۰ نفر
۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۹

انتخاب نوشت: مریم منصف ساعاتی پیش درباره‌ی گزارشی که در گلوب‌اند میل درباره‌ی شهر زادگاه او منتشر شده بود بیانیه داد.

گلوب‌اند میل دریافته بود که خانم منصف، برخلاف آنچه گفته می‌شد که او زاده شهر هرات در افغانستان است، در ایران به دنیا آمده است.

مریم منصف می‌گوید پس از شنیدن این موضوع، از مادرش در این باره پرسیده و مادرش هفته گذشته تایید کرده که او در بیمارستان امام رضای مشهد به‌دنیا آمده است.

وزیر نهادهای دموکراتیک در کابینه آقای ترودو و نماینده لیبرال پیتربرو در پارلمان کانادا در بیانیه خود گفته است در برابر همه‌ی آنچه کانادا به او داده احساس مسئولیت می‌کند که پاسخ‌گوی مردم باشد و این موضوع را برای آنان شفاف کند.

متن بیانیه مریم منصف این است:

روزنامه گلوب‌اندمیل مطلبی را منتشر کرد که در آن اشاره شده بود من در ایران و در شهر مشهد به دنیا آمده‌ام و نه در هرات افغانستان؛ آن چنان که من در تمام عمر گمان می‌کردم آنجا به دنیا آمده‌ام.

به این دلیل که می‌دانم بسیاری از کانادایی‌ها داستان زندگی مرا شنیده‌اند، حالا می‌خواهم درباره تصورات غلطی که ناخواسته به وجود آمده است توضیح بدهم.

در روزهای گذشته، مادرم برای اولین بار به من گفت که من و خواهرانم در واقع در شهر مشهد و در کشور ایران به دنیا آمده‌ایم؛ شهری که در حدود ۲۰۰ کیلومتری مرزهای افغانستان قرار دارد.

پس از اینکه پدر و مادر من در هرات افغانستان با هم ازدواج کردند، شرایط ناامنی بر منطقه حاکم شد. شهر به خاطر جنگ به شدت ویران شده بود و هزارن نفر نیز کشته شده بودند. به دلیل اینکه پدر و مادر من دیگر در شهر خود امنیت نداشتند، تصمیم گرفتند که خطر نکنند و به شهر مشهد در ایران بروند؛ جایی که می‌توانستند در امنیت باشند. آنها امید داشتند که به زودی به جایی باز خواهند گشت که خانواده‌شان برای قرن‌ها آن را خانه می‌نامید. در حالی که ما در ایران امنیت داشتیم، ما آنجا هیچ مدارک رسمی‌ای نداشتیم و مانند هزاران پناه‌جوی افغانستانی دیگر، نمی‌توانستیم از حقوق برابر و امتیازاتی برخوردار باشیم که شهروندان ایرانی از آنها برخودار هستند. بعد از درگذشت پدرم، ما هر وقت که شرایط امنیتی اجازه می‌داد به افغانستان رفت و آمد می‌کردیم.

من و خواهرم از مادرم پرسیدیم که چرا او هیچ گاه به ما نگفت که ما در ایران به دنیا آمده‌ایم. مادرم به ما گفت که او فکر نمی‌کرده این موضوع مهم باشد. ما شهروندان افغانستانی هستیم و از پدر و مادری افغانستانی به دنیا آمده‌ایم و طبق قوانین ایران، اینکه ما در این کشور به دنیا آمده‌ایم باعث نمی‌شود شهروندان ایرانی به حساب آییم.

بسیاری از قربانیان اعتقاد دارند که دردهای‌شان با گفتن از سرگذشت‌شان التیام خواهد یافت؛ اما گروه دیگری از قربانیان هم هستند که نمی‌توانند به گذشته خود دوباره نگاه کنند. مادر من هیچ‌گاه درباره درد غیرقابل بیان خود صحبت نکرد؛ دردی که دلیل به وجود آمدن آن درگیری و ترور بود. این هفته من و خواهرانم از او خواستیم از این درد دوباره برای‌مان بگوید.

این درگیری‌ها پدر مرا از من ربود و باعث شد من و خانواده‌ام برای یک عمر بترسیم. ما خوشبختانه خانه‌ای را یافتیم که به ما خوشامد می‌گفت؛ پیتربرو در استان انتاریو در کشور کانادا؛ جایی که ما در آن چالش‌ها و سختی‌های پروسه اسکان دوباره را تجربه کردیم.

من ۲۰ سال پیش به عنوان یک پناه‌جو به کانادا آمدم و حالا عضو چهل و دومین پارلمان کشور هستم.

من به خاطر همه دستاوردهای بزرگی که این کشور اجازه داد به‌دست بیاورم، بار مسئولیت عظیمی را احساس می‌کنم. پاسخ‌گویی و شفافیت در برابر عموم، مردم هم جزئی از همین‌هاست.

کانادا در اینکه من به اینجایی که هستم برسم، نقش مهمی داشت. اینجا تنها جایی است که من حقیقتا احساس می‌کنم به آن تعلق دارم و من با همه‌ی وجودم به اینکه کانادایی هستم افتخار کنم.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 582254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
    33 10
    تیتر شما دروغ است. این خانم مشهدی نیست. ایشان افغانی است، اگر چه در ایران به دنیا آمده است. هیچوقت به این پناهندگان و بخصوص آنهایی که متولد ایران بودند ملیت ایرانی را ندادیم و این بزرگترین اشتباه است. او در ایران حتی نمی توانست معلم شود.
    • بی نام A1 ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
      0 2
      ؟؟؟؟ تبعه مشهد؟
    • حامد IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
      2 5
      در ایران شاید معلم نمی شد، ولی در افغانستان حتما مانند فرخنده به آتش کشیده می شد، در ثانی پسوند "استان" در انتهای نامجای ها نشان از نفوذ زبان فارسی و فرهنگ ایران است از مغولستان تا بلغارستان . البته کسی چشم به سنگلاخ های افغانستان ندارد زیرا وقتی بریتانیا دوباره قیومیت افغانستان را به ناصرالدین شاه پیشنهاد داد پادشاه ایران انضمام افغانستان را به علت فقر و جنگ آن دیار بصلاح ندید. امروز نیز همین است.
    • بی نام IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۳
      1 1
      دوست عزیز لطفا تندروی نکنید نه به کسانی که نژاد پرست هستند نه به شما که میگویید درها را باز کنند تا هر چی مهاجر پاکستانی، افغانی، میانماری و غیره به ایران بیایند و خلاصه از امکانات کشور استفاده کنند. کلا بایستی بدانید مهاجرت برای کشورهایی که رشد جمعیتی منفی دارند یا از نظر جغرافیایی آب و هوای نامناسب و سخت دارند مانند همین کانادا که در اغلب اوقات سال هوای بسیار بسیار سردی دارد مناسب است و راه حل خوبی لااقل فعلا برای ایران نیست. در ثانی مردم ایران به خاطر رنجهایی که در طول تاریخ کشیده اند به شدت در مقابل مهاجرت اقوام دیگر به ایران مقاومت می کنند که ریشه های عمیق فرهنگی و تاریخی دارد. لذا هیجان زده نشوید و البته برای همه کسانی که در ایران یا خارج موفق میشوند، ما نیز خوشحالیم و آرزوی موفقی
  • بی نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
    23 15
    درود بر دولت و ملت کانادا .
    • بی نام CA ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
      5 2
      ممنونم از تو هموطن عزيزم كه با احترام از وطن دوم من ياد ميكني پاينده ايران، بالنده حقوق و كرامت انساني
  • ramin A1 ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
    6 1
    چنین چیزی مگر میشود.؟؟ به نظرم یک جای کار میلنگد. در اکثر مدارک شناسایی مخصوصا پاسپورت محل تولد ذکر میشود. حال این خانم تحصیلکرده ی نماینده ، بعد از این همه سال تازه فهمیده کجا متولد شده؟ یا اینکه در مدارک شناسایی ایشان محل تولد را نوشته اند هرات که دراینصورت این یک نوع اظهار دروغ وعمل خلاف است که بر اساس مقررات اعلام اطلاعات شخصی در کشورهای غربی تبعات قانونی در پی خواهد داشت
  • مرتضی A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۲
    7 2
    ما ایرانی ها یاد گرفتیم که در هر کجای این دنیای پهناور باشیم به زادگاهمان وفادار باشیم و آن را انکار نکنیم شاید این خانم در ایران معلم نشد ولی در هر صورت در ایران از امنیت و شرایط زندگی بهتر استفاده کرد و رشد کرد.ما برای این شرایط هزینه ها پرداخت کردیم. اگر ایرانی بودن خودش را تا بحال کتمان کرده مطمئن باشید بدرد دولت کانادا نیز نمی خورد