به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی، کارگران و معلمان را دو بازوی مکمل اعتلای نظام دانست و با اشاره به مظلومیت مادی آنها از مسئولان خواست تا متناسب با قدر و منزلت ممتاز این دو قشر در نظام جمهوری اسلامی ایران به ارتقاء سطح مهارت و دانش آنها بپردازند و در راستای رفع مشکلاتشان بکوشند.
وی سپس با گرامی داشت یاد شهید مطهری از این استاد شهید به عنوان مهندس توسعه فکری جامعه یاد کرد و با اشاره به رهنمودهای رهبری در مورد مهندسی علمی و توسعه بومی، اظهار داشت: در این راستا رجوع بع افکار شهید مطهری میتواند راهگشا باشد.
داماد شهید مطهری در ادامه به 7 بعد اندیشههای شهید مطهری به این منوال اشاره کرد:
1- تقرب فکری شهید مطهری به تبیین عقلانی پدیدهها. از نگاه ایشان عقل به تدریج کارش را تکمیل میکند. عقل که جوهره الهی دارد،اگر آزاد باشد به سوی نفس الامر میرود. عقل در ذات خود قاضی عادلی است. البته مشروط به اینکه قوه مجریه یعنی میلها و خواهشها، نباید عقل را دست نشانده خود قرار دهند. چرا که در غیر اینصورت دیگر غقل، عادل نخواهد بود.
2- راه قانونگذاری بر اساس مصالح و منافع ملی را باید از منظر عقلانی دنبال کرد. قوانین اسلامی در عین آسمانی بودن، زمینی هم هستند. به همین دلیل یک مجتهد میتواند بسته به شرایط زمانی و مکانی، حکم دهد.
3- عدالت عام و عدالت اجتماعی دو رکن اصلی زندگی اجتماعی است و چگونگی آن را در فلسفه سیاسی اسلام که از سوی شهید مطهری تبیین شده است، میتوان دید. عدالت اجتماعی و فردی در طول هم قرار دارد.
4- استاد مطهری به آزادی فکر و اندیشه و عمل در نظام اسلامی معتقد بود. البته آزادی فکر در اندیشه شهید مطهری با آزادی در مکتب لیبرالیسم متفاوت است. چونن آزادی فکر در اسلام در عمل محدود به جایی است که به دیگران آسیب نزند و به جنگ آدمیت نرود و مانع از رشد و تعالی استعدادها نشود. از نظر ایشان اشکال مکتب مارکسیست در این است که در بحث آزاد جای هدف و ابزار را با هم مخلوط کردهاند.
5- در نظر استاد شهید مطهری، دموکراسی و مردم سالاری دینی منبعث از تئوری عدالت بود لذا وی راه ثواب برای اداره جامعه را مردمسالاری بر مبنای اسلام میدانست. این تفاوت ماهوی دارد با قول برخی که امتزاج دموکراسی و اسلام را امکان پذیر نمیدانند.
6- استاد مطهری مکتب سوسیالیسم را نکوهش میکردند. از آن جهت که در این مکتب رقابت اقتصادی نادیده گرفته میشود. تاکید مقام معظم رهبری برای مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجرای اصل 44 نیز برگرفته ازتفاوت نگرش اسلامی به این مساله است. فرامین ایشان باید اجرایی شود و با گپهای شعارگونه به فراموشی سپرده نشوند.
7- مبارزه با مظاهر استبداد و استعمار نیز بخشی از تفکر استاد مطهری بود و شهید مطهری اتحاد اسلامی را آرمانی دست یافتنی میدانست که باید برای آن تلاش کرد. چرا که استقلال سیاسی جز با با نفی این مظاهر به دست نمیآید. به همین دلیل شاهد فریاد شهید مطهری برای دفاع از فلسطین و مبارزه با رژیم طاغوت بودیم.
رئیس مجلس با تبریک روز کارگر و معلم، بار کشور را بر دوش کارگران و بار توسعه فرهنگی کشور را بر دوش معلمان خواند.
کد خبر 59011
نظر شما