۰ نفر
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۸
تفاهم نامه همکاری برای شهر خلاق رشت

در نشست تخصصی معماری به مناسبت روز جهانی معمار تفاهم نامه همکاری بین شهرداری رشت و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان امضا شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از روابط عمومی شهرداری رشت، نشست تخصصی معماری به مناسبت روز جهانی معمار با حضور دکتر سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت، فاطمه شیرزاد عضو شورای اسلامی رشت، فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، مریم گل احضار مدیر برنامه ریزی و توسعه شهرداری رشت، علیرضا اعلایی مدیر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری رشت؛ رضا حق جو مدیر حراست شهرداری رشت، عاطفه رمضان نیا چیرانی مدیر عامل سازمان عمران شهرداری رشت، رضا علیزاده مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گیلان، حمید رضا آذر پور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، دکتر رفیعی رئیس مجمع متخصصان شاخه آموزش و پژوهش و دکتر جواهریان مدیر گروه معماری دانشگاه گیلان برگزار شد.

در این نشست دکتر سید محمد علی ثابت قدم با بیان اینکه معماری ارتباط مستقیمی با میراث فرهنگی و بحثهای توسعه ای دارد اظهار داشت: در نگاه به فضای کالبدی شهر و برنامه ریزی های مرتبط نباید یک نگاه تک بعدی را دنبال کنیم.
شهردار رشت افزود: مدیریت شهری باید بین بخشهای مختلف ارتباط برقرار کند و این ارتباط باید یک ارتباط سازمان یافته باشد تا بتواند رفتارهای مردم، برنامه ریزی شهری و معماری شهری را بهینه سازد.

وی با بیان اینکه در مقوله های مرتبط با برنامه ریزی شهری در بخشهای مختلف باید از یک استراتژی واحد و هماهنگ بهره گرفت گفت: برنامه ریزی منسجم و در عین حال قابل اتکا می تواند در حوزه گردشگری به عنوان یک سند بالا دستی قابل اجرا شود.

دکتر ثابت قدم توجه به صنابع تبدیلی و سایر علوم در یک بستر فن آورانه و هوشمندانه را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بتوانیم برنامه ریزی را از لایه سیاست و چشم انداز به بایک لایه برنامه ریزانه در سطوح استانی و منطقه ای برسانیم، همواره می توانیم به کیفیت توجه کنیم.

وی افزود: آنچه که جنس کار ما است؛ تمر کز بر کیفیت ها است و تنها در نگاه تمیز می شود به کیفیت ها توجه کرد و این نگاه تمیز باعث می شود که هنجارها رفتاری جامعه تغییر کند.

شهردار رشت تاکید کرد: به طور مثال با تولید یک جسم نا کار آمد بصری، ایجاد ناهنجاری های بصری می شود که ما را در کنار یک روح ناخوشایند شهری قرار می دهد و سرمایه اجتماعی که حاصل تولید ارتباطات است را تحت تاثیر قرار می دهد و عملا میزان نزاع ها در جامعه بالا می رود.

وی توجه به معماری شهری را یکی از راه های ایجاد آرامش بصری در جوامع شهری دانست و گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک حوزه های تخصصی و انجمن مردم نهاد یک تیم محرک و کار گروهی خوبی تشکیل دهیم و موضوع معماری را عوام فهم کنیم.

ثابت قدم گفت: معماری یک کالای لوکس است که در هزینه های سبد زندگی ما در معماری فیزیک و ذهن ما تا معماری شهری کمتر دیده می شود.

وی تاکید کرد: توجه به امور صرفا به معنای هزینه کردن نیست بلکه می توان گاهی با یک معماری ساده فضای مناسب برای محیط شهری و عموم ایجاد کرد.

فاطمه شیرزاد نیز در این جلسه با تسلیت ایام سوگواری ابا عبدالله حسین (ع) افزود: قطعا با امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری و میراث فرهنگی افزایش می یابد.

وی با اشاره به همکاری های خوب بین شهرداری و میراث فرهنگی در اجرای پروژه های شهری تاکید کرد: در اجرای پروژه پیاده راه فرهنگی رشت سازمان میراث فرهنگی بسیار همراه و همگام با پروژه بود.

عضو شورای شهر رشت توجه به سنتها در ساخت و سازها را مورد تاکید قرار داد و گفت: ان شالله در شهر رشت از تخصصهای معماران جوان در ایجاد فضایی شهری مناسب به خوبی استفاده می شود.

وی ایجاد تعاملات بین دستگاهی را مورد تاکید قرار داد گفت: این ارتباطات با متخصصان و دستگاههای مختلف در روند رشد و توسعه شهر بسیار موثر هستند.

فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت با بیان اینکه هفته ای که گذشت هفته پر باری برای بخش گردشگری گیلان بود اظهار داشت: همایش هایی با مشارکت شهرداری، میراث فرهنگی و حوزه های دانشگاهی و سازمانهای مردم نهاد مرتبط با بخش گردشگری در رشت برگزار شد.

وی تصریح کرد: امیدواریم به صورت سارختارمند و هدفمند بتوانیم با امضای تفاهم نامه بین شهرداری رشت و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گام های بهتری برداشته شود اگر چه در تاکنون فعالیتها و برنامه های هدفمندی توسط شهرداری و سازمان گردشگری انجام شده است.

مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق رشت رشت با بیان اینکه بعد از ثبت رشت به عنوان شهر خلاق دیدگاه های حمایتی نسبت به رشت در یونسکو بیشتر شده است گفت: این دیدگاه مثبت نشان می دهد گیلان می تواند مسیر بهتر و علمی تر برای رسیدن به جایگاه بالاتر بر دارد.

قدیمی گفت: این اتفاقات برای یک شهر می تواند دریچه هایی را برای گرفتن پروژه های بین المللی به ارمغان آورد.

وی گفت: اگر با هدف گذاری درست کاها را پیش ببریم می توانیم از ظرفیت های پیش آمده به درستی استفاده کنیم و امیدواریم سایر دستگاه ها را با خود همراه کنیم و از این ابزار در مسیر رشد و توسعه بهره مند شویم.

مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت با اشاره به راه اندازی دفتر مدیریت گردشگری در شهرداری رشت گفت: ان شالله با ایجاد این دفتر مسیر بهتری برای همکاری های متقابل گشوده می شود.

رضا علیزاده مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این جلسه تاکید کرد: شهردار رشت با نگاه تیز بین و هدفمند، جهت بندی های شهری را به سمت درست هدایت می کنند و هر بار ظرفیتی بر ظرفیت های رشت افزوده شود.

وی با بیان اینکه شهر رشت نیاز به خلق فرصتهای جدید دارد تصریح کرد: باید با ایجاد ظرفیتهای جدید به سمت توسعه حرکت می کنیم تا اراده و عزم گردشگران برای حضور در رشت بیش از بیش شود.

علیزاده خاطرنشان کرد: این امر با یک تشریک مساعی حاصل می شود و به منظور ایجاد بستر اثر بخش و کار آمد امروز تفاهم نامه همکاری بین شهرداری و میراث فرهنگی بسته می شود.

وی ایجاد نگاه مسئولانه به معماری هویتی شهر در بین شهروندان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایجاد گردشگری تخصصی با علایق متنوع در دستور کار میراث فرهنگی قرار داد و ما با ایجاد بسته های مناسب این امر را دنبال می کنیم.

وی از فاطمه قدیمی برای تلاش اثر گذار در ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی تشکر ویژه کرد و گفت: باید برای پی گیری این مسیر و برای ثبت دیگر غذاهای محلی در یونسکو تلاش دو چندان داشته باشیم.

دکتر رفیعی رئیس مجمع متخصصان در بخش آموزش و پژوهش نیز در این جلسه توضیحاتی را در ارتباط با این مجمع ارائه دارد.

در پایان تفاهم نامه ما بین این دو نهاد توسط شهردار رشت و مدیر کل میراث به امضا رسید .

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 586712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =