افرادی با بهرهگیری از این تسهیلات برای ایجاد و توسعه کارگاههای تولیدی و نیز ایجاد اشتغال جدید در این عرصه اقدام کردهاند در حالی که اکنون به دلیل نبود اعتبارات در صندوق کارآفرینی امید استان، مطالبات متقاضیان به سال آینده موکول میشود. با پیگیری به عمل آمده، میزان تسهیلات ارائه شده و آمار افراد دریافت کننده تسهیلات با جمعبندیهای انجام شده در پایان سال، سال آینده اعلام میشود.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از اجرای طرحهای توسعه صنایع دستی در استان خبر میدهد و میگوید: 45 هزار نفر در عرصه صنایع دستی استان فعالیت دارند که از این تعداد 9 هزار نفر با داشتن پروانه تولید مشغول فعالیت هستند.
«محمود علیمحمدی» با بیان اینکه همه شاغلان صنایع دستی در قالب فعالیتهای کارگاهی و انفرادی میتوانند از تسهیلات قرضالحسنه بهرهمند شوند، میافزاید: این افراد میتوانند با مراجعه به اداره صنایع دستی استان واقع در بلوار آزادی برای ثبت نام و اطلاع از ادامه روند دریافت این تسهیلات اقدام کنند.
به گفته وی تسهیلات ارائه شده به فعالان صنایع دستی باعث رونق فعالیتها در زمینه تولید، بستهبندی، ایجاد شغل و صیانت از اشتغالهای موجود میشود. در این میان افراد علاقهمند به فعالیت در صنایع دستی و بازار فروش نیز جای خود را دارند چراکه هدف عمده از توسعه تولید محصولات، رونق بازار فروش این محصولات است.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان حمایت از فعالیتهای صنایع دستی را ضروری میداند و ادامه میدهد: از دید ما حتی همه کسانی که در روستاها توان بافت جوراب 5 میل را دارند نیز شامل جامعه آماری فعالان صنایع دستی به شمار میروند و میتوان با حمایت از این افراد در زمینه تولید و نیز رونق فروش محصولات اقداماتی به عمل آورد.
جذب سرمایهگذاران
علیمحمدی عمده هدف فعالیتهای صنایع دستی استان را رونق و توسعه اقتصادی حاصل از فروش محصولات تولیدی بیان میکند و میگوید: با جذب سرمایهگذاران برای ایجاد بازار عرضه محصولات صنایع دستی در سراسر کشور در این زمینه اقداماتی انجام میشود.
وی به تولید روزانه 9 تن مس صنعتی و دستساز در استان اشاره میکند و میافزاید: با وجود این میزان تولید، استان زنجان سهم کوچکی در بازار عرضه محصولات بومی و محصولات صنایع دستی به سراسر کشور دارد.
فرصتی برای افراد جویای کار
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ارائه تسهیلات قرضالحسنه را فرصتی برای افراد جویای کار و خلاق در عرصه بازار فروش محصولات صنایع دستی عنوان میکند و ادامه میدهد: این افراد میتوانند با وارد شدن به بازار فروش صنایع دستی در کنار ایجاد اشتغال برای خود فرصت توسعه تولید محصولات را نیز فراهم آورند.
به گفته وی طولانی شدن مدت زمان دریافت تسهیلات یکی از مهمترین دلایل انصراف برخی افراد از ادامه این مسیر شده است. با این وجود ارائه این تسهیلات عاملی برای تسریع حرکت چرخهای صنایع دستی استان به شمار میرود.
برای اطلاع از چند و چون ماجرای ارائه تسهیلات به سراغ چند نفر از شاغلان عرصه صنایع دستی که دریافت کننده تسهیلات هستند، رفتیم. «حسین فیضی» که صاحب کارگاه بزرگ مسگری زنجان است، با اجرای این طرح برای تجهیز کارگاه خود اقدام به دریافت تسهیلات 100 میلیون تومانی کرده است.
فیضی دریافت تسهیلات را عامل مؤثری در رونق فعالیتهای کارگاههای تولیدی در این عرصه میداند و میگوید: در حال حاضر 45 نفر به طور مستقیم و 250 نفر به طور غیر مستقیم با فعالیت این کارگاه صاحب شغل شدهاند. حمایت از تولید میتواند در سرپا نگه داشتن این چنین کارگاههایی مؤثر واقع شود.
فیضی با گله از موانع ایجاد شده بر سر راه تولیدکنندگان میافزاید: مالیات سنگین و نظارتهای مستمر واحدهای مختلف شرایط کار و رونق و توسعه فعالیتهای تولیدی را سخت میکند.
ایجاد شغل
یکی از فعالان در زمینه تولید چاقوهای تزئینی و چاقوهای آویز جاسوئیچی با دریافت 20 میلیون تومان تسهیلات برای خرید دستگاه به شکل انفرادی در یکی از روستاهای استان مشغول به کار است. به گفته«رهبرعلی مظفری» همه وسایل و تجهیزات کاری وی برای ساخت چاقو مستهلک شده بود که بهرهگیری از این تسهیلات برای او گسترش و رونق تولید و فعالیت در این حرفه را به دنبال داشته است.
وی میگوید: با توسعه کارگاه یک نفره و ادامه فعالیت در این عرصه میتواند زمینه ایجاد فرصت شغلی برای دیگر اهالی روستا را هم فراهم کند.
ارائه تسهیلات ادامه دارد
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان از ادامه روند ارائه تسهیلات قرضالحسنه به شاغلان صنایعدستی استان خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر به دلیل پایان اعتبارات و نزدیک شدن به آخر سال پرونده ای برای متقاضیان تشکیل نمیشود و در صورت تأمین اعتبارات از سال آینده برای ارائه تسهیلات اقدام میشود.
«ناصر وفایی» سقف مبلغ تسهیلات ارائه شده به فعالان صنایع دستی را 100 میلیون تومان اعلام میکند و میگوید: این تسهیلات با نرخ بهره 4 درصد با بازپرداخت5 ساله در اختیار متقاضیان قرار داده میشود.
به گفته وی هر یک از افراد متقاضی برای دریافت تسهیلات میتوانند با ارائه طرح خود نسبت به دریافت 80 درصد از هزینه کل طرح ارائه شده بهرهمند شوند.
احتمال تمدید تفاهمنامه ارائه تسهیلات در نیمه دوم سال 96
مدیر صندوق کارآفرینی امید استان هدف عمده ارائه تسهیلات را ایجاد زمینه اشتغال در عرصه صنایع دستی عنوان میکند و ادامه میدهد: ارائه این تسهیلات میتواند با برطرف کردن مشکلات واحدهای تولیدی صنایع دستی و تجهیز این واحدها زمینه توسعه فعالیتهای آنها را فراهم کند.
به گفته«ناصر وفایی» مهلت تفاهمنامه منعقد شده برای ارائه تسهیلات به شاغلان صنایع دستی بین ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صندوق کارآفرینی امید استان تا نیمه نخست سال آینده بوده که احتمال تمدید آن برای نیمه دوم سال 96 نیز انتظار میرود.
46
نظر شما