۰ نفر
۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰

میزان ذخیره قابل‌قبول طلا در معدن طلای زرترشت در جنوب کرمان باعث شده تا اولین کارخانه تولید شمش طلای استان در این منطقه ساخته شود.

رضا عبادی زاده: کارخانه‌ای که می‌تواند سالانه 100 کیلوگرم شمش طلا تولید کند. این در حالی است که در استان کرمان نه‌تنها تاکنون کارخانه تولید شمش طلا نداشتیم که بر اساس آنچه رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان به «خبرآنلاین» می‌گوید، به‌جز معدن طلای زرترشت، معدن طلای فعال در دیگر نقاط استان نداریم.

البته معدن طلای زرترشت هم نزدیک به 2 سال است که فعال‌شده. داستان این معدن به سال 74 برمی‌گردد. یک شرکت تهرانی این معدن را به‌عنوان معدنی خصوصی ثبت می‌کند اما پروانه بهره‌برداری معدن به سال 88 می‌رسد. در این زمان 186 هزار تن ذخیره طلای این معدن بوده است اما تا سال 92 و تا قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید اقدامی در جهت اکتشاف جدید صورت نمی‌گیرد.

با تغییر دولت و رایزنی‌هایی که صورت می‌گیرد، شرکت مالک معدن ترغیب می‌شود که مجدداً به منطقه بیاید و اقداماتی را با کمک یک سرمایه‌گذار دیگر در جهت اکتشاف جدید انجام دهد. در همین راستا در طول یک سال و نیم حدود پنج میلیارد تومان هزینه می‌شود و میزان ذخیره طلای معدن به بیش از سه برابر افزایش می‌یابد.

این ذخیره 500 هزار تنی معدن طلای زرترشت موجب می‌شود جرقه ساخت اولین کارخانه شمش طلا در استان کرمان در نزدیکی این معدن زده شود و درنهایت تیرماه سال جاری جواز ساخت این کارخانه از سوی وزارت صنعت صادر شد و قرار است با همکاری چند شرکت خارجی، این کارخانه در زمینی به مساحت 50 هزار مترمربع و با سرمایه‌گذاری بیش از 104 میلیارد ریال ساخته شود.

عیار طلای معدن زرترشت 

از نکات مهمی که موجب شده سرمایه‌گذاران معدن طلای زرترشت به فکر ساخت کارخانه تولید شمش طلا بیفتند، عیار بالای طلای این معدن است.

به‌طوری‌که به گفته اسکندری نسب، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب استان، عیار سنگ معدن زرترشت 5.5 P.P.M  یعنی 5.5 گرم طلا در هر تن خاک است. این در حالی است که در کشورمان معدن زرشوران در استان آذربایجان غربی که بزرگ ترین معدن طلای کشور است، ازجمله معادن طلایی است که از این نظر به معدن زرترشت شبیه است.

حسین قلی قوانلو، مجری طرح معدن و تجهیز کارخانه طلای زرشوران چندی پیش به خبرآنلان گفته بود: «میانگین عیار معدن زرشوران 5.5 p.p.m در یک‌تن خاک است و این به معنی آن است در هر تن خاک این معدن 5.5 گرم طلا وجود دارد، میزان و عددی که بسیار مناسب و قابل ‌توجه است. در حال حاضر ازنظر استانداردهای جهانی اگر P.P.M معدن طلایی 0.5 درصد باشد آن معدن اقتصادی محسوب می‌شود در حالی ‌که شرایط معدن طلای زرشوران 10 از این نظر بیش از 10 برابر استانداردهای جهانی است و برداشت از آن کاری بسیار اقتصادی است. به ‌طورکلی میانگین عیار و استاندارد معادن طلای کشور 1.5 p.p.m است و این عدد برای معدن موته (سومین معدن بزرگ کشور بعد از زرشوران) 2 است ولی برای زرشوران 5.5 است، یعنی بیش از دو برابر موته و از این لحاظ بی‌نظیر است.»

این صحبت‌های قلی قوانلو درباره معدن بزرگ زرشوران، برای معدن طلای زرترشت، واقع در جنوب کرمان هم صادق است.

46

کد خبر 585924

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار