وزیر امور خارجه گفت:بر اساس تمایل اتحادیه اروپا و نماینده‌اش برای گفتگو، ایران نیز با انجام این گفتگوها موافقت کرد و قرار است مذاکرات آقای جلیلی و اشتون در استانبول انجام شود.

به گزارش ایسنا،منوچهر متکی ـ وزیر امور خارجه کشورمان ـ که عصر چهارشنبه در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با الکس تامبو مووامبا ـ وزیر امور خارجه دموکراتیک کنگو ـ در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا زمان دیدار دبیر شورای عالی امنیت کشورمان با رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا مشخص شده است؟ و از سویی اشتون اعلام کرده است که منتظر دعوت ایران برای گفت‌وگو است، گفت:بر اساس گفت‌وگوهای انجام شد و تمایل اتحادیه اروپا و نماینده‌اش برای گفت‌وگو، مقامات ترکیه این موضوع را دنبال می‌کردند و ایرانی نیز با انجام این گفت‌وگوها موافقت کرد؛ قرار است این دیدار در استانبول انجام شود.متکی خاطرنشان کرد: زمان دقیق گفت‌وگوها پس از هماهنگی و تماس طرف‌ها اعلام خواهد شد.

اهم اظهاات وزیر امور خارجه کشورمان را در ادامه بخوانید:

  • رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار کنگویی در مورد این که آیا به خاطر وجود اورانیوم در کنگو، گسترش روابط با این کشور را خواستار هستید؟ گفت: ما از سال‌های دور با دولت و مردم کنگو روابط سیاسی بسیار خوبی داشته‌ایم و در سال‌های اخیر راهبرد مناسبات ایران و آفریقا تلفیق همکاری‌های سیاسی با همکاری‌های اقتصادی است. با چنین نگاهی ما با کشورهای آفریقایی به ویژه با جمهوری دموکراتیک کنگو زمینه‌های مختلفی را برای همکاری تعیین کرده‌ایم. تجارت محدودی در حال انجام است، پروژه‌های محدودی نیز برای اجرا تعریف شده است؛ اما به صورت کلی ما علاقه‌مند هستیم در حوزه‌های اکتشاف و استخراج نفت، گاز، راه‌سازی، پل‌سازی، سدسازی، برق و انرژی، کشاورزی، دامپروری، صنایع و معادن و هم‌چنین در حوزه تولید لوازم خانگی و تولید خودرو بتوانیم با کنگو با ظرفیت‌های بالایی که دارد به عنوان کشوری با قریب به 70 میلیون جمعیت و محوریت منطقه‌ای که کنگو دارد بتوانیم همکاری‌های گسترده‌ای داشته باشیم.
  • متکی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری در مورد حل تبادل سوخت برای راکتور تهران هم اظهار نظر کرد.
  • آن‌چه که در حال حاضر در درجه اول اهمیت قرار دارد رساندن اراده‌های مختلف سیاسی است برای این که همه‌ی اطراف مبادله سوخت را فرمول مناسبی ارزیابی کنند. اگر اراده‌های سیاسی از طرف‌های مختلف بر روی میز قرار گیرد و اشتراک نظر مجددا ایجاد شود، فکر می‌کنیم اجزای چنین توافقی در چارچوبی که تضمین متقابل در بر داشته باشد امکان‌ دارد. بنابراین منتظریم دوستانی که پیگیر این موضوع بودند در سفرشان به تهران چه نکات جدیدی را مطرح می‌کنند تا در تبادل نظر بتوانیم به مکانیزم مرضی‌الطرفین برسیم.
کد خبر 61531

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۳
    0 0
    این سووال خبرنگار یعنی این که هیچ چیز در دنیای سیاست پشت پرده نمی ماند این یعنی این که جای گشت های ما در دنیای بیرون معنی می شود این یعنی این که سرمان را توی برف نکنیم و خیال کنیم فقط خودمان هستیم و خودمان
  • بدون نام IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۳
    0 0
    دوستی که نظرتان را گذاشته اید راستی اگر هیچ چیز در نظر شما پنهان نمی ماند لطف کنید علت حمایت غرب از سبزها و موسوی و همه مخالفین نظام را از ایشان را نیز بگویید تا ببینیم همیشه سرتان از برف بیرون است یا اینکه گاه به گاه این اتفاق می افتد
  • شهاب IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۳
    0 0
    واقعا گسترش روابط تجاری و سیاسی با آفریقا به چه درد میخورد؟ کشورهای به درد بخور در این قاره بسیار معدود هستند. این پول هایی که به سمت کشورهای فقیر سرازیر میشود اصلا برگشت نخواهد داشت. کشورهایی مثل همین کنگو هر از چند سالی درگیر یک کودتای نظامی میشن. بنابراین ثبات سیاسی هم ندارند. فرض محال دولت فعلی آنها واقعا صادق باشد ولی معلوم نیست در آینده چه اتفاقی می افتد. بهتر هست با کشورهای واقعا درست و حسابی این قاره روابط داشته باشیم.