به گزارش خبرآنلاین، عباس مشهدی زاده که مجسمه مشاهیری مانند سعدی، رازی و محتشم کاشانی را ساخته، پس از 60 سال حضور مستمر در عرصه هنر، بر آن است تا دستاوردها و اطلاعات خود را درباره هنر ایران در قالب کتابی با عنوان «تاریخ هنر معاصر ایران» تدوین و منتشر کند.
اطلاعات این کتاب شامل یادداشتها و دست نوشتههایی است که در طول سالیان متمادی حضور مشهدیزاده در عرصه هنر به جا مانده، بعلاوه مطالعات و تحقیقات این هنرمند.
بنا به گفته این استاد مجسمهساز، این کتاب به جریان هنر نوگرا توجه دارد و تاریخ معاصر را یک سده در نظر نگرفته است. مشهدیزاده در این باره میگوید: «با همه احترامی که برای هنر سنتی ایران قائل هستم، به شخصه به نوآوری کشش بیشتری دارم و در این کتاب نیز هنرمندان نوآور ایران را از حدود سال 35 تعقیب کردهام.»
او درباره تقسیم بندی بخشهای این کتاب به لحاظ زمانی می گوید: «من از شاخه بندی تاریخ هنر معاصر، برداشت خاص خودم را دارم که آن را در شیوه تدریسم نیز لحاظ کرده و میکنم و بنابراین در این کتاب دوره معاصر را بعد از سلجوقیان به مرور بر آثار صفویه اختصاص دادهام و پس از آن به هنر قاجار و بیشتر هنر ناصری پرداختهام. همانطور که میدانید دوره سلطنت ناصرالدین شاه بیش از دیگر شاهان قاجار بوده و در طول پنجاه سال ناصری، اتفاقات زیادی در زمینه هنر رخ دادهاست. به اعتقاد من هنر معاصر ایران شامل دوره قاجاریه تا امروز است که هنرمندان به سبکهای مدرنیسم و پست مدرنیسم توجه نشان دادهاند.»
او درباره اتفاقات هنری مهم در دوره قاجار و ناصری به پدید آمدن سبکهای مختلف نقاشی، تاسیس مدرسه دارالفنون، هنرنمایش در تکیه دولت و شکلگیری مکتب کمالالملک اشاره میکند و میگوید: «در حقیقت دوره قاجار از نظر من مدخل دوره معاصر است و من اتفاقات این دوره را در کتاب آوردهام.»
به گفته مشهدیزاده برای انتشار این کتاب با موسسهای وارد مذاکره شده و با همکاری این موسسه برای سرعت بیشتر در روند تالیف، تعدادی دانشجو به او در کار نوشتن و تدوین این اثر کمک خواهند کرد.
زمان انتشار کتاب «تاریخ هنر معاصر ایران» هنوز مشخص نیست.
همچنین این هنرمند در 75 سالگی بر آن شده تا در ملک شخصیاش در بیرون از شهر تهران، در فشند یک موزه شخصی برپا کند. او درباره این موزه می گوید: « وقتی بنیاد ممیز و بنیاد طباطبایی به حاصلی که باید نرسیدهاند و آثار استاد صنعتی بعد از 30 یا 40 سال صاحب موزه میشود، طبیعی است که من خودم دست به کار شوم و آثارم را در یک موزه گردآوری کنم. به هر حال فقط اینهاست که از ما میماند.»
قرار است در این موزه علاوه بر مجسمههای عباس مشهدیزاده، کتابها، قالبها و هر آنچه حاصل عمری تلاش او در عرصه فرهنگ و هنر است به نمایش گذاشته شود.
عباس مشهدیزاده که سال 1381 موفق به اخذ نشان درجه یک هنراز وزارت ارشاد شد، درباره حمایت دولت از هنرمندان میگوید: «این وظیفه دولت است که از هنرمندان حمایت کند. این حمایت باید همه جانبه باشد اما ما در کشوری زندگی میکنیم که یک انقلاب و یک جنگ هشت ساله را تجربه کرده و بنابراین هر کسی سعی میکند کار خودش را بکند. منهم کار خودم را انجام میدهم. کسانی که بتوانند کمی از روزمرگی فاصله بگیرند میتوانند دست به کارهای ماندگارتر بزنند و من امیدوارم بتوانم اندکی از روزمرگی فاصله بگیرم و موزه برای نگهداری آثار خودم تاسیس کنم.»
عباس مشهدیزاده هنرمند مجسمهساز ضمن تاسیس موزهای از کارهایش، کتاب «تاریخ هنر معاصر ایران» را در دست تالیف دارد.
کد خبر 57500
نظر شما