به گزارش خبرآنلاین البرز و به نقل از پايگاه اطلاع رساني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز، حامد فرضی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان البرز که در محل ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه مساحت استان 517 هزار هکتار است که از این میزان 443 هزار هکتار اراضی ملی و 370 هزار هکتار را مراتع تشکیل میدهد، اظهار داشت: با توجه به این مهم کنترل چرای دام در مراتع بسیار حائز اهمیت و ضروری است.
وی با بیان اینکه دو مرتع خوب و ییلاقی در شهرستان طالقان و بخش آسارا وجود دارد، افزود: همه ساله با شروع سال جدید دامهای مراتع قشلاقی استان برای چرا به مناطق ییلاقی مذکور حرکت داده میشود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با تاکید بر اینکه وجود دام مازاد در مراتع استان البرز یکی از مهمترین مشکلات این بخش به شمار میآید، خاطرنشان کرد: بیش از 200 هزار راس دام تحت عنوان دام عبوری از مراتع البرز گذر کرده و از این عرصهها استفاده میکنند.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر وضعیت پوشش گیاهی مراتع استان نسبت به دهه 60 مطلوب نیست از این رو باید نسبت به کنترل چرای دام با جدیت بیشتری اقدام کرد، اظهار داشت: خاکبرداریهای غیراصولی و انجام پروژههای عمرانی بدون توجه به سند آمایش سرزمینی از جمله عوامل مخرب مرتع در استان البرز به شمار میآیند.
فرضی با اشاره به اینکه در سال 95 تا کنون 300 نفر روز مراقبتهای لازم از مراتع استان صورت گرفته که در این راستا ممانعت از ورود 24 هزار راس دام به عرصه انجام شده است، گفت: در این مدت 2 هزار و 400 راس دام نیز از استان خارج شدهاند.
وی با بیان اینکه متاسفانه پروانه و مجوز چرای دام به رقم ناچیز در اختیار دامداران غیر بومی داده میشود که این مطلب سبب میشود به دلیل عدم شناخت افراد نسبت به وضعیت مراتع فشار مضاعفی در این بخش به استان متحمل شود، افزود: امید است به همت شوراهای روستایی پروانه چرای دام به دامداران غیربومی واگذار نشود.
سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با اشاره به اینکه 160 هزار دام مازاد در حالی در استان البرز وجود دارد که مراتع استان ظرفیت پذیرش 200 هزار راس دام را دارا است، گفت: سال گذشته شاهد حضور 378 هزار و 481 راس دام در این مناطق بودهایم.
نظر شما