محبوبه عمیدی: فکر میکنید چند سال است که بشر دارد شرایط اقلیمی روی کره زمین را تغییر میدهد، یک قرن، یک هزاره، شاید هم کمی بیشتر! تحقیقات تازه نشان میدهند بشر قرنهاست که دارد تعادل آبوهوایی این کره را به هم میزند.
زمانی که شکارچیان پا به آمریکای شمالی گذاشتند و با شکار ماموتها و سایر گیاهخواران بزرگ آن دوران، باعث انقراض نسل این جانوران شدند، همزمان تعادل گاز متان موجود در جو زمین را هم به هم زدند. اگر این فرضیه درست باشد، به این معنی است که انسان ظهور آخرین عصر یخبندان را رقم زده است.
متابولیسم در ماموتها و سایر حیوانات گیاهخواری که حدود 13هزار سال پیش منقرض شدند، میتوانست حجم قابلتوجهی از گاز متان را که یکی از گازهای گلخانهای شناخته شده است، تولید کند.
به گزارش نیوساینتیست، محاسبات انجام شده توسط فلیسا اسمیت از دانشگاه نیومکزیکو در آلبوکرک نشان میدهند حضور این گیاهخواران روی زمین و متابولیسم آنها به تولید بیش از 9.6 میلیون تن گاز متان در سال منجر میشده است. مطالعه هستههای یخی نیز این فرضیه را تأیید میکند. میزان متان موجود در جو زمین پیش از انقراض این حیوانات 700 پی.پی.بی (قسمت در میلیارد) بوده که پس از آن به 500 پی.پی.بی کاهش پیدا کرده است. ناپدیدشدن ناگهانی این سطح از گاز متان میتواند به ظهور عصر یخبندان حاضر منجر شده باشد.
اسمیت میگوید: «این کاهش بزرگ در انتشار گاز متان میتواند به آغاز عصر یخبندان منجر شده باشد و اگر این فرضیه صحت داشته باشد، بشر پیش از آغاز تمدن، تغییر در شرایط آبوهوایی زمین را آغاز کرده است».
نظر شما