۰ نفر
۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۲
توت درختان شهر خوردنی نیست

روزنامه همشهری زنجان نوشت: حتما تا به حال درختان توت مجنون را در برخی از خیابان‌های زنجان مشاهده کرده‌اید. درختانی که هر رهگذری با عبور از کنار آنها وسوسه می‌شود تا به اندازه چیدن چند دانه توت توقف کند و طعم توت تازه را بچشد.


زیر این درختان معمولا به دلیل ریزش بار و عبور عابران در بیشتر مواقع سیاه و کثیف است و این موضوع تا وقتی که باری بر روی درخت است ادامه دارد. توت مجنون قامتی کوتاه دارد و به همین دلیل در دسترس بزرگ وکوچک است. اما سوال اینجاست که آیا این درختان برای خیابان مناسب هستند؟ آیا خوردن میوه این درخت که در معرض دود خودروها و سمپاشی هستند، مشکلی ندارد؟ «شهرام فرح‌بخشیان» که به تازگی به سرپرستی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری زنجان منصوب شده در این مورد می‌گوید: درختان توت مجنون تزئینی است و مردم تا حد امکان باید از مصرف میوه آن خودداری کنند. گفت و گوی همشهری را با وی می‌خوانید.
• کاشت درختان توت از چه زمان در زنجان آغاز شد؟
زمان دقیق را نمی‌دانم اما این درختان در سال‌های گذشته در رفوژ برخی از خیابان‌ها کاشته شده‌اند که معروف به توت مجنون هستند و در زمره درختان تزئینی شناخته می‌شوند.
• آیا کاشت آنها کار درستی بود؟
صرف این‌که زمینه آشنایی مردم با این درخت مهیا نشده است نمی‌تواند دلیلی بر رد کاشت آن باشد.
• سمپاشی این درختان به چه صورت است؟
سمپاشی فقط برای این درختان و خاص آنها نیست، بلکه این درختان در کنار سایر درختان سمپاشی می‌شوند.
چه مدت این سموم روی درختان باقی می‌مانند؟
سمپاشی درختان شامل دوره‌ای به عنوان کارنس است. این دوره عبارت است از حداقل زمانی که بین آخرین سمپاشی و برداشت محصول باید رعایت کرد. در این مدت باقیمانده سم در اثر عوامل طبیعی تجزیه شده و باقیمانده آن در سطح میوه‌ها و سبزی‌ها به حد مجاز می‌رسد.
سمپاشی چه زمانی انجام می‌شود؟
درختان در نیمه اول خرداد سمپاشی می‌شوند.
• ثمره درخت توت مجنون نیز در همین ماه به بار می‌نشیند و شاهد مصرف این میوه توسط مردم هستیم. این همزمانی به بار نشستن و سمپاشی به اطلاع مردم می‌رسد تا از میوه‌های آن استفاده نکنند؟
خیر. باید در این مورد فرهنگسازی شود که این درختان زینتی هستند و درختان مثمر، میوه محسوب نمی‌شوند. گرچه میوه آن قابل خوردن است اما این درخت عمدتا تزئینی است. در نتیجه مردم نباید از میوه این درختان برای خوردن استفاده کنند.
• امکان دارد کاشت این نوع درختان به دلیل استفاده مردم و مشکلاتی که ممکن است برایشان ایجاد شود، حذف شود؟
اینکه به دلیل مصرف ثمره درخت توت مجنون توسط برخی از مردم این درختان را حذف کنیم درست نیست. چون نمی‌توانیم به این دلیل زیبایی شهر را از وجود چنین درختانی محروم کنیم. همانطور که کاشت این درخت فقط مختص شهر ما نیست و شهرهای دیگر نیز کاشت آن در فضاهای شهری را داشته‌اند.
چرا در این موضوع فرهنگسازی نمی‌شود؟
یکی از اهدافی که سازمان در آینده نه چندان دور به دنبال آن خواهد بود بحث فرهنگسازی است. درختانی که ممکن است مخاطراتی را برای افراد به وجود بیاورند. گاهی اوقات مشاهده می‌شود کسانی خودرو خود را در کنار خیابان پارک می‌کنند و برای تغذیه این درخت به رفوژ خیابان مراجعه می‌کنند. در این راستا اقدام خواهیم کرد تا مردم متوجه موضوع باشند.
• توت‌های مجنون ثمره دارند و وقتی زمان موعد می‌رسد روی کف پیاده‌رو‌ها و یا برخی از پارک‌ها ریخته می‌شوند و به مرور زمان لکه‌های سیاهی را بر جا می‌گذارند. در این باره چه برنامه‌ای داشته‌اید؟
امسال باتوجه به چند مورد گزارش که توسط شهروندان دریافت شد، برای برداشت میوه این درختان تصمیم گرفته شد که تعدادی از نیروها اقدام کنند تا نه تنها شهروندان با مخاطره رو‌به‌رو نشوند بلکه آثار نامطلوبی نیز برجا نماند.
ن آیا امکان دارد درختانی که در حاشیه خیابان‌ها کاشته شده و لکه‌های سیاهی را بر موزاییک باقی می‌گذارند جا به جا شوند؟
بحث انتقال درختان توت مجنون یکی از موارد مطرح شده است، اما این موضوع نیاز به کار کارشناسی دارد که به چه مکانی منتقل شوند. نباید با انتقال آن در بحث ریشه گیاه مشکلاتی به‌وجود بیاید. پس نیاز به توجه و پیگیری دارد که سازمان نیز به آن خواهد پرداخت.
• آیا گزارشی مبنی بر بروز بیماری در مردم به دلیل تغذیه از این توت‌ها به شما رسیده است؟

هیچ گزارش مکتوبی در این باره نداشته‌ایم.
• امسال در این باره چه برنامه‌ای خواهید داشت؟
ضمن این‌که فرهنگسازی همه‌جانبه‌ای در شهر انجام خواهیم داد، در انتخاب نوع درخت نیز دقت نظر بیشتری انجام می‌شود. با توجه به بالا بودن میزان آلایندگی در شهر، کاشت این درختان میوه مناسب نیست و از طرفی این درختان ضمن مصرف آب بیشتر عمر کمتر از 30 سال دارند. در حالی که درختان چنار عمر 500 ساله دارند. به همین دلیل هدف این است که در آینده نیز درختان مناسبی بکاریم.

 

 

کد خبر 548196

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار