رئیس‌جمهور سابق کوبا در سرمقاله خود در یکی از روزنامه‌های این کشور تأکید کرد که آمریکا برای پیشبرد اهداف خود در منطقه آسیا-اقیانوسیه، ناوجنگی کره‌جنوبی را غرق کرده است.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، "فیدل کاسترو " رئیس‌جمهور سابق کوبا در سرمقاله جدید خود در یکی از روزنامه‌های کوبا اعلام کرد: نظامیان نیروی دریایی آمریکا، ناو جنگی کره‌جنوبی را در ماه مارس گذشته غرق کردند و پس از آن نیز کره‌شمالی را در غرق شدن این ناوجنگی مقصر جلوه دادند تا با افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره و منحرف کردن اذهان از موضوع پایگاه نظامی آمریکا در ژاپن، دولت توکیو را متقاعد کنند تا نیروهای آمریکایی در جزیره اوکیناوا باقی بمانند.


رئیس‌جمهور سابق کوبا در ادامه، موضع بدبینانه واشنگتن و همچنین این موضوع را که آمریکا با قاطعیت بر مشارکت کره‌شمالی در این رویداد تأکید می‌کند، دلیلی بر اثبات مسئولیت آمریکا در این جریان دانست.


بنا به گفته فیدل کاسترو، ناو جنگی "چئونان " کره‌جنوبی بر اثر اصابت اژدر نیروی دریایی آمریکا غرق شده است و این اقدام آمریکا نیز در تلاش برای متقاعد کردن دولت ژاپن به صدور مجوز ادامه فعالیت پایگاه نظامی "فوتنما " در جزیره "اوکیناوا " صورت گرفته است.


بنا بر این گزارش، فیدل کاسترو، رئیس‌جمهور سابق کوبا به طور معمول در رابطه با رویدادهای جهانی، مقالاتی را در رسانه‌های این کشور به چاپ می‌رساند. این اظهارات اخیر کاسترو درباره نقش آمریکا در غرق شدن ناوجنگی کره‌جنوبی در سرمقاله‌ای که وی برای یکی از روزنامه‌های کوبا نوشت، آمده است.


این گزارش افزود: گروه تحقیقات چندملیتی شامل کارشناسان کره جنوبی، آمریکا، استرالیا، انگلیس و سوئد، ماه گذشته میلادی به این نتیجه رسیدند که ناوجنگی کره‌جنوبی بر اثر اصابت اژدر زیردریایی کره‌شمالی در تاریخ 26 ماه مارس (6 فروردین‌ماه) غرق شده است و در این حادثه 46 نفر از سرنشینان این ناو کشته شدند.


مدتهاست که موضوع ادامه فعالیت پایگاه نظامی آمریکا در جزیره اوکیناوای ژاپن باعث بوجود آمدن تنش‌هایی در روابط واشنگتن و توکیو شده بود. هر از چندگاهی نیز تظاهرات گسترده‌ای در اعتراض به ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این جزیره در ژاپن برگزار می‌شد. "یوکیو هاتویاما " نخست‌وزیر سابق ژاپن که چندماه پیش با وعده‌های حل موضوع مربوط به این پایگاه نظامی روی کار آمد، پس از توافق واشنگتن و توکیو در خصوص ادامه فعالیت این پایگاه نظامی آمریکایی در ژاپن و باقی‌ماندن آن در جزیره اوکیناوا، تحت فشار احزاب مخالف و هم‌پیمان خود، مجبور به استعفا شد و هفته گذشته رسما استعفای خود را اعلام کرد.


کاسترو در ادامه این سرمقاله نوشت: افزایش تنش‌ها در شبه‌جزیره کره‌ یکی از دلایل استعفای هاتویاما بود.
رئیس‌جمهور سابق کوبا تصریح کرد: دست داشتن واشنگتن در جریان غرق شدن ناوجنگی چئونان با ضربه سنگینی که به سئول به عنوان یکی از متحدان اصلی این کشور وارد کرد، برای خود آمریکا نیز بسیار گران تمام شد.
کاسترو در پایان خواستار تلاش‌های بین‌المللی برای حل تنش‌های بوجودآمده در شبه‌جزیره کره شد.

کد خبر 66931

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =