ظرفیت‌های کردستان برای معاون سفیر استرالیا تشریح شد

استاندار کردستان در دیدار با معاون سفیر استرالیا در ایران، مزیت های حوزه آب و کشاورزی استان کردستان را برای وی تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، عبدالمحمد زاهدی شامگاه دوشنبه در خصوص ظرفیت های کشاورزی و مدیریت منابع آب استان با اذعان به اینکه کردستان دارای پتانسیل های متفاوت و مختلف است افزود: کردستان در منطقه زاگرس یکی از پر باران ترین استان های کشور است که متوسط بارندگی سالانه آن با وجود خشکسالی های اخیر، به طور متوسط بیشتر از 500 میلیمتر در سال است و در بعضی نقاط تا بیش از 1200 میلیمتر است.
وی گفت: کردستان معمولاً سومین یا چهارمین تولید کننده گندم در کشور است و علاوه بر آن تولیدات کشاورزی متنوعی اعم از زراعی و باغی و انواع میوه در استان وجود دارد.
وی افزود: استان کردستان در حوزه تولید سیب زمینی هم رتبه سوم یا چهارم را دارد و اولین تولید کننده توت فرنگی کشور نیز محسوب می شود.
استاندار کردستان در تشریح ظرفیت های آبی استان نیز گفت: در سال های اخیر سرمایه گذاری های زیادی در زمینه انتقال آب در استان انجام گرفته و سدهای بزرگی ساخته شده که بخش زیادی از این خطوط انتقال انجام شده و بخش دیگر در دست اجراست و 8 سد دیگر نیز در دست اجرا داریم که در آینده نزدیک فرصت های خوبی برای استان ایجاد می کند.
زاهدی اضافه کرد: ما به تدریج زمین های کشاورزی دیم را به آبی تبدیل می کنیم و بکار گیری سیستم های جدید آبیاری نیز در سالهای اخیر پیشرفت خوبی داشته است.
استاندار کردستان همچنین یادآور شد: علیرغم وسعت کم استان، از استان های رده بالای تولید پروتئین شامل گوشت قرمز، مرغ و ماهی هستیم و آمادگی جذب سرمایه گذاری هم در حوزه آبخیزداری و هم فرآوری صنایع تبدیلی بخش کشاورزی را داریم.
وی وجود کارخانه تراکتورسازی و ادوات کشاورزی را یکی از مزایای کردستان برای کشاورزان عنوان کرد و گفت: در چند سال اخیر با کشت گلخانه ای، کیفیت بازارپسند را افزایش داده ایم و برای فراوری توت فرنگی و سایر محصولات استان اقداماتی در دست اجراست که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.
زاهدی اقتصاد استان را در حال پیشرفت توصیف کرد و افزود: سرمایه گذاری های خوبی در استان صورت گرفته و برای زیرساخت های توسعه ای پروژه های قابل توجهی در دست اجرا داریم که به عنوان مثال می توان به احداث راه آهن تهران ـ سنندج، پروژه های بزرگ راهسازی و فرودگاه سقز اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در زمینه انرژی های برق و گاز هیچ مشکلی نداریم و حتی صادرکننده برق به عراق هم هستیم و در حال حاضر نیز بیش از 70 درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار هستند.
استاندار کردستان در تعریف سرمایه گذاری های موفق استان گفت: برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی محدودیتی نداریم، در حوزه صنعتی سرمایه گذاری های خوبی از جمله در صنایع غذایی و مصالح ساختمانی در حال اجراست و در صنایع بزرگ نیز در آینده ای نزدیک یک واحد بزرگ پتروشیمی به بهره برداری می رسد و دو واحد پتروشیمی و یک پالایشگاه نیز احداث خواهند شد.
زاهدی کارخانه لاستیک، سیمان، فولاد و صنایع معدنی را از دیگر کارخانه های در دست اجرا در استان نام برد و افزود: واحد تولید شمش طلادر استان به بهره برداری رسیده و معادن سنگ آهن استان فعال است و همچنین کردستان یکی از بهترین سنگ های مرمریت دنیا را دارد.
وی گردشگری استان را یکی از بهترین و بزرگترین ظرفیت های سرمایه گذاری استان معرفی کرد و اظهار داشت: کردستان استانی 4 فصل است و هم به لحاظ مناظر طبیعی و هم آثار تاریخی و باستانی برای گردشگران جذاب است.
زاهدی در ادامه سرمایه گذاری خارجی در زمینه معدن، کارخانه سیگار و ساخت مجتمع تفریحی را از نتایج برجام برای کردستان عنوان کرد و گفت: توافقاتی هم در خصوص انرژی و زیرساخت هایی چون جاده و فرودگاه صورت گرفته است.
استاندار کردستان در پایان حوزه فرهنگی کردستان را نیز بسیار غنی و شایسته سرمایه گذاری تشریح و تاکید کرد: ما با آغوش باز از گسترش روابط استان کردستان و استرالیا استقبال می کنیم.

46

کد خبر 570635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =