شایعه تزریق هورمون به مرغ ها بی پایه و اساس است

سرپرست شبکه دامپزشکی سنندج با رد شایعه تزریق هورمون به مرغ های موجود در بازار، گفت: تزریق هورمون به مرغ به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نبوده و با نظارت‌های جدی از سوی سازمان دامپزشکی و بهداشت این ادعا کاملاٌ رد می‌شود.

سارو خالدی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، شایعه تزریق هورمون به مرغ های کاملاً بی پایه و اساس دانسته و اظهار کرد: این ذهنیت که به مرغ ها هورمون اضافه می‌شود، ذهنیتی غلط است چرا که به دلایلی همچون قیمت بالای هورمون‌ها و فقدان هورمونی با قابلیت‌های افزایش وزن در کشور، چنین شایعه‌ای رد می‌شود.
وی افزود: اداره کل دامپزشکی استان طی پروسه‌ای روتین فعالیت تولیدکننده‌ها و پرورش دهنده‌های طیور و همچنین داروخانه‌های دامپزشکی که داروها و افزودنی‌های دامی را عرضه می‌کنند، مورد ارزیابی و کنترل قرار می‌دهد.
سرپرست شبکه دامپزشکی سنندج با ذکر این نکته که اصلاح نژادی و اصلاح تغذیه‌ای دو عامل افزایش وزن مرغ 42 روزه است، گفت: این امر در کشورهای پیشرفته پروسه پرورش مرغ را به کمتر از 42 روز کاهش داده است.
وی با اشاره به اینکه تزریق هورمون به مرغ به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست، تصریح کرد: قیمت تمام شده مرغ که هورمون دارد ، بالاتر است و به همین دلیل توجیه اقتصادی نداشته؛ پس انگیزه‌ای برای تزریق هورمون وجود ندارد.
خالدی با بیان اینکه در موارد خاص پرورش دهندگان برای اطمینان از سلامت طیور با نظارت کارشناسان و دامپزشکان از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می کنند، اظهار کرد: این امر در مورد مرغ سبز به دلیل تولید این نوع مرغ به صورت ارگانیک و رسیدن به وزن ایده آل بدون نیاز به تزریق آنتی بیوتیک کاربرد ندارد.
وی با تأکید بر اینکه رواج این ذهنیت در بین عموم مردم به دلیل رشد 50 برابری یک مرغ طی دوره 42 روزه است، خاطرنشان کرد: تفاوت طول دوره پرورش طیور خانگی و طیور صنعتی و شیوع شایعات بدون هیچ پشتوانه علمی در شبکه اجتماعی، منجر به پیدایش چنین ذهنیتی در بین مردم شده است.
در نهایت لازم به ذکر است که با گسترش شایعه‌های مبنی بر گسترش حضور مرغ‌های هورمونی در بازار این امر به یکی از دغدغه‌های تغذیه ای بسیاری از مردم بدل گشته است که در گفتگو با سرپرست شبکه دامپزشکی سنندج مشخص شد که تولید مرغ‌های هورمونی واقعیت نداشته چرا که تزریق هورمون به مرغ به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نبوده و با نظارت‌های جدی از سوی سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت این ادعا کاملاٌ رد شده است، همچنین به گفته دکتر خالدی پس از کشتار نیز در غالب موارد به صورت تصادفی از محموله‌های کشتار شده نمونه‌گیری‌های تصادفی صورت خواهد گرفت تا از بروز هرگونه اشتباهی جلوگیری به عمل آید.

46

کد خبر 567260

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار