۰ نفر
۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲

ایرنا نوشت: «فرانسوا فیون» نخست وزیر پیشین و نامزد احزاب راست در انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه گفت: «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه با ارائه مجوز به برگزاری سخنرانی مقام های ترکیه در خاک این کشور، «اتحاد اروپایی» را شکست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نامزد جمهوریخواه در سخنانی گفت: این در حالی است که یک موضع مشترک باید در برابر مطالبات ترکیه اتحاذ شود. دولت فرانسه باید از برگزاری این جلسه جلوگیری می کرد.
فیون با بیان اینکه وزیر ترکیه بلافاصله در فرانسه با خوشحالی توسط دولت فرانسوا اولاند مورد استقبال قرار گرفت، افزود: این اقدام سراپا سوء مدیریت بود.

وی با تاکید بر اینکه اولاند با این اقدام، به شیوه ای زشت اتحاد اروپایی را شکست، یادآوری کرد: علاوه بر این، مقام های ترکیه به آلمان و هلند دو متحد بسیار نزدیک ما، به صورت علنی و به شکلی غیرقابل بیان، توهین کردند.
به گزارش ایرنا، در پی افزایش تنش های دیپلماتیک بین ترکیه و هلند که ناشی از ممانعت از ورود وزیر امور خارجه ترکیه به هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این کشور در اجتماع ترک تبارها در روتردام برای تبلیغ درباره همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه بود، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه از تمامی نهادهای اروپایی خواست که در اعتراض به رسوایی های دیپلماتیک به بار آمده در هلند علیه مقامات آنکارا، این کشور را تحریم کنند.

این تنش از زمانی آغاز شد که دولت آنکارا برای حضور در اجتماع ترک تبارهای هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای «آری» به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارک دیده و برنامه ریزی کرد؛ اما دولت هلند همچون دولت آلمان از اجرای این برنامه ها جلوگیری کرد.
روز شنبه در پی صادر نشدن مجوز پرواز هواپیمای «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه برای فرود در فرودگاه روتردام، وی نتوانست طبق برنامه ریزی انجام شده به هلند سفر کرده و در اجتماع انتخاباتی ترک تبارهای هلند سخنرانی کند.
پس از لغو این سفر، «فاطمه بتول سایان کایا» وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی ترکیه به آلمان سفر کرده و از مسیرهای زمینی خود را به محل تجمع ترک تبارهای هلند رساند ولی به علت ممانعت پلیس هلند نتوانست در اجتماع اتباع ترکیه حاضر شده و به سخنرانی بپردازد.

همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از کشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از ترکیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی کرده اند.

52311

کد خبر 645900

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =