به گزارش اخبار روز دوشنبه رسانه های پاکستان، 'احمد اعزاز چودری' قائم مقام سابق وزارت امور خارجه پاکستان که کمتر از یک ماه است به عنوان سفیر این کشور در واشنگتن منصوب شده، روز شنبه گذشته با حضور در یکی از اندیشکده های آمریکا به نام 'موسسه صلح'، در خصوص تحولات افغانستان گفت: فرمولی که بتوان با آن آرامش را به افغانستان بازگرداند، شامل پنج رکن اصلی است.
'نخست اینکه باید توجه داشت مسئله افغانستان راه حل نظامی ندارد. دوم اینکه صلح در افغانستان نیازمند بهبود روابط میان کابل و اسلام آباد است. سوم اینکه مرزهای میان افغانستان و پاکستان باید مدیریت شود. چهارم، بازگشت پناهندگان افغانستان از پاکستان به کشور خودشان و پنجمین رکن اصلی فرمول بازگشت آرامش به افغانستان هم پیشبرد روند مذاکرات صلح در این کشور است.'
اعزاز چودری همچنین تاکید کرد که افغانستان باید دست از اتهام زنی های بی اساس علیه پاکستان بردارد و مشکلات داخل افغانستان را به پاکستان نسبت ندهد.
این دیپلمات پاکستانی با اذعان صریح به شکست مذاکرات چهارچانبه صلح افغانستان که آمریکا، چین، پاکستان و افغانستان چهار کشور تشکیل دهنده این مذاکرات بودند، گفت: با وجود شکست این مذاکرات، روند صلح و آشتی در افغانستان باید ادامه یابد.
طالبان افغانستان که زمانی تمایل نسبی به انجام مذاکرات صلح با دولت کابل پیدا کرده بودند، پس از کشته شدن ملا اختر منصور سرکرده وقت طالبان به دست نیروهای آمریکا در خاک پاکستان، اعتماد خود را به روند مذاکرات صلح چهارجانبه از دست دادند و اعلام کردند نمی توانند به کسانی از یک سو دم از مذاکرات صلح می زنند و از سوی دیگر سرکرده طالبان را آستانه انجام مذاکرات هدف قرار می دهند، اعتماد کنند.
ملا اختر منصور سال گذشته در منطقه بلوچستان پاکستان در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته شد.
پاکستان که در تابستان سال 1394 میزبان نخستین دور از مذاکرات چهارجانبه صلح افغانستان بود، می گوید که خواهان ادامه مذاکرات برای بازگشت آرامش و ثبات در افغانستان است. پاکستان بارها اعلام کرده است که آرامش و ثبات در افغانستان، موجب تقویت آرامش و ثبات در پاکستان خواهد شد.
چندی پس از شکست روند مذاکرات چهارجانبه صلح افغانستان، این بار روسیه وارد عرصه شد و با همراهی پاکستان و ایران و چند کشور دیگر، روند تازه ای را برای کمک به بازگرداندن صلح به افغانستان آغاز کرده است. طی ماه های اخیر دو دوره از این مذاکرات به میزبانی مسکو انجام شده و قرار است در 25 فروردین ماه جاری نیز، نمایندگانی از پاکستان، ایران، روسیه، چین، هند، افغانستان و شش کشور دیگر منطقه در کنفرانس صلح افغانستان به میزبانی مسکو شرکت کنند.
52310
نظر شما