معاون دامپزشکی استان در گفتوگو با همشهری با اشاره به اینکه این اداره براساس سالهای گذشته در روز عید قربان آماده ارائه سرویس به همشهریان است، میگوید:2 اکیپ سیار و 3 اکیپ ثابت برای روز عید قربان در نظر گرفته شده است که این اکیپها به صورت رایگان برای مردم خدمات ارائه خواهند کرد. در هریک از اکیپها به همراه ناظر بهداشت یک ناظر شرعی نیز حضور خواهد داشت تا ذبح دامها کاملا شرعی باشد.
«محمد باقر بنابیفرد» با بیان اینکه اکیپهای دامپزشکی به صورت رایگان احشام را مورد بازرسی قرار میدهند، اظهار میکند: یک اکیپ در میدان احشام زنجان مستقر شده است تا به معاینه احشامی که شهروندان خریداری میکنند بپردازد. بنابراین شهروندان در صورت تمایل میتوانند از خدمات این اکیپها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 1520 رأس گوسفند، 430 رأس بز و 220 رأس گاو در روز عید قربان مورد معاینه قرار گرفتند، میافزاید: از این تعداد 229 رأس دام دارای مشکل بهداشتی بودند و تنها یک مورد از لاشه منجر به حذف و در نهایت معدوم شد.
استقبال مردم
معاون دامپزشکی با تأکید بر اینکه مردم قبل از خرید دام آن را به تیم دامپزشکی مستقر در میدان احشام و اداره دامپزشکی بسپارند که مورد معاینه قرار دهند، میافزاید: با اینکه زنجان صادر کننده گوشت است ولی در صورت حضور دامداران استانهای دیگر، آنان باید از استان مبدا مجوز بهداشت دامپزشکی را داشته باشند.
بنابیفرد دراین حال به نکتهای اشاره میکند که حائز توجه است. او میگوید: با اینکه شاهد استقبال مردم ازمعاینه دامها هستیم اما این اتفاق تنها در خصوص دامهای زنده رخ میدهد. او میافزاید: تعداد کمی از مردم برای ذبح دام از تیم دامپزشکی کمک میگیرند که شاید یکی از علتهای آن ترس از معدوم یا اصلاح شدن لاشه باشد.
وی قیمت هر کیلو گوسفند زنده را بین 12 هزار 500 تومان تا 13 هزار و 500 تومان اعلام کرد.
آمادهایم اما استقبال نیست
مدیرعامل کشتارگاه زنجان با اشاره به اینکه نیروهای کشتارگاه زنجان نه تنها در روز عید قربان بلکه در تمامی روزهای سال و به صورت 24 ساعته آماده ذبح دام هستند، میگوید: مردم اعتقاد دارند که ذبح باید به صورت سنتی و در منازل انجام شود؛ به همین دلیل استقبال کمی از کشتارگاه انجام میگیرد.
«مهدی شفیعی» با بیان اینکه همواره یک ناظر از سوی اداره دامپزشکی و یک ناظر از طرف نماینده ولی فقیه استان در کشتارگاه حضور دارند، بیان میکند: نماینده شرعی، ذبح دامها را مورد رصد قرار میدهد که حلال باشد و نماینده دامپزشکی نیز دامها را معاینه میکند، اما باید به مردم این نکته را متذکر شد که کشتارگاه عضوی از دام را مصادره نمیکند. بنابراین دام را پس از ذبح همانگونه به صاحبان خود باز میگرداند. او میافزاید: این فکر که قسمتی از دام توسط کارکنان کشتارگاه برداشته شود، فکری بیپایه و اساس است مگر اینکه پس از ذبح مشخص شود که قسمتی از دام دارای مشکل است که در این صورت عضو مشکلدار جدا و معدوم میشود.
وی در خصوص قیمت ذبح دام توضیح میدهد: مردم برای ذبح دام در کشتارگاه 20 هزار تومان میپردازند که این مبلغ شامل معاینه دام، نظارت شرعی در هنگام ذبح، ذبح دام و سپس حمل آن با ماشینهای یخچالدار است. در واقع مردم تنها با پرداخت 20 هزار تومان از تمامی این خدمات بهرهمند میشوند و دام آنها نیز با خودروهای یخچالدار به آدرس آنان فرستاده میشود.
چگونگی استقبال مردم
مدیرعامل کشتارگاه زنجان با بیان اینکه مردم استقبال خوبی از خدمات کشتارگاه ندارند، میگوید: در حال حاضر تنها 20 درصد از ظرفیت کشتارگاه استفاده میشود. او میافزاید: برای افزایش بهرهگیری از ظرفیت کشتارگاه باید دولت اقدام کند. وی عنوان میکند که به دلیل عدم آشنایی مردم با خدمات کشتارگاه و یا کمبود ظرفیتها، در عید قربان سال گذشته با وجود آماده بودن نیروهای کشتارگاه، تنها یک قربانی برای ذبح به این مکان آورده شد البته امیدواریم امسال با استقبال خوب شهروندان روبه رو باشیم. کشتارگاه در کیلومتر 23 اتوبان زنجان- قزوین واقع است.
قیمتهای مصوب
رئیس اتحادیه قصابان زنجان با بیان اینکه برای روز عید قربان کمبود گوشت قرمز نداریم، قیمتهای مصوب گوشت را اینگونه اعلام میکند: هر کیلو گوشت قرمز 31 هزار تومان است. «بهلول بیات» میافزاید: قیمت مصوب برای هر کیلو گوشت فیله 55 هزار تومان و قیمت اعلامی برای هر کیلو گوشت راسته نیز 35 تا 40 هزار تومان است.
46
نظر شما