قیمت ها هم باید متناسب با ارائه خدمات شود اما هنوز طرح استاندارد سازی این واحد های اقامتی به پایان نرسیده تا بتوان تناسبی برای نرخ ها ترسیم کرد. آن طور که فعالین حوزه گردشگری می گویند این آزاد سازی و حتی دو نرخی شدن اقامت در هتل ها و واحد های اقامتی و خدماتی تاثیر به سزایی در رونق گردشگری دارد.
هتلها تا سال 89 هزینه اقامت و خدمات مورد استفاده مسافران خارجی را ارزی محاسبه میکردند؛ اما در آذرماه همان سال، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در راستای ارزانسازی سفر و ورود گردشگر به کشور تصمیم بر تک نرخی شدن و فروش خدمات به ریال به تمام گردشگران چه داخلی و چه خارجی را صادر و لازمالاجرا کرد که این حرکت آن زمان واکنشهای زیادی را از سوی هتلداران به دنبال داشت.
اما مسئولان گردشگری بر این اعتقادند برگشت به زمان دو نرخی شدن نیاز به مطالعه و کار کارشناسی دارد.هم اینک نیز رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور از آزاد سازی نرخ هتل ها خبر داده و گفته استراتژی ما این است که به مرور به سمت آزادسازی قیمت هتلها برویم و مقدماتش انجام شده است، سازوکارها را فراهم میکنیم تا در آیندهای نه چندان دور آزادسازی قیمت هتلها را داشته باشیم.
در این رابطه معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس به خرنگار ما می گوید: با اجرای طرح آزادسازی ،نرخ هتل ها متناسب با عرضه و تقاضا و توسط بخش خصوصی محاسبه می شود و نظارت ها نیز از این واحدهای اقامتی شدت می گیرد .
سید موید محسن نژاد با اشاره به اینکه هرگونه نرخ گذاری در واحد های اقامتی و یا تاسیسات گردشگری باید به تایید کارشناسان میراث فرهنگی برسد، می افزاید: در اجرای طرح آزاد سازی نرخها هتلداران متناسب با ارائه خدمات و ستاره های هتل موظف به ارائه نرخ هایی هستند که به تایید میراث فرهنگی رسیده باشد و در این زمینه همواره بازرسان فعال هستند.
به گفته وی نرخ گذاری ها نسبت به ارائه خدمات و ایام پیک و غیر پیک متغیر خواهد بود و به طور حتم در این عرصه ،جایگاه میراث فرهنگی و نقش نظارتی آن پر رنگ تر خواهد شد که نه گردشگران ضرر کنند و نه هتلداران و سرمایه گذاران متضرر شوند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه به اجرای طرح استاندارد سازی هتل ها در استان اشاره می کند و می گوید: در حال حاضر استاندارد سازی هتل ها بر اساس شاخصه های تعریف شده در استان به مرحله اجرایی رسیده است و باید تمامی واحد های اقامتی زیر چتر استاندارد سازی بروند.
محسن نژاد ادامه می دهد: هتل ها نیازمند ارتقاء سطح کیفی به استانداردهای جهانی است، ایجاد جاذبههای روز جهانی برای میهمان از یک سو و کسب درآمد جانبی ضروري است و بدون آن صنعت هتلداری از اصول و استانداردهای خود فاصله خواهد گرفت و تا حد واحدهای اقامتی که صرفاً به کرایه اتاق میپردازند تنزل خواهند کرد، در این صورت با توجه به حجم سنگین سرمایهگذاری موجود در صنعت هتلداری و عدم امکان بهرهبرداری لازم از آنها، ادامه فعالیت هتلداران بدون کسب درآمد جانبی، فاقد توجیه اقتصادی بوده و محکوم به ورشکستگی است و بدیهی است اینگونه موارد، انگیزه هر گونه سرمایهگذاری و توسعه صنعت هتلداری را از علاقهمندان سلب خواهد کرد.
آنطور که رئیس جامعه هتلداران فارس به خبر نگار ما می گوید: نرخ هتل های استان بعد از اتمام طرح استانداردسازی و بر اساس ارائه کیفیت خدمات به گردشگران آزاد و اعلام خواهد شد .
حسن سیادتان ادامه می دهد: در حال حاضر 175هتل ،مهمانپذیر و واحدهای اقامتی بین راهی برای شرکت در طرح استاندارد سازی ثبت نام کرده اند که طبق پیش بینی های صورت گرفته تا آخر سال آینده این طرح به پایان می رسد.
وی با بیان اینکه کیفیت ارایه خدمات در هتلهای فارس نسبت به مراکز اقامتی دیگر استان ها مطلوب تر و بالاتر است می گوید:یکی از دلایلی که موجب شده خدمات در هتل های فارس از کیفیت بهتری بر خوردار باشد ،حضور گردشگران خارجی در فصول مختلف سال دراستان است چرا که رقابت در این عرصه همواره وجود دارد و مدیران این واحدها خود را ملزم می کنند که به کیفیت ارائه خدمات نگاه جدی تری داشته باشند.
سیادتان ادامه می دهد:آزاد سازی نرخ هتل ها، مقوله رقابت را افزایش می دهد و سطح ارائه خدمات نیز با رشد مطلوب تری همراه خواهد شد.
رئیس جامعه هتلداران فارس در ادامه با اشاره به اینکه با اجرای طرح آزادسازی نرخ ها امیدواریم گردشگران داخلی نیز از خدمات هتلی بیشتر استفاده کنند می گوید: در حال حاضر اقامت در هتل ها برای مسافران و گردشگران داخلی به کالایی لوکس تبدیل شده واین افراد به دلیل گرانی و حتی عدم اطلاع کافی از نوع خدمات ترجیح می دهند در چادر های مسافرتی و یا کلاس های مدارس اقامت داشته باشند.
سیادتان همچنین بر ضرورت کاهش نرخ اقامت در هتل ها تاکید می کند و می افزاید : چنانچه بسته های حمایتی و تشویقی به سرمایه گذاران و هتلداران ارائه شود به طور حتم بسیاری از مشکلات صنعت هتلداری مرتفع می شود و از بسیاری از هزینه ها کاسته و در نهایت نرخ اقامت در هتل ها نیز کاهش می یابد.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به اینکه 60 درصد هتل های موجود و فعال استان پیش از انقلاب ساخته شده و نیازمند مناسب سازی و بهسازی است، می گوید: بسته های حمایتی دولتی برای بازسازی هتل ها به خصوص مهمانپذیرهای استان یک ضرورت است.
46
نظر شما