این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی که در نشست خبری تشریح برنامههای روز بزرگداشت فردوسی در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی سخن میگفت اظهار کرد: شعرهای باقیمانده از فردوسی بیشتر از کل شعرهایی است که از قرن 3 و 4 باقی مانده است. این موضوع نشان از اوج اهمیت شاهنامه در بین مردم سرزمین ما در قرون و اعصار متمادی است و وظیفه ما را در پاسداری از این میراث گرانسنگ بیشتر و بیشتر میکند.
یاحقی با بیان اینکه تجلیل از فردوسی تجلیل از یک شاعر نیست بلکه تجلیل از یک فرهنگ است، عنوان کرد: یکی از برکات شاهنامه این است که آثار زیادی با توجه به آن شکل گرفته است که حماسههای دینی از جمله علینامه در همین مسیر قرار دارد.
دبیر قطب علمی فردوسیشناسی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: ما از تابستان گذشته موضوع شاهنامه پس از شاهنامه را آغاز کردیم و فراخوان مقاله صادر کردیم و تا 15 اسفند زمان دادیم. در این مدت 180 مقاله به دست ما رسیده است که 32 مقاله را در کتابی به همین نام به چاپ رساندیم و 22 عنوان مقاله را در لوح فشرده و 15 مقاله را نیز در نشریه پاژ منتشر کردیم. مجموعا 69 مقاله در این راستا به چاپ رسیده است.
وی افزود: در حاشیه برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی ترجمه ترکی شاهنامه در روز جمعه (24 اردیبهشت) رونمایی خواهد شد و کتاب دیباچه پنجم شاهنامه نیز دیگر کتابی است که در این روز رونمایی خواهد شد.
یاحقی تصریح کرد: مجموعا 25 سخنرانی در روزهای شنبه و یکشنبه در دانشگاه فردوسی انجام خواهد شد که غنای خوبی را به این مراسم خواهد بخشید.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: ما باید بدانیم که فعالیتهای عامهپسندانه خوب و لازم است اما این آثار مکتوب هستند که باقی میمانند. باید بدانیم که نهایتا تولیدات علمی زنده خواهند ماند و باید تلاش کنیم که تا حد امکان این حوزه را تقویت کنیم.
58241
نظر شما