علی لاریجانی برای سومین بار پیاپی توانست رای فراکسیون اصولگرایان برای ریاست مجلس را صورت قاطع کسب کند.

نسرین وزیری: او در سال نخست با غلامعلی حدادعادل برای این منظور رقابت کرد، در سال دوم با مرتضی آقاتهرانی و امسال با محمد جواد ابطحی. رقبای وی به ترتیب، 50، 19 و 23 رای در مقابل لاریجانی شکست خوردند. این در حالی است که رقابت حدادعادل و آقاتهرانی جدی و با حمایت طیف‎هایی از مجلس بود اما ابطحی به شوخی به رقابت با لاریجانی پرداخت تا به گفته محمدکرمی راد نماینده کرمانشاه، «خودزنی» کرده باشد!

البته 186 رای ماخوذه در جلسه عصر روز یکشنبه فراکسیون اصولگرایان گویای آن بود که 14 نفر از نمایندگان اصولگرا به هیچ یک از کاندیداها رای ندادند.

اما رقابت میان نامزدهای نواب رئیسی جذابتر بود. چرا که شهاب الدین صدر برای سومین سال پیاپی نامزد شد اما برخلاف دو سال گذشته اینبار توانست رای باهنر را در فراکسیون اصولگرایان بشکند. البته از آنجا که صدر 99 و باهنر 95 رای کسب کردند، تفاوت آراء ناچیز این دو نفر می‎تواند رقابت را به نفع باهنر در صحن علنی مجلس تغییر دهد. چرا که سال گذشته نیز آراء نمایندگان دیگر فراکسیونها بویژه فراکسیون اقلیت به سبد باهنر ریخته شد و او توانست گوی رقابت را از صدر برباید.

علاوه بر این پس از این جلسه تعدادی از نمایندگان اصولگرا از محمدرضا باهنر خواستند که کاندیدای نایب رئیسی مجلس شود چرا که با توجه به غیبت تعدادی از نمایندگان عضو این فراکسیون در جلسه رای گیری وی شانس بیشتری برای کسب رای به عنوان نایب رئیس مجلس دارد.

کارپردازان در کرسی‎های خود ابقا شدند و مثل دو سال گذشته محمد آشوری با 81 رای از همه جلوتر ماند و ‏کوهکن و ناطق نوری پشت سر وی قرار گرفتند. البته امسال زهره الهیان هم با این سه نفر رقابت کرد که با 56 رای از این رقابت بازماند.

انتخابات منشی‎ها کمی متفاوت بود و همچون سال گذشته که قربانی از این ترکیب جا ماند امسال هم ساعدی رای لازم را کسب نکرد و محمدحسین فرهنگی جایگزین او شد. به گونه‎ای که محمد دهقان با 85 رای ، جهانبخش محبی‎نیا با 76 رای، محمدحسین فرهنگی با 74رای، امیدوار رضایی با 71رای و حسین سبحانی‎نیا با 61 رای در این پست جا گرفتند و اسماعیل کوثری و جاسم ساعدی هرکدام با  58 رای بازماندند.

فراکسیون اصولگرایان انتخابات دیگری را هم برای اولین بار برگزار کرد که انتخاب هیات داوران خود فراکسیون بود. مرتضی آقاتهرانی نماینده حامی دولت برای اولین بار توانست رای موافق نمایندگان را کسب کرده و از 136 رای 92 رای بدست آورد. آرایی برابر با محمدتقی رهبر. حسین ابراهیمی، غلامرضا مصباحی مقدم و حسین سبحانی نیا از دیگر اعضای این هیات هستند که موسی قربانی و غضنفر آبادی نیز اعضای علی البدل آن شدند.

گفتنی است که روح الله حسینیان رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی هم ابعاد طرح تجمیع انتخابات و سناریوهای مختلف درباره افزایش دوره شوراهای سوم، کاهش دوره شوراهای چهارم و ...را تشریح کرد و از مخالفت‎های احتمالی شورای نگهبان با این مصوبه مجلس خبر داد.

کد خبر 63786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =