مدیر اجرایی طرح کارت‌های خرید اعتباری در رابطه با قابلیت های اجرای این طرح توضیح می دهد.

به گفته مدیر اجرایی طرح کارت‌های خرید اعتباری (میزان1‌)‌، هدف اصلی این سامانه حمایت از تولیدکننده  و مصرف‌کننده است به گونه‌ای که از یک سو چرخه تولید در کشور به حرکت در آید و از سوی دیگر مصرف‌کننده با داشتن یک اعتبار دائمی، توان خرید را افزایش دهد.

علی معصومی  با اشاره به قابلیت‌های طرح میزان 1 در به سرانجام رساندن نهضت کاهش قیمت تمام شده تاکید کرد: این طرح براساس شبکه تولید، توزیع و عرضه کالا تا نقطه نهایی آن یعنی مصرف‌کننده، به منظور تحقق کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل در وزارت بازرگانی برنامه‌ریزی و ایجاد شده است. چرا که این طرح پتانسیل ایجاد رقابت چه از لحاظ کیفیت و قیمت را در تولید داراست و بی‌شک تولیدکنندگانی می‌توانند از این فرصت بیشترین سود و بهره را داشته باشند که بتوانند قیمت تمام شده کالاهای خود را کاهش دهند یا با کمترین میزان دریافت سود در این بازار شرکت کنند.

 

ورود 800 نوع کالا در  گروه لوازم خانگی

وی در ادامه از ورود 800 نوع کالا در گروه لوازم خانگی در این سامانه خبرداد و گفت: در مرحله اول اجرای این طرح ، گروه لوازم خانگی با حضور 32 تولید‌کننده و 800 نوع کالا وارد شبکه توزیع  شده و این تقاضا همچنان در حال افزایش است. از سوی دیگر به زودی گروه پوشاک و کفش نیز از طریق هماهنگی‌هایی  که با صنف تولیدکنندگان و فروشندگان آن انجام شده به این سیستم اضافه خواهد شد.

معصومی یادآور شد: در مراحل بعدی این طرح نیز مواد‌غذایی بسته‌بندی شده که دارای ایران کد هستند به این مجموعه اضافه خواهد شد و ارائه این مواد غذایی بیشتر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و نمایندگی‌ها و تعاونی‌های مصرفی دستگاه‌های اجرایی مدنظر است.

وی با تاکید بر نگاه حمایتی وزارت بازرگانی  به بخش تولید داخل خاطر نشان کرد: ممکن است در یک گروه کالایی که تولیدکنندگان آن جوابگوی نیاز بازار یا تقاضای مصرف را نداشته باشند کالای خارجی نیز وارد این چرخه شود و این بستگی به اقتضای نیاز بازار و میزان فعالیت و تلاش تولیدکننده داخل دارد. اما به طور یقین کالاهای خارجی در مرحله اول این طرح  قرار ندارند چرا که هدف، تنها  حمایت از تولید داخل است.

 

قیمت گذاری برای رقابت

مدیر اجرایی طرح میزان 1، درمورد نحوه قیمت گذاری کالاهای ارائه شده در این طرح  خاطرنشان کرد: کمیته‌ای با نام کمیته قیمت‌گذاری کالا، متشکل از سازمان حمایت‌، وزارت صنایع، شورای اصناف به همراه تولیدکنندگانی  که کالا را تولید و قیمت تمام شده را محاسبه کرده اند، تشکیل خواهد شد. در این کمیته ، تعیین قیمتی ملاک قرار خواهد گرفت که شرایط  رقابت را فراهم آورد.

وی با اشاره به این نوع تعیین قیمت که در راستای تنظیم بازار است تصریح کرد: در این کمیته قیمتی برای کالا تعیین می‌شود که قیمت مصوب و سقف قیمت و ارزش کالاست. اما تولیدکنندگان می‌توانند برای آنکه از  فروش بالاتری برخوردار باشند و بازار را از آن خود کنند، کالای خود را با  قیمت پایین‌تر از قیمت  مصوب به فروش برسانند، اما بیشتراز قیمت مصوب اجازه فروش نخواهند داشت.

 

صدور بیش از یک میلیون کارت تا پایان سال

به گفته معصومی در حال حاضر در مراحل اولیه اجرای طرح، هزار کارت برای کارکنان وزارت آموزش و پرورش و وزارت بازرگانی صادر شده که تاکنون300 کارت اعتباری تحویل داده شده است ودر حال حاضر نیز اطلاعات 150 هزار کارت نیز در حال تحویل به بانک است که به زودی صدور آن نیز آغاز می‌شود.

وی درباره تاریخ تحت پوشش قرار گرفتن سایر سازمان‌ها یادآور شد: تا پایان شهریور امسال ارائه کارت‌های اعتباری یک میلیون کارمند وزارت آموزش و پرورش به اتمام خواهد رسید و همزمان با  آن ارائه کارت‌ها به سایر وزارتخانه‌های دیگر که از پرسنل کمتری نسبت به آموزش و پرورش برخوردار هستند انجام خواهد شد.

 

تامین اعتبارو بانک

مدیر اجرایی طرح میزان 1، همچنین درباره تامین اعتبار این سامانه اعتباری افزود: تامین  اعتبار این سامانه  که با هماهنگی نهاد ریاست جمهوری و توسط بانک ها انجام شده است، از طریق بانک‌های عامل وهمه بانک‌ها و حتی بانک‌های خصوصی که با سازمان های دولتی طرف قرار داد هستند انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: با توجه به قردادهای موجود میان بانک ها و سازمان های دولتی، تامین اعتبار نیز توسط همان بانک  ها انجام  خواهد شد و با توجه به تامین اعتباری که  از سوی بانک ها انجام می شود،  به ازای هر خریدی که به مرحله تقسیط برسد،  بانک‌ها با 4 درصد کارمزد و 8 درصد  تخفیفی که از تولیدکنندگان دریافت می کنند سود 12 درصدی خود را تامین می کنند.

معصومی در رابطه با نحوه عملکرد کارت‌های میزان 1 در چرخه مالی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در شبکه بانکی، خریدهایی که در طول یک ماه انجام ‌شود، درپایان همان ماه جمع می‌شود و با ارسال صورتحساب، مصرف‌کننده را از نحوه استفاده از کارتش آگاه می‌کنند و به مصرف‌کننده  15 روز فرصت داده خواهد شد تا نسبت به مغایرت‌های احتمالی اعلام اعتراض کند. در غیر این صورت با کسر 4 درصد از میزان خرید، مبلغ  اعتباری استفاده شده تقسیط می شود. از سوی دیگر اگر مصرف کننده طی این مدت، مبلغ اعلام شده را باز پرداخت کند، اعتبارسامانه شارژ و درصدی به عنوان کارمزد کسر نخواهد شد.

وی یادآور شد: اگر مصرف‌کننده خریدی را  با هزینه کمی انجام دهد، به‌طور مثال 30 هزار تومان خرید داشته باشد مکانیزم به همین شیوه اعمال خواهد شد و با خریدهای جدید، به مبلغ اقساط افزوده خواهد شد و از اعتبار کارت  کسر می شود.

معصومی همچنین خاطرنشان کرد: شخصی  که اول ماه خرید را انجام دهد 45 روز فرصت بازپرداخت دارد تا اقساطی برای او لحاظ و کارمزدی کسر نشود و اگر خرید در آخر ماه باشد، 15 روز فرصت  خواهد داشت. اما اگر پرداختی صورت نگیرد بعد از 15 روز از صدور صورتحساب، قسط‌‌بندی صورت می‌گیرد.

 

تجارت الکترونیک و امنیت

مدیر اجرایی طرح میزان یک، با توجه به گستردگی حجم اجرایی این سامانه گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای این سامانه، ارتباط‌های بین سازمانی است که سعی شده است بدون بوروکراسی اداری و به صورت الکترونیک انجام شود.

معصومی با تاکید بر اینکه تمام خریدها از طریق سیستم الکترونیکی انجام می‌شود تصریح کرد: این سامانه نقطه عطف ارتباطی تمام سازمان‌های مرتبط با این طرح محسوب می‌شود. چرا که تمام فروشگاه‌‌ها، تولیدکنندگان‌، مشتری‌ها، وزارتخانه‌ها و بانک‌ها با این سامانه تبادل اطلاعات و گزارش‌ خواهد داشت. بنابراین  در حفظ اطلاعات این سامانه تدابیر خاصی اندیشیده شده است.

وی خاطر نشان کرد: هدف اصلی این طرح حمایت از تولید کننده است. چرا که مردم این اعتبار را صرف خرید کالای داخلی  می‌کنند و بانک ها نیز موظف هستند تا این  اعتبار را به حساب تولیدکننده منتقل ‌کنند  و این انتقال بلافاصله انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در واقع در این طرح، بانک‌های عامل این حق را ندارند که بدهی معوق خودشان را از تولیدی‌ها از این حساب کسر کنند. چرا  این امر مغایر با هدافی است که در کارگروه اشتغال مصوب شده است.

لازم به یادآوری است که طرح کارت‌های خرید اعتباری (میزان 1)‌، در کارگروه اشتعال هیات دولت به تصویب رسیده است و وزارت بازرگانی به عنوان متولی این طرح، سامانه میزان 1 را اجرا و مدیریت  می‌کند. حضور وزارت صنایع، بازرگانی‌، سازمان استاندارد‌، تولیدکنندگان و مشارکت اصناف در اجرای این طرح  باعث می‌شود فرآیند تولید و توزیع، عرضه کالا نظم پیدا کند و همین امر باعث کاهش قیمت تمام شده می‌شود.

کد خبر 61889

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۵
    0 0
    شما بفرماييد كه من قصد دارم خودرو بخرم ايا با اين كارت اعتباري كه قرار است من و همسمرم بگيريم كه هر كدام تا مبلغ يك ميليون و نيم اعتبار خواهد داشت ايا مي توان با ان خودرو هم خريداري كرد و مشمول ان هم مي شود اينجا بحث 3 ميليون مطرح است كسي جواب من را بده لطفا
  • وحید IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۶
    0 0
    در جواب باید گفت هنوز صنایع خورد سازی وارد این چرخه نشده اندو این کارت بیشتر در جهت حمایت از تولیدات داخلی بخش خصوصی است.
  • حاج مهدی IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۸
    0 0
    این کارتها توسط کدوم شرکت صادر میشوند و آیا تاثیری در سوددهی اون شرکت دارند ایران ارقام داده پردازی انفورماتیک و ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین