دفاع مقدس؛ موضوعی که در فرصتهای بسیاری از آن استفادههای فراوان میشود و هنوز هم کارهای ارزشمندی که برای ماندگاری و تأثیرگذاری آن انجام شده بسیار کمتر از انتظار است و بسیار کمتر از بودجههایی که به این موضوع اختصاص مییابد.
خوزستان؛ استان غریبی که نامش به عنوان میزبان جنگ هشت ساله زیاد شنیده میشود. سرزمینی در سال تنها دو بار مورد توجه قرار میگیرد، زمان روانه شدن گروههای راهیان نور به شهرهای جنگزدهاش و سالروز آزاد شدن خرمشهر از دست بعثیان عراقی و روزها و ماههای دیگر سال مردمش با خاطرات روزهای طلایی این استان و در آرزوی رسیدگی مسؤولانی که همیشه شعارهای رنگین درباره این استان سر میدهند زندگی میگذرانند.
حالا یک بار دیگر خرداد در راه است و سومین روزش که یادمان آزاد شدن خرمشهر است. سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت هم به رسم سالهای گذشته از 29 اردیبهشت کار خود را در شهرهای آبادان و خرمشهر آغاز میکند و تا دوم خرداد ادامه دارد.
به گزارش خبرآنلاین نشست خبری جشنواره تئاتر مقاومت دوشنبه بیستم اردیبهشت در تالار کنفرانس مجموعه تئاترشهر با حضور برگزار شد.
امسال به گفته مدیرکل ارشاد خوزستان از بین 47 نمایشی که به بخش بازبینی جشنواره رسیدند 11 کار برای بخش مسابقه انتخاب شدند (پنج نمایش از تهران و شش نمایش از آبادان، خرمشهر، اهواز، شاهینشهر، اصفهان و مشهد) و دو اثر هم برای شرکت در بخش مهمان انتخاب شدند.
حجتالاسلام سپهر وضعیت خاطرهانگیز هنر در خوزستان در سالهای قبل از انقلاب و دو دهه اول انقلاب را به یاد حاضران نشست مطبوعاتی سیزدهمین جشنواره آورد و گفت: «زمانی خوزستان 27 سینما داشت و بیشتر فیلمهای خارجی اول در سینماهای خوزستان به نمایش در میآمدند و بعد به تهران میرسیدند.
در دهههای اول و دوم انقلاب ما از نظر هنرهای نمایشی و سینما جزو سرآمدترین استانهای کشور بودیم. اما الان دیگر توجه زیادی به وضعیت هنر در این استان نمیشود.»
او یکی از مشکلات اساسی تئاتر در خوزستان را کمبود فضاهای نمایشی اعلام کرد و افزود: «ما الان حدود 2500 هنرمند تئاتری در خوزستان داریم که حاضرند با مبلغ کمی نمایششان را به اجرای عمومی بگذارند اما متأسفانه کمبود بودجه و فضای نمایشی این امکان را از آنها میگیرد.»
سیدلطفالله سپهر همچنین به مهمترین هدف برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت اشاره کرد و گفت: «یکی از اهداف برجسته این جشنواره این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری ارشاد، دفتر کل ارشاد خوزستان و مرکز هنرهای نمایشی تلاش کند دفاع مقدس را در قالب تئاتر بگنجاند تا ماندگار شود. برای هر چیزی بهاری وجود دارد؛ بهار دفاع مقدس هم سوم خرداد است.
من معتقدم اگر قرار است تئاتر مقاومت ماندگار و تأثیرگذار شود باید جشنوارهاش به صورت بینالمللی برگزار شود. من از مرکز هنرهای نمایشی توقع دارم چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت را به صورت بینالمللی و با حضور گروههای تئاتری کشورهای همسایه که با مسأله مقاومت سر و کار داشتهاند برگزار کند.»
رسول صادقی، مدیر روابطعمومی مرکز هنرهای نمایشی که به عنوان مدیر جلسه در این نشست حضور داشت به یاد حجتالاسلام و دیگر حاضران آورد که مرکز هنرهای نمایشی در یازدهمین دوره این جشنواره برای بینالمللی کردن آن خیز برداشت اما آنقدر سطح آثار رسیده از کشورهای همسایه پایین بود که ترجیح داد عطای بینالمللی شدن را به لقایش ببخشد.
محمد جمالپور که دبیری سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت را پس از چند سال به عهده گرفته است، با اشاره به این موضوع که نمایشهای شرکت کننده در جشنواره در تالارهای «فانوس» و خلیجفارس خرمشهر و «ثامنالائمه» و «مهر» آبادان اجرا میشوند، درباره کم بودن تعداد کارهای حاضر در این جشنواره گفت: «امروزه جشنوارههای تئاتر در ایران چندان برنامهریزی شده و هدفمند نیستند بلکه به مسکنی برای تئاتر تبدیل شدهاند. درحالیکه هر جشنواره میتواند ریشهای برنامهریزی کند و زمینهساز ارتقای تئاتر همراه با اجرای عمومی آثار و حمایت از هنرمندان باشد. ما امیدواریم بتوانیم در جشنواره تئاتر مقاومت این خط و هدف را دنبال کنیم و فقط مسکن تئاتر نباشیم. به همین خاطر در این دوره بیشتر از اینکه به تعدد کارها توجه شود به کیفیت آنها توجه شده است.»
او افزود: «بسیارند جشنوارههایی که با تعداد زیادی اثر برگزار میشوند اما تعداد کارهای قابلتوجه در آنها بسیار اندک است. ما ترجیح دادیم آثاری را انتخاب کنیم که سطح کیفی بالایی دارند؛ حتی اگر تعدادشان اندک باشد.»
سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت بیست و نهم اردیبهشت تا دوم خرداد در آبادان و خرمشهر برپا میشود.
مدیرکل ارشاد خوزستان با یادآوری روزهای طلایی هنر در استان خوزستان نسبت به وضعیت امروز هنر در این استان انتقاد کرد.
کد خبر 60855
نظر شما