كيست هاي فيزيولوژيك شايع ترين موارد اين نوع بيماري در بين زنان فارس است به طوري كه 80 تا 90 درصد كيست ها را شامل ميشود و در صورت عدم درمان و طولاني شدن عارضه پس از 2 ماه بايد به طور جدي پيگيري و حتي جراحي شود. به گزارش «خبرجنوب»، اگرچه از سوي پزشكان چيزي با عنوان سونوگرافي منظم و يا دوره اي براي بررسي وضعيت كيست ها در زنان توصيه نمي شود اما افرادي كه از نظر خانوادگي مستعد اين مسئله هستند با مشورت پزشك بايد سونوگرافي كنند.
فلوشيپ نازايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين خصوص مي گويد: كيست هاي فيزيولوژيك شايع ترين نوع اين بيماري در بين زنان فارس است و درمان آن بايد جدي گرفته شود.
دكتر صديقه عمويي در گفت وگو با خبرنگار «خبرجنوب» مي افزايد: اين نوع كيست ها كمتر از 8 سانتي متر است و مي تواند ناشي از تخمك گذاري عادي و يا تحريك تخمك گذاري پس از مصرف دارو باشد و به صورت نماي ساده در سونوگرافي ديده مي شود.
اين متخصص زنان يادآور مي شود: برخي از اين كيست ها بدون دارو رفع مي شود اما گاهي نيز ممكن است با عوارضي از جمله خونريزي داخل شكمي و پيچش تخمدان همراه باشد و اين مسئله ممكن است به از دست دادن يكي از لوله ها و يا تخمدان ها منجر شود.
دكتر عمويي مي گويد: علاوه بر عوارض يادشده، بروز چسبندگي و كاهش احتمال باروري نيز در صورت عدم پيگيري اين نوع كيست ها وجود دارد. اين متخصص زنان و فلوشيپ نازايي مي گويد: ما چيزي به نام سونوگرافي روتين در حوزه زنان براي افراد سالم نداريم و در حالتهاي نادر براي كساني كه داراي سابقه سرطان در خانواده در اين خصوص هستند و يا از نظر ژنتيكي مستعد بوده و سابقه كيست قبلي داشته باشند، سونوگرافي توصيه مي شود. علاوه بر اين افرادي كه دچار دردهاي ناحيه لگن در مدت طولاني بيش از يك ماه شوند براي بررسي وضعيت و احتمال بروز كيست بايد سونوگرافي كنند.
دكتر عمويي ادامه مي دهد: كيست ها اگر بعد از 2 ماه از بين نرود، اندازه آنها بزرگتر مي شود و يا طي اين 2 ماه بيمار دچار عوارضي از جمله درد شديد شكمي مي شود كه بايد تحت عمل جراحي لاپاراسكوپي قرار گيرد. اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز عنوان ميكند: حدود 80 تا 90 درصد كيست ها از نوع فيزيولوژيك است و پيگيري آنها ضروري است و به طور كلي در مورد درمان هيچ كيستي نبايد به صرف ظاهر ساده به آن كم توجهي كرد.
دكتر عمويي مي گويد: تومورهاي تخمدان نيز ميتواند به صورت كيست خود را در سونوگرافي نشان دهد و معمولا بدون علامت است، اما گاهي باعث بزرگ شدن شكم و درد در اين ناحيه مي شود و اين بيماري در سنين پس از يائسگي احتمال بدخيمي بيشتري دارد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه مي دهد: كيستهاي «اندومتريوما» نيز بر اثر رشد سلول هاي اندومتر (سلول هاي لايه داخل رحم) در تخمدان به وجود مي آيد و مي تواند باعث دردهاي لگني، نازايي و نامرتب شدن قاعدگي شود كه اين بيماري حتي پس از جراحي هم ممكن است عود كند و به همين دليل پيگيري آن ضروري است.
فلوشيپ طب مادر و جنين دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز مي گويد: كيست هاي ساده تخمدان كه سايز كوچك تا متوسط دارد (3 تا 7 سانتي متر)، در مرحله اول نياز به درمان و اقدام خاصي ندارد اما حداكثر پس از 2 ماه حتما بايد پيگيري و رفع شود.
دكتر نسرين اسدي افزود: كيست هايي كه ديواره ضخيم داشته و يا اندازه آنها بيش از 7 سانتي متر است نياز به پيگيري فوري توسط متخصص زنان دارد و تنها برحسب تجويز پزشك بايد اقدام كرد.
46
نظر شما