مهرداد خوشکار مقدم: برخی روندهای نامناسب در مکانیسم های انتخابات، روستائیان را به اقشاری با توقعات بالا و در عین حال انتظاراتی محدود بدل کرده است! اقشاری که گرچه میزان سوادشان افزایش یافته اما به دلیل سطح تحلیل محدود، دولت را به چشم دستگاه خودپرداز دیده و تمام انتظارات خود را در آسفالت یک راه روستایی یا اتاق چند در چند به نام خانه ی بهداشت خلاصه می کنند!
1 - برای آموزش های مصرف بهینه آب و تغییر الگوی کشت روستاهای حاشیه ی دریاچه ارومیه گروهی هایی اعزام شده اند. مردم یکی از روستاهای یاد شده می گویند: این کارها یعنی چی؟! خدا پدر احمدی_نژاد رو رحمت کنه. یه کارت داده وقتی می کشیم، ماهی 45 هزار تومن پرداخت میکنه!
2 - روستاهای گردشگری ایران می تواند محلی برای عرضه ی صنایع دستی مردم بومی باشد اما روستاهایی مانند ماسوله و ابیانه و کندوان آکنده از محصولات تقلبی چینی استکه بدجوری به ذوق می زنند! همین امر موجب گلایه ی گردشگران خارجی شده است.
3 - قبلا واکسن تب برفکی بصورت رایگان به روستائیان تقدیم می شد اما بدلیل جهش ویروس، واکسن های تولید داخل مفید واقع نشد و دولت مجبور به واردات داروهای فرانسوی گردید. از آنجا که برای هر گوساله، باید سه هزار تومان پرداخت شود، داروهای جدید مورد استقبال روستائیان قرار نگرفت تا گوساله های چند میلیونی آنها بخاطر سه هزار تومان تلف شوند!!!
4 - با وجود هشدارهای مکرر به کشاورزان برای عدم استفاده از کودهای شیمیایی، می خواهند سود حاصل از محصولاتشان چندین برابر شود حتی اگر به قیمت سلامت و ایجاد بیماریهای مزمن برای هموطنان گردد...!
5 - تا دیروز محصولات دستباف عشایر و روستائیان اعم از فرش و گلیم و جاجیم و ورنی، زینت بخش خانه های کاه گلی بود اما با برچیده شدن دارهای قالی، زنان و مردان روستائی بر روی فرش های ماشینی روزگار می گذرانند و از درد آرتروز و کمر درد و غیره شکایت دارند!
6- همینک نیز عده ای که خاطره ی انتخابات های گذشته به خصوص موضوع سیب زمینی های اهدایی و یارانه ها و ... زیر زبانشان مزه کرده، با شعارهایی که به مذاق قشری خاص خوشایند است قصد دارند دوباره به میدان بازگردند.
***
به راستی، مقصر تغییر سبک زندگی روستائیان و تبدیل آنان به قشر مصرف کننده، آسیب پذیر و در عین حال زودباور و ساده لوح کیست؟!
نظر شما