رودخانه سيروان در حال انجام است.
وي ادامه داد: اين كاوش ها در طول يك سال گذشته باعث شناسايي مكانهاي متعددي از دورههاي پارينهسنگي، مسسنگي، عصر آهن و ادوار اسلامي شده كه نشان دهنده غناي باستانشناسي اين بخش از استان كردستان است كه تا پيش از آغاز اين كاوشها اطلاعات اندكي از پيشينه كهن آن وجود داشت.
سرپرست کاوش در محوطه باستانی سرچم شهرستان سرواباد گفت: کاوشهای باستان شناسی در محوطه باستانی سرچم در نزدیکی روستای روآر از توابع شهرستان سروآباد کردستان به کشف بقایای یک روستای 6 هزار ساله منجر شد.
کد خبر 525425
نظر شما