هیات والیبال استان برای جذب بازیکن در بخش بانوان در ردههای مختلف سنی بیکار ننشسته و در سالهای اخیر با فراخوان عمومی، علاقهمندان به والیبال را در سالنهای مختلف شهرهای استان دور هم جمع کرده است.
این در حالی است که مربیان و پیشکسوتان والیبال با نگاهی علمی به استعدادیابی پرد اختهاند و در این راه با راهاندازی آکادمیها زمینه و بستر را برای همگانی کردن والیبال فراهم کرده اند.
«سعیده اشرفی» نایب رئیس والیبال بانوان استان و مربی بینالمللی این رشته ورزشی که سابقه 20 ساله در مربیگری دارد، در گفت و گو با همشهری آینده بانوان استان را در این رشته ورزشی روشن ارزیابی میکند:
راهاندازی آکادمیها چه تاثیری در توسعه والیبال زنجان دارد؟
با وجود مشکلات در گذشته هیات مستقیم در تخصیص سالن و فراهم شدن امکانات برای رشد والیبال قدم برمیداشت، اما آکادمیهای والیبال در تأمین امکانات مستقیم تصمیم میگیرند و همین امر باعث شده تا دست ما بازتر شود. بیشک اجرای برنامههای مدون و برنامهریزی شده در قالب چشماندازی مدون میتواند مسیر رسیدن به اهداف توسعه را به دنبال داشته باشد.
اکنون در چه سالنهایی تمرین میکنید؟
بانوان زنجانی در2 سالن خانه والیبال و زیتون شهر زنجان تمرین میکنند.
برای توسعه والیبال در سایر شهرهای استان چه برنامهای دارید؟
والیبال در شهرستانها نیز شرایط خاص خودش را دارد و اکنون از جمع10 والیبالیست دعوت شده به اردوی تیم ملی 2 والیبالیست از ابهر و هیدج هستند و این نشان از آینده درهای باز آکادمی والیبال به روی بانوان روشن در این رشته ورزشی است.
شما برای تداوم مسیر رشد والیبال در بین بانوان چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟
اولین برنامه ما برای همهگیر شدن این رشته ورزشی همگانی کردن آن است تا زمینه برای ورود بانوان در ردههای سنی مختلف فراهم شود. این شکل فعالیت آکادمیها برای همگانی کردن از استعدادیابی هم بهتر است. از سوی دیگر ما برای همه گیر شدن والیبال اطلاعرسانی در شهر با نصب بنر و اطلاعرسانی در جراید را در برنامه داریم.
چرا آکادمیها در گذشته در زنجان فعالیتی نداشتند؟
اعطای مجوز فعالیت آکادمیها منوط به داشتن مدرک بینالمللی والیبال است که در گذشته مربی در این سطح نداشتیم.
اکنون چه تعداد مربی در زنجان فعالیت دارند؟
2 مربی در سطح بینالمللی داریم. من به همراه «مصطفی درخشش» فعالیت داریم.
با این حجم اطلاعرسانی و فعالیت استقبال خانوادهها و بانوان را از والیبال چطور میبینید؟
با توجه به جایگاه ملی و جهانی والیبال کشور در سطح جهان و نگاه مثبت به این رشته تیمی پرطرفدار و نیز فعالیتهای چشمگیر والیبال در بخش بانوان استقبال رفته رفته مطلوب شده است؛ به طوری که کلاسهای آموزشی هر 2 سالن مملو از والیبالیست است. از سوی دیگر، فرهنگ نگاه عمومی به والیبال بالا رفته و مردم از نگاه تفننی به والیبال فاصله گرفتهاند.
شما در آکادمیها نگاه آکادمیک به قضیه دارید؟
سیاست راهاندازی آکادمیهای والیبال نگاه حرفهای به قضیه آموزش است. آکادمی در هر شاخه حرفهای، مربیگری و داوری در تمامی ردههای سنی فعالیت میکند. برای نمونه مادر خانواده با فرزند دخترش با هم در یک محیط مناسب با آرامش تمرین میکنند که این در ایجاد نشاط خانوادگی بسیار تاثیرگذار است.
همکاری آموزش و پروش استان با آکادمی بانوان را چطور میبینید؟
آموزش و پرورش به عنوان نهاد تعلیم و تربیت با علم به نقش ورزش در ایجاد نشاط بین دانشآموزان، برای پررنگ شدن حضور دانشآموزان در عرصه ورزش با آکادمی همکاری مطلوبی داشته است. در این راه همکاری آموزش و پرورش ناحیه یک به مراتب بیشتر بوده است.
در شهرستانها استقبال بانوان از والیبال چگونه است؟
نسبت به گذشته بهتر شده و تنها مشکل سد راه، حضور مربیان از زنجان برای آموزش است که گاهی طی مسیر برای آنها سخت است.
شما برای استقبال طبقات پایین جامعه از والیبال چه تدبیری دارید؟
برای استقبال بانوان در مناطق محروم شهریه کلاسهای آموزشی را پایین آورده ایم. در این مناطق در تابستان استقبال خوبی انجام میشود.
چه تعداد بانوان در عرصه مربیگری والیبال فعالیت دارند؟
در مجموع از 20 مربی بخش بانوان تنها 10 مربی با آکادمی والیبال استان همکاری دارند. امیدواریم با حضور در کلاسهای ارتقای سطح، شاهد بالا رفتن دانش علمی و فنی آنها باشیم. پرورش مربیان زبده والیبال یکی از دغدغههای من برای توسعه این رشته ورزشی تیمی است تا از این طریق در شهرستانها شاهد رشد ورزشی بیشتر باشیم.
ماحصل تلاشها و فعالیتها در آکادمی به کجا ختم شده است؟
دعوت از10 بازیکن به اردوهای تیمهای ملی نتیجه راهاندازی آکادمی است و با ادامه این مسیر شاهد حضور بیشتر دختران زنجانی در تیمهای ملی خواهیم بود. جذب بازیکن برای والیبال نباید محدود به شهر زنجان باشد و باید در تمام شهرستانهای استان چنین ظرفیتی ایجاد کرد.
46
نظر شما