بازارچههایی که نه تنها میتواند برای کاسبان مثمرثمر باشد، بلکه چهره شهر را از سد معبر پاک کنند و شرایط مطلوبی را برای مردم هنگام خرید فراهم میکنند.
مدیر عامل سازمان میوه و ترهبار شهرداری زنجان در این باره میگوید: در شهرک گلشهر کاظمیه زمین اختصاص یافته به بازارچه حدود 7 هزار مترمربع و در کنار جایگاه CNG است که مراحل طراحی آن انجام و مرحله فراخوان نیز طی شده است. در نتیجه بخش خصوصی به عنوان یک طرف مشارکت تاییدیه خود را بهدست آورده است. با توجه به اینکه قراردادهای لازم نیز به امضا رسیده، به زودی شاهد مراحل ساخت آن خواهیم بود. این بازارچه 3 طبقه است و هر چند نمیتواند نیاز مردم را صددرصد رفع کند، اما میتواند تا حد زیادی به آنها کمک کند. طراحیها به شکلی است که بیشترین استفاده برای مردم و فروشندگان اجناس میسر شود. برای مثال در طبقه همکف آن 57 مغازه در نظر گرفته شده است.
«جمال بابایی» ادامه میدهد: با توجه به روند تلاشها به نظر میرسد مراحل ساخت این بازارچه تا پایان امسال آغاز شود. از آنجایی که پروژه در نوع خود بزرگ محسوب میشود، مراحل شروع تا پایان ساخت آن بین یک تا 2 سال زمان نیاز دارد. سرمایه شهرداری و آورده سرمایهگذار برای این پروژه مبلغ 22 میلیارد تومان است.
پارکبازار ماکیان
بابایی با اشاره به پروژه بازارچه ماکیان که در سال 94 در کنار دیگر پروژهها مطرح شد، عنوان میکند: این پروژه در سال 94 به دلیل گودی زمین تا امسال به طول انجامید. با این حال 3 ماه از اتمام این پروژه میگذرد و هماکنون به عنوان پارک بازار مورد استفاده مردم است. همچنین یک میلیارد و 200 هزار تومان نیز هزینه برای آن صرف شد.
الهیه و کوی فرهنگ
بابایی به پروژههای شهرک الهیه و کوی فرهنگ نیز اشاره میکند و میگوید: طرحهای مورد نیاز برای این 2 پروژه نیز مهیا شده و از بخش خصوصی در این راستا کمک گرفتهایم. وی ادامه داد: فراخوان این 2 پروژه نیز به زودی منتشر میشود و از سوی سرمایهگذاران بخش خصوصی در آینده نزدیک به اجرا در میآید. همه این بازارچهها به صورت غرفهبندی فعال خواهند بود و همچون بازار روز فعلی نیستند. در این میان تکلیف شبانهبازار هنوز مشخص نشده است.
شبانهبازار
بابایی درباره شبانهبازار نیز میافزاید: برای عملیاتی شدن این پروژه نیز پیگیر اخذ مجوزهای لازم هستیم تا به محض دریافت آن در چند نقطه از شهر برای جلوگیری از پراکندگی دستفروشان این پروژه را همچون بازار روزانه که در روزهای دوشنبه و جمعه هر هفته در کوی فرهنگی دایر میشود، عملیاتی کنیم.
وی اضافه کرد: به محض اینکه مسئولان مربوطه مجوز لازم را صادر و درباره زمین آن تصمیمگیری کنند، پروژه به اجرا در میآید.
علت تاخیر در اجرا
طبق گفتههای قبلی مسئولین قرار بود این پروژهها سال 94 عملیاتی شوند. بابایی در بیان علت تاخیر در راهاندازی اظهار میکند: دلیل تاخیر در اجرای این پروژهها نبود اعتبارات لازم بود. به همین دلیل به استفاده از پتانسیل بخش خصوصی روی آوردیم تا با ایجاد فضایی برای مشارکت بخش خصوصی پروژههای مورد نیاز شهر نیز عملیاتی شوند. از اینرو نقش بخش خصوصی در ساماندهی پروژهها بسیار مهم به نظر میرسد.
وی استقبال بخش خصوصی از اجرای پروژهها را مناسب ارزیابی میکند و ادامه میدهد: خوشبختانه بسیاری از افراد در بخش خصوصی آمادگی خود را برای همکاری با شهرداری در اجرای پروژهها اعلام کردهاند، اما روال بر این است که با فراخوان عمومی در مناقصه برنده شوند.
مزیت بازارها
هماکنون بسیاری از افراد به صورت پراکنده در شهر مشغول کسب درآمد هستند اما با برپایی این بازارچهها ساماندهی آنان عملیاتی میشود، مدیرعامل سازمان میوه و ترهبار شهرداری پس از بیان این مطلب میافزاید: هماکنون هیچگونه کنترل و نظارتی بر کار دستفروشان وجود ندارد، اما اگر در مکان مشخصی مستقر باشند میتوان به راحتی بر کار آنان نظارت کرد و درباره نوع اجناس، مشخصات فروشنده و سطح کیفی محصول اطلاعاتی را کسب کرد تا مردم نیز در برخورد با هرگونه مشکل هنگام تامین مایحتاج خود بتوانند از طریق مسئولان پیگر رفع آنان باشند.
جمال بابایی اضافه میکند: با راهاندازی بازارچهها همه دستفروشان ساماندهی میشوند و دیگر شاهد بساط پهن کردن در کوچه و پیاده روها نیستیم. در نتیجه با خاطیان در این راستا برخورد میشود، چرا که هدف از برپایی این فضاها ایجاد شرایط مطلوب برای کار دستفروشان و پاکسازی شهر از سدمعبر است.
46
نظر شما