احتمال پیدا کردن شخصی با برقع در بلژیک به اندازهای است که شما بتوانید در عربستان محلی برای فروش مشروبات الکلی پیدا کنید، اما با این حال بلژیک ممکن است اولین کشور اروپایی باشد که پوشیدن برقع و دیگر لباسهای اسلامی را که به طور کامل صورت و بدن زنان را میپوشاند ممنوع کند.
کشورهای فرانسه و هلند نیز ممکن است این پوششها را که در بسیاری از جوامع غربی دیده میشوند به طور کامل ممنوع کند.
لین دیریک یکی از اعضای محافظه کار کمیسیون امور داخلی مجلس بلژیک که از طرح ممنوعیت حمایت کرده است در این باره گفت: تقریبا همه گروهها با این طرح ممنوعیت موافقت کرده اند.ممکن است این طرح در نهایت در ماه جولای به قانون تبدیل شده و اجرای آن در همه مکانهای عمومی از جمله خیابانها آغاز شود.
به علاوه تهدیداتی که بر علیه کاریکاتوریستها و هنرمندانی که آثاری توهین آمیز در مورد پیامبر اکرم ارائه کرده اند این عقیده را به وجود آورده است که اسلام با معیارهای آزادی بیان در کشورهای غربی سازگار نیست.
کشور سوئیس نیز اخیرا رای به عدم ممنوعیت ساخت مناره در این کشور داده است.در طول سالهای گذشته ساخت مساجد و مناره در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند سوئد ، فرانسه ، ایتالیا ، اتریش ، یونان ، آلمان و اسلوونی با اعتراضاتی همراه بوده است که در بعضی از موارد به خشونت هم کشیده شده اند.
رئیس جمهور فرانسه نیز از طرح ممنوعیت برقع حمایت کرد و آن را مخالف شان و منزلت زنان دانسته است.
تا کنون تصمیم در مورد این پوششها به عهده مدیران شهری در بلژیک بوده است . تعدادی معتقدند این ممنوعیتها بیشتر جنبه امنیتی دارند تا مخالفت با انتخاب عقیده و مذهب ، به طوری که بر اساس معیارهای امنیتی نیاز است که چهره هر شخص در جامعه مشخص و واضح باشد.
به هر حال به نظر میرسد که در سراسر کشور اروپا سیاستها و گرایشهای قانونی خاصی در مورد مهاجرین و اقلیتها ، خصوصا مسلمانان در حال جریان است تا با عقاید و باورهای مذهبی آنها مخالفت کند.
اگرچه تعداد مسلمانان در اروپا در حال افزایش است ، اما باز هم آنها اقلیت دینی را در این کشورها تشکیل میدهند.بیشترین تعداد مسلمانان در کشور فرانسه زندگی میکنند و تقریبا 7.5 درصد از جمعیت این کشور را که بالغ بر 5 میلیون نفر میشوند مسلمانان تشکیل میدهند.بعد از فرانسه کشور هلند با 6 درصد ، آلمان با 5 درصد ، اتریش با 4.2 درصد ، بلژیک با 3 درصد ، و بریتانیا با 2.7 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.این آمار با توجه به تحقیقاتی که در مرکز تحقیقاتی Pew در واشنگتن و در سال 2009 انجام شده به دست آمده است.
در حال حاضر حمایت بسیار گسترده ای از ممنوعیت لباسهای پوشاننده صورت در مجلس هلند صورت گرفته است.این در حالی است که فقط کمتر از 500 نفر از جمعیت این کشور 16.5 میلیون نفری این پوشش را برای خود انتخاب کرده اند.
مریم حمدون یکی از فعالین حقوق زنان مسلمان در این باره گفت : ممنوع کردن برقع درکشور بلژیک چندان مشکل نیست.زیرا اکثریت زنان مسلمان در این کشور این پوشش را ندارند.
سال گذشته شهر بروکسل پایتخت بلژیک 29 زن را به دلیل پوشیدن برقع جریمه کرد.در ابتدا این قوانین محلی بودند که پوشیدن این گونه لباسها را ممنوع اعلام میکردند ، اما اکنون قوانین جدید در حال تصویب شدن در سطح ملی هستند.
در ماه ژانویه دانمارک برقع و نقاب را با ارزشهای این کشور سازگار ندانست.اما بعد از آن که مشخص شد فقط دو یا سه زن در این کشور که دارای 5.5 میلیون جمعیت هستند برقع میپوشند و تعداد زنانی که نقاب به صورت میزنند از 200 نفر تجاوز نمیکند ، اجرای قانون ممنوعیت این پوششها به تعویق افتاد.
در فرانسه نیز که دارای 65 میلیون نفر جمعیت است تعداد زنانی که صورت خود را با نقاب میپوشانند نزدیک به 1900 نفر تخمین زده میشود.کشور فرانسه در سال 2004 پوشیدن روسری را به همراه کلاههای یهودی و همراه داشتن صلیبهای مسیحی در مدارس خود ممنوع کرد.
سیاست مداران کشورهای آلمان ، اسپانیا و ایتالیا هم تلاشهایی برای ممنوع کردن پوششهای اسلامی انجام داده اند ، اما تا کنون تلاشهای آنها تاثیری به همراه نداشته است.
ایزابل پریل نایب از بلژیک در این باره گفت : فقط تعداد بسیار کمی از زنان در بلژیک برقع میپوشند و اجرای طرح ممنوعیت این پوششها نشان میدهد ترس از اسلام علت اصلی و واقعی تصویب این قوانین است.
اسوشیتدپرس ، 16 آوریل
در طول چند سال گذشته مخالفت با نمادها و پوشش های اسلامی در کشورهای اروپایی شدت یافته است.این در حالی است که به اعتقاد بسیاری این قوانین فقط برای عده معدودی از مسلمانان این کشورها تصویب می شوند.
کد خبر 55538
نظر شما