چینیها که مانند هرکشور دیگری در دنیا ابتدا به منافع خود فکر میکنند و بعد به منافع کشورهای دوست، این بار با مورد خیلی سختی روبهروشدهاند. کره شمالی یکی از تنهاترین و منزویترین کشورهای جهان است که اگر بتوان آن را به همسایهای فقیر تشبیه کرد باید گفت عائله آن به نان شب محتاجند و چین در واقع نوعی قیم این همسایه ناتوان محسوب میشود.
از این گذشته پیوندههای ایدئولوژیک زیادی بین این دو کشور هست که مانع میشود پکن به راحتی این همسایه چموش اما بینوای خود را به مسلخ غربیها بفرستد.
سوای از اینها نگاه چین به موضوع غرق شدن کشتی جنگی کره جنوبی در ماه مارس که به مرگ 24 خدمه آن منجر شد و انگشت اتهام را به سمت کره شمالی چرخاند با نگاه غربیها کاملاً متفاوت است. چینیها در یک کلام باور نمیکنند که این کار، کار پیونگ یانگ باشد.
در این بین به گفته وین مدسن روزنامه نگار آمریکایی چینیها به شدت در حال بررسی این سناریو هستند که چه بسا آمریکا این کشتی را در آبهای ساحلی کره غرق کرده است تا آن را به دستاویزی برای یکسره کردن کار پیونگ یانگ یا تحت فشار قراردادن چین برای دست برداشتن از این کشور قرار دهد.
مشکل آمریکا اینجاست که چینیها حرف همسایههای ایدئولوژیک خود را بیشتر از همسایگان غربی قبول دارند و گمان میکنند کره ایها راست میگویند و آمریکاییها دروغ.
این موضع از آنجا تقویت میشود که مقامات بلند پایه چین در سفری که کیم جونگ ایل رهبر کره شمالی به این کشور داشت رسماً و صریح از او پرسیدندکه آیا غرق شدن کشتی کره جنوبی کار آنها بوده است یا نه؟ کیم جونگ ایل مثل یک پسر مودب و مظلوم به چینیها گفت که آنها این کار را نکردهاند.
خبر بد برای آمریکاییها این است که پکن از پاسخ رهبر کره شمالی متقاعد شده است و قرار نیست باور کند که پیونگ یانگ کشتی کره جنوبی را غرق کرده است. حال چینیها بسیار مظنون به آمریکا هستند و احتمال میدهند که آمریکا نیاتی را برای تشدید تنش در شبه جزیره کره دنبال میکند.
وین مدسن روزنامه نگار آمریکایی نیز بر همین اساس به عدله دیگری مبنی بر احتمال توطئه بودن این رویداد متوسل شده و میگوید که جزیره بیونگ یانگ محلی است که پایگاه اطلاعاتی مشترک کره جنوبی و آمریکا در ان واقع است و برخی از واحدهای نظامی دریایی آمریکا نیز در همین ناحیه است. چگونه ممکن است با حضور سنگین نیروهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و کره جنوبی در این منطقه، یک اژدر به کشتی جنگی کره جنوبی برخورد کرده و ان را غرق کند، بدون انکه انها بدانند و پس از مدتها تحقیق معلوم شود که این حادثه از برخورد اژدر بوده است.
جالب اینجاست که گفته شده این اژدر ساخت المان بوده است در حالیکه المان هیچ تسلیحاتی به کره شمالی نمیفروشد.
با این همه غربیها همچنان به چین فشار میاورند و به تازگی ژاپن و کره جنوبی نیز برای چینیها خط و نشان میکشند که زمان واگذاری این بچه چموش به دار التادیب فرارسیده است.
نظر شما