در تازه ترین اتفاق، دانشگاه شیراز زمین مورد نیاز ساخت این موزه را فراهم کرده و قرار است با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد نخبگان، سفارت فنلاند و بنیاد آلتو، موزه هنرهای معاصر در شیراز راه اندازی شود. آن طور که مهدی امید بخش، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به خبرنگار «خبرجنوب» می گوید؛ دانشگاه شیراز زمینی را به وسعت 3 هکتار برای ساخت این موزه در نظر گرفته و این موزه با همان معماری آلتو، معمار فنلاندی که این موزه را در دهه 40 طراحی کرد، ساخته می شود. امیدبخش در این باره می گوید: «من شخصا این موضوع را دنبال می کنم. با توجه به اینکه دانشگاه شیراز در این زمینه ورود کرده و مکاتبه بسیاری با آقای مراد خانی در معاونت هنری وزارت ارشاد داشته ایم امیدواریم هرچه زودتر تماشاگر آغاز ساخت موزه باشیم.»علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر پیشین موزه هنرهای معاصر تهران چندی پیش در شیراز و در دو سالانه سرو نقره ای وعده داد که شیراز سرانجام صاحب موزه هنرهای معاصر شود. آن هم موزه ای که شیرازی ها برای بیش از 4 دهه آرزوی ساختش را دارند و اکنون برخی شهرهای کشور همچون تهران و تبریز صاحب نمونه ای از آن هستند. بسیاری از هنرمندان هم امیدوارند که با راه اندازی چنین موزه ای نه تنها روح تازه ای به فضای هنری شیراز دمیده شود بلکه شیراز در جنوب کشور و در میان کشورهای حوزه خلیج فارس به یک قطب فرهنگی و هنری تبدیل شود. به باور مسئولان استانی راه اندازی این موزه حتی میتواند زمینه ساز نمایش آثار هنرمندان بزرگ ایران و جهان در شیراز شود و ضمنا فضایی را فراهم کند تا آثار هنرمندان شیرازی در شهر خودشان به نمایش در بیاید. به ویژه اینکه اکنون بسیاری از این آثار در شهرهای دیگر کشور نگهداری می شود. معاون هنری ارشاد فارس میگوید: «این ساختمان را آلتو، معمار فنلاندی در دهه 40 خورشیدی برای شیراز طراحی کرده است و ما هم همان معماری را اجرا می کنیم. ضمن اینکه سفارت فنلاند و بنیاد آلتو در این زمینه ابراز آمادگی کرده اند و پیگیری ها در دست انجام است.»
مشکلات هنوز باقی است
در حالی که انتظار شیرازی ها برای داشتن موزه هنرهای معاصر در حال 40 ساله شدن است، برخی کارشناسان از آسیب هایی که نبود این موزه به بار آورده سخن می گویند و برخی دیگر از مزایایی میگویند که با داشتن این موزه برای شیراز پدید می آید. نام شیراز با ادبیات به دهان مردم ایران و جهان افتاده است ولی واقعیت این است که شیراز به جز در حوزه ادبیات در حوزه هنرهای تجسمی و... هم حرف زیادی برای گفتن دارد و نبود یک موزه هنر معاصر در این شهر باعث شده بسیاری از آثار هنرمندان معاصر این شهر اگر نابود نشده باشد، سر از نمایشگاه ها و موزه های دیگر شهرهای کشور دربیاورد. مانند کارهای استاد شیوایی که آثار او در بسیاری از کشورهای جهانی به فروش رفته است ولی در فارس جایی برای نگهداری آثار او وجود ندارد. بهزاد مريدي، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس چندی پیش در این باره به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر «خبرجنوب» گفت: «کارهای بسیاری از بزرگان ما در جهان به فروش می رود و ما باید جایی برای نگهداری آثار آنان داشته باشیم. ضمن اینکه برخی از بزرگان به رحمت خدا رفته اند و داشتن مکانی برای ارایه آثار آنان بسیار مهم است. داشتن این موزه همچنین کمک می کند که آثار هنرمندان ما که در شهرهای دیگر به ویژه تهران نگهداری می شود با رایزنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فارس آورده شده و در معرض دید همگانی قرار بگیرد.»
هرچند که تصور وجود چنین موزه ای در شیراز خوشایند است ولی این طور که به نظر می رسد تا ساخته شدن موزه هنرهای معاصر در شیراز راهی دراز و پر پیچ و خم در پیش است؛ از جمله مشکلات کمبود منابع اعتباری برای ساخت پروژه ای چنین بزرگ است. اینک باید دید نهادهایی چون شهرداری که توانایی مالی ساخت چنین پروژه ای را دارند در ساخت آن شرکت خواهند کرد یا نه.
«خبرجنوب» نوشت: رویای شیرازیها برای صاحب شدن موزه هنرهای معاصر هیچ گاه به اندازه امروز دسترسی پذیر نبوده و به نظر می رسد که این طلسم 40 ساله در حال شکستن است.
کد خبر 549668
نظر شما