به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری ، "دانیل اپستین" سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: این خاکستر میکروسکوپی زمانی که به زمین برسد برای مردم بالقوه خطرناک است چراکه ذرات استنشاق شده می توانند وارد ریه ها شوند و مشکلات تنفسی ایجاد کنند.
اپستین افزود: این ذرات هنگامی که استنشاق می شوند، می توانند به نواحی جانبی ریه ها برسند و مشکلاتی را بویژه برای افراد مبتلا به آسم و یا مبتلا به مشکلات تنفسی، ایجاد کنند .
وی توصیه کرد: اروپایی هایی بهتر است به هنگام خروج از خانه ماسک بر صورت خود بزنند.
با این وجود برخی ازکارشناسان دیگر معتقدند که خاکستر ناشی از فوران آتشفشان اثرات زیادی بر سلامت نمی گذارد و خطر بهداشتی خاکستر آتشفشان از دود سیگار یا آلودگی هوا بسیار کمتر است.
خاکستر آتشفشان از ذرات نرم سنگ خرد شده آتشفشانی ساخته شده و رنگ این خاکستر از خاکستری روشن تا سیاه متفاوت است و به نرمی پودر تالک است.
درجریان فوارن آتشفشان، این خاکستر می تواند بر اثر استنشاق به عمق ریه ها نفوذ کند و حتی در افراد سالم موجب بروز حساسیت شود.
این کارشناسان می گویند: زمانیکه این خاکستر از مسافت دورتری به زمین می رسد - مانند ابری که در حال حاضر بر فراز اروپا حرکت می کند - اثرات غیربهداشتی آن اغلب به حداقل می رسد.
فواران یک آتشفشان در ایسلند در روز چهارشنبه، ابر بزرگی از ذرات میکروسکوپی خاکستر بازالت را به آسمان شمال اروپا فرستاد و پرواز هواپیماها را در سراسر این قاره مختل کرد.
این ابر در فاصله بیش از 20 هزار پا ( شش هزار متری) زمین در حال حرکت است .
"کن دولنالدسون" استاد سم شناسی تنفسی در دانشگاه "ادینبورگ"، که تاثیر خاکستر ناشی از آتشفشان را بر انسان مطالعه کرده است، گفت: تمام ذرات برابر با هم تشکیل نمی شوند.
دونالدسون گفت: بیشتر اروپایی هایی که در معرض این خاکستر ناشی از آتشفشان قرار می گیرند با خطر مواجه نیستند و تنها افرادی که در نزدیکی آتشفشان ایسلند زندگی می کنند احتمال دارد در معرض خطر قرار داشته باشند.
وی افزود: ذرات آتشفشانی زمانی که وارد اتمسفر می شوند به دلیل وجود مقادیر زیادی هوا و سایر ذرات معلق در اتمسفر، به اندازه زیادی رقیق می شوند.
وی افزود: بدنبال فوران های گذشته کوههای آتشفشانی، اثرات اندکی بر سلامت افراد به استثنای افرادی که مشکلات ریوی داشتند و در نزدیکی کوه آتشفشان زندگی می کردند، مشاهده شد.
دکتر"استفان اسپیرو" استاد پزشکی تنفسی و معاون "بنیاد ریه انگلیس"، گفت: هر چه این ذرات مسافت بیشتری را طی کنند رقیق تر می شوند و خطرات آنها کمتر می شود.
وی افزود: این ابر اکنون از شمال اسکاتلند عبور کرده است و تاکنون خبری از آثار بیماری ارسال نشده است.
سازمانهای مسوول سلامت و بهداشت درکشورهای اروپایی اعلام کردند: افراد مبتلا به مشکلات تنفسی مانند برونشیت و آسم ممکن است علائم بیشتری را مانند خارش و سوزش چشم ، گلو درد و سرفه های خشک تجربه کنند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: اگر خاکستر ناشی از آتشفشان ایسلند به زمین برسد، اروپایی ها باید در خانه بمانند.
کد خبر 56130
نظر شما