در طی 3 هفته گذشته یک نفر از تعداد دانشآموزان مدرسه روستای «حاجی بچه» کاسته شد.«روستای حاجی بچه» که از توابع دندی است 4 دانش آموز دارد که 3 نفر از آنها اهل همان روستا و یک دانشآموز دیگر به نام «مهدی جلیلخانی» اهل روستای «کلکته »است.
با توجه به اینکه در روستای «کلکته» زیر 5 خانوار اقامت دارند به همین دلیل مهدی برای ادامه تحصیل سال تحصیلی را در مدرسه روستای «حاجی بچه» گذرانده است.
معلم روستای «حاجی بچه» در گفتوگو با همشهری با بیان اینکه از آغاز سال تحصیلی مهدی به همراه پدر خود به مدرسه میآمد، اظهار میکند: با اینکه فاصله «کلکته» با «حاجی بچه» 3 کیلومتر است، اما در واقع این مسافت به دلیل صعب العبور بودن برابر با 10 کیلومتر محسوب میشود و رفت و آمد یک دانشآموز به تنهایی دشوار است. به همین دلیل از ابتدای سال تحصیلی مهدی را پدرش با وسیله شخصی به مدرسه میآورد، اما از همان اوایل این پدر اخطار میداد که اگر آموزش و پرورش هزینه سرویس این دانشآموز را پرداخت نکند، مانع از آمدن پسرش به مدرسه میشود.
«محمدرضا ابراهیمی» با بیان اینکه به دلیل نامطلوب بودن وضعیت اقتصادی پدر این دانشآموز، همواره خود مبلغ ناچیزی را به عنوان حق سرویس به این فرد پرداخت میکرده است، اظهار میکند: در روستای «کلکته» کشاورزی و دامپروری وجود ندارد. به همین خاطر وضعیت اقتصادی این چند خانوار نیز بسیار نامطلوب است. پیش از این در روزهای شنبه وقتی که از زنجان به دندی و سپس به سوی روستای «شیخ جابر» میرفتم پدر مهدی از این روستا مرا نیز سوار خودرو کرده و به روستای «حاجی بچه» میرساند. من نیز برای تشکر از زحمات وی در هر 4 بار رفت و آمدم مبلغ 60 هزار تومان پرداخت میکردم، اما پدر مهدی از رساندن هر روز فرزندش به مدرسه شاکی بود و در نهایت زمانی که از گرفتن حق سرویس ناامید شد، اخطارهای خود را عملی کرد.
وی با بیان اینکه از 3 هفته پیش تاکنون دانشآموزان این مدرسه از 4 دانشآموز به 3 دانشآموز تنزل پیدا کردهاند، اظهار میکند: به عنوان یک معلم برای ارتقای تحصیلی و رشد تک تک دانشآموزانم سعی زیادی میکنم و به شدت علاقهمندم تا دانشآموزانم که از شهر دور افتادهاند از حداقلترین تحصیلات بهرهمند شوند تا شاید یک روز بتوانند به درجات عالی برسند. به همین دلیل در طی 3 هفته گذشته بارها به آموزش و پرورش مراجعه کردهام و اخیرا نیز برای مشکل به وجود آمده راجع به مهدی نامهای نوشتهام و به آموزش و پرورش ناحیه 2 ارسال کردهام.
3 هفته گذشت
این معلم با بیان اینکه در همان هفتههای گذشته به آموزش و پرورش مراجعه کرده و آنها نیز قول همکاری دادهاند، ادامه میدهد: تاهفته پیش هیچ قدمی از سوی مسئولان برداشته نشد تا اینکه بالاخره پاسخ دادند با نوشتن نامهای این موضوع را پیگیری کنم. در روز پنجشنبه هفته گذشته نیز پس از آخرین مراجعهام به مسئول مربوطه اعلام کردند که از پدر مهدی درخواست کنم تا بار دیگر وی را به مدرسه بیاورد. آموزش و پرورش هم قول داده پس از تامین اعتبار حق سرویس را به پدر این دانشآموز پرداخت کند.
ابراهیمی اظهار میکند: با اینکه از تأمین اعتبار از سوی آموزش و پرورش مطمئنم، اما با توجه به بوروکراسی اداری نگران عقب ماندن مهدی از درسهایش هستم. چنانچه که وی تاکنون نیز از درسهایش عقب مانده است.
تامین اعتبار تا 2 هفته آینده
مسئول انجمن اولیا و مربیان ناحیه 2 زنجان هم با بیان اینکه نامه برای درخواست حق سرویس دانشآموز ساکن روستا «کلکته» طی هفته گذشته به دست ما رسیده است، میگوید: هیچگونه تاخیر و کمکاری از سوی آموزش و پرورش را نمیپذیریم، چرا که قبلا این موضوع مطرح شده بود و به تازگی در این خصوص نامهای هم دریافت کردیم.
«اسدالله نظری پور» با بیان اینکه با اطلاع از موضوع از معلم درخواست کردیم تا با پدر این دانشآموز گفتوگو کرده و مهدی را به کلاس درس بازگرداند، میافزاید: نهایتا تا 2 هفته دیگر با تأمین اعتبار مشکل سرویس دانشآموز برطرف میشود. وی در پاسخ به این سوال که آیا 2هفته زمان برای تأمین اعتبار زیاد نیست و با این روند مهدی به مدت 5 هفته از تحصیل باز میماند، اظهار میکند: در حال حاضر مبلغی به عنوان علیالحساب به پدر این دانشآموز داده میشود و پس از تأمین اعتبار این مبلغ به حساب مدرسه واریز و از سوی معلم پرداخت میشود.
1583 دانشآموز روستایی با سرویس جا به جا میشوند
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش 50 درصد از هزینه سرویس دانشآموزان روستایی را پرداخت میکند و 50 درصد دیگر آن از سوی والدین دانشآموزان روستایی پرداخت میشود، میگوید: آموزش و پرورش در هر ماه مبلغ 120 میلیون تومان بابت سرویس دانشآموزان روستایی پرداخت میکند.
«یعقوبعلی عبادی» با بیان اینکه در حال حاضر 1583 دانشآموز روستایی از طریق سرویس «روستا مرکز» جا به جا میشوند، ادامه میدهد: برای مدرسههایی که تعداد دانشآموز آنها زیر 5 نفر است، معلم اعزام شده است.
وی با این سخن که طی مسافت و رفتن به مدرسه در شهر یا روستای دیگر برای دانشآموزان ابتدایی دشوار است، اضافه میکند: به همین دلیل سعی شده برای این دانشآموزان روستایی معلم اعزام شود، اما برای روستاهای تک دانشآموز در مقطع دوره اول متوسطه و دوم متوسطه سرویس تدارک دیده شده است.
70 مدرسه تک دانشآموزی
معاون پشتیبانی آموزش و پرورش استان زنجان تعداد مدارس تک دانشآموزی استان را 70 مدرسه میداند و ادامه میدهد: آموزش و پرورش برای برخی از دانشآموزان استثناهایی قائل است و درباره «مهدی جلیلخانی» نیز در صورت بررسی و صحت ناتوانی مالی پدر وی اقدام به پرداخت صد درصد حق سرویس به پدر این دانشآموز میکند.
46
نظر شما