وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی بیانه‌ای در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور آمریکا در مورد دکترین جدید هسته‌ای آمریکا و فعالیت‌های هسته ای کشورمان، دیدگاه‌ها و مواضع خود را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، متن این بیانیه به شرح ذیل است :

آمریکا دارای یکی از بزرگترین زرادخانه های اتمی جهان است و تعداد زیادی سلاح هسته‌ای را انبار نموده و باید یک ضرب‌الاجل زمانی برای انهدام کامل سلاح های هسته‌ای خود تعیین نماید. نگهداری این حجم از سلاح های اتمی امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده و تهدید دیگران با این سلاح ها ناامنی بین المللی را شدت می بخشد.

آمریکا اولین کشوری است که از این سلاح‌ها استفاده کرده و صدها هزار نفر را در هیروشیما و ناکازاکی از بین برده است.

دکترین جدید هسته ای اعلام شده توسط دولت اوباما از لحاظ مبنایی هیچ فرقی با دکترین‌های قبلی آمریکا ندارد، بلکه گستاخانه استفاده از سلاح های هسته ای را در برخی موارد مجاز می شمارد. هم چنین اساس دکترین بر ادامه داشتن این سلاح ها و نوسازی آنها و تکیه بر تئوری منسوخ شده بازدارندگی است که متعلق به زمان جنگ سرد بوده و عمر آن به سر آمده است. تاکید بر تداوم داشتن این سلاح ها مصداق بارز عدم پایبندی به ماده NPT 6 است و جامعه بین المللی منتظر عمل به تعهدات آمریکا طبق این ماده و خلع سلاح هسته‌ای کامل است.

این که دولت آمریکا بخواهد به کشوری تضمین عدم استفاده از سلاح هسته‌ای بدهد، مهم نیست چون تضمین های از سوی آمریکا، که بارها تعهداتش را نقض کرده است برای کشورهای عضو NPT قابل قبول نیست. تا زمانی که کاهش تعداد کلاهک های هسته ای آمریکا تحت نظارت کامل بین‌المللی انجام نشده و قابل راستی آزمایی نباشد اعتباری ندارد.

ادبیات اظهارات اخیر آقای باراک اوباما تکرار مواضع رئیس جمهور پیشین آمریکا به گونه ای دیگر می باشد. بازگشت دولت آمریکا به سیاست های قبلی هزینه های زیادی را برای ملت آمریکا که نمونه آن انزوا در میان سایر ملت ها می باشد را به ارمغان خواهد آورد. هم چنین تجربیات تهدید ملت ها از سوی آمریکا نیز ناکارآمدی و بی اثر بودن خود را در دوره رئیس جمهوری قبلی آمریکا نشان داده است.

تلاش آمریکا و برخی کشورهای غربی در جهت این که خود را جامعه جهانی معرفی نمایند و اراده خود را به منزله اراده جامعه جهانی القا نمایند بزرگترین خطای استراتژیک آنها می باشد که واکنش متعاقب جامعه جهانی را به دنبال خواهد داشت.

عدم اشاره آقای اوباما به رژیم صهیونیستی به عنوان اشاعه دهنده سلاح های هسته ای و به عنوان رژیمی که خود را به هیچ یک از هنجارهای منع سلاح های کشتار جمعی پایبند نمی داند، نشانه‌ی بی اعتباری و عدم صداقت در اظهارات مقامات آمریکایی می باشد.

ملت ایران نشان داده که حفظ حق مسلم هسته ای از بالاترین اولویت هاست و در این راستا هیچ تحمیلی را پذیرا نخواهد شد. تحریم های شورای امنیت نه تنها هیچ تاثیری بر فعالیت های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان نداشته و نخواهد داشت، بلکه فراهم‌کننده انگیزه برای خود اتکایی و خودکفایی بیشتر خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید نموده دارای برنامه هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز بوده و به تعهدات خود طبق NPT به طور کامل پایبند است. برگزاری کنفرانس خلع سلاح در اواخر فروردین ماه جاری گواهی بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای تحقق عملی شعار "انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ کس" در سطح بین المللی می باشد.

سیاست‌های آمریکا در قبال خواست و اراده‌ی ملت‌ها برای برخورداری از دانش هسته‌ای در فعالیت‌های صلح‌آمیز شکست خورده و حمایت جامعه‌ی جهانی و همه‌ی کشورهای آزاده و مستقل از جمله کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از حق مسلم ایران در فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای مصداقی از این موضوع می‌باشد.

توصیه می‌کنیم رئیس جمهور آمریکا گفتمان تغییر که از سیاست‌های اعلام شده انتخاباتی که منجر به پیروزی وی گردید را به صورت عملی در دستور کار قرار دهد و در این صورت خواهد بود که وجهه‌ی لطمه خورده آمریکا در جهان ترمیم خواهد یافت و زمینه برای حل مشکلات بین المللی از طریق گفت و گو به جای استفاده از ادبیات تهدید و فشار فراهم خواهد شد.

کد خبر 53530

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین