به گزارش خبرآنلاین، خطبههای پیش از نماز جمعه آیت الله سیداحمد خاتمی با حواشی همراه شد؛ در پی آن ستاد انتخابات کشور به شورای عالی سیاستگذاری ائمه جمعه نامه نوشت و تاکید کرد: تریبون خطبه های نماز جمعه باید منادی وحدت و عدالت باشد. {اینجا}
ستاد انتخابات کشور امروز مجددا به اظهارات روز گذشته خطیب نماز جمعه تهران واکنش نشان داد و در بیانیه ای نوشت:
در خطبه های نماز جمعه پنجم خرداد ماه در تهران متاسفانه مطالب نادرست و بعضا خلاف واقع مطرح شد که به نوعی شیرینی حماسه بزرگ 29 اردیبهشت ماه را در کام ملت به تلخی گرائید. مکان مقدسی که بفرموده حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری باید تریبون صداقت،تعهد،عدالت و وحدت آفرین باشد.
در حالیکه خطیب محترم جمعه بر رعایت تقوی و وحدت و انسجام ملی تاکید نموده و آن را از مبانی نظام جمهوری اسلامی برشمردند اما در بخش های دیگری از سخنان خود بدون بررسی و حتی سوالی از وزارت کشور و مجریان و بدون ارائه مستندات و شواهد متقن، اتهاماتی را متوجه دست اندرکاران برگزاری انتخابات اعم از اجرا و نظارت کردند که بیان اینگونه مطالب می تواند از مصادیق ایجاد شبهه در افکار و تشویش اذهان عمومی باشد. تریبون وحدت آفرین نمازجمعه در کمال ناباوری و حیرت باعث ایجاد شکاف یا تفرقه در جامعه گردیده و با طرح ادعای خلاف واقع بروز تخلفات بسیار زیاد درانتخابات ریاست جمهوری از جمله کمبود تعرفه در بعضی شعب و عدم ارسال تعرفه سعی در زیر سوال بردن این حماسه سترگ را داشتند .
در حالیکه بنا به گزارشات مندرج در صورت جلسات تنظیمی ( از سوی مجریان و ناظران) در همه شعب رای گیری از ابتدای آغاز اخذ رای به اندازه کافی تعرفه وجود داشته است و آنچه به عنوان تاخیر در آغاز رای گیری نیز یاد شده ممکن است به دلیل ضرورت حضور تمامی عوامل پیش از آغاز اخذ رای که باید همگی با هم حضور داشته باشند ( عوامل صندوق، نماینده فرماندار، ناظرین شورای محترم نگهبان، محافظین صندوق، بازررسی و نماینده نامزدهای محترم) در اندک شعبی تاخیر حداقلی ایجاد شده باشد که این موضوع در تمامی انتخابات های گذشته امری طبیعی بوده و موجب هیچ خللی در اخذ رای نشده است.
و از حیث تامین تعرفه نیز موکدا اعلام می دارد قبل از روز اخذ رای برای تمامی مکان ها به اندازه یا بعضا بیش از آمار واجدین شرایط رای دهنده در آن مکان تعرفه ارسال و فرمانداران و بخشداران نیز به موقع برای کلیه شعب حوزه خود بر همان اساس تعرفه پیش بینی کرده اند و در حین اخذ رای نیز هرکجا با کمبود تعرفه مواجه می شدند از طریق فرمانداری یا بخشداری در اسرع وقت تامین شده است.
با وصف مذکور آیا اخلاق سیاسی و تقوای خطیب محترم جمعه حکم نمی کند که لااقل از مجریان سوالی می کردند و اگر مطالب قانع کننده نبود به آن می پرداختند؟!! و اصولا چرا اینگونه رفتار می شود ؟؟ و به صراحت در حال القای این شبهه هستند که انتخابات دارای ابهام جدی است.
مجددا از اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری با تمهید مقدمات و در تعامل مستمر و مطلوب با شورای محترم نگهبان، هیات های محترم اجرایی در سراسر کشور، عوامل اجرایی صندوق ، ناظرین محترم، بازرسین، نماینده فرماندار و محافظین صندوق توانستیم با حضور حماسی مردم بزرگوار انتخاباتی در شان نظام جمهوری اسلامی و ملت سرافراز ایران برگزار نمائیم، خداوند منان را شاکریم.
ستاد انتخابات کشور
واکنش سیداحمد خاتمی به نامه ستاد انتخابات کشور
در همین راستا خطیب جمعه موقت تهران به بیانیه ستاد انتخابات کشور واکنش نشان داد؛ او در اطلاعیهای خطاب به ستاد انتخابات کشور نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
ستاد انتخابات کشور
سلام علیکم
بعد از نماز جمعه بیانیهای از شما دیدم که لازم دانستم نکاتی را تقدیم دارم:
1- سخنان بنده را مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری که از زحمات طاقتفرسای همه دست اندرکاران، اجرا و نظارت تشکر کردهاند نامیدید. اگر خطبه بنده را گوش کرده باشید بنده هم در بند 2 بحث انتخابات به اسم از این عزیزان تشکر کردهام. الان هم از زحمات آنان تشکر میکنم.
2- اینجانب هیچ نسبتی را به کسی ندادهام، دوباره متن حرفهایم را ببینید. من گفتهام گزارش از تخلفات رسیده شورای نگهبان رسیدگی کند. مقصران را به دستگاه قضایی معرفی و آنان را به مردم معرفی کند. پس من فقط جرم را گفتهام، معرفی مجرم را به مقام مسئول واگذاشتم. پس قضیه بهاصطلاح طلبگی است یعنی اگر....
3- در این خطبه چند بار تأکید کردم که این تخلفات در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار نیست. یعنی منتخب مردم همان است که مردم برگزیدهاند. پس اصل انتخابات و منتخب مورد تأیید قرار گرفته است. اگر رسانههای بیگانه سوءاسفتاده کردهاند از شیطنت آنهاست.
4- آنچه در رابطه با تخلف به صورت گزارش شده است، گفتم همان است که دبیر محترم شورای نگهبان در جلسه هیأت رئیسه خبرگان گفته است، عین گفته ایشان این است: «اما تخلفات بسیاری هم شد که بخشی از آن متوجه مسئولان بود که تخلفات بسیاری کردند»
5- برادران عزیز مولی علی(ع) فرمود «انتظار از شما تحمل نقد به صورت اگرچه حداقل هست» صبر میکردید. شورای نگهبان ابراز نظر میکرد بعد این بیانیه را صادر میکردید. به شما اطمینان میدهم اگر به خلاف آنچه گفتهام نظر دادند من شرعاً خود را موظف به اعتراف به خطا میدانم و اعلام میکنم.
6- دغدغه وحدت و دوری از تفرقه و انشقاق را ابراز کردهاید، دقیقاً دغدغه درستی است، اما متهم کردن این بنده ناچیز به تفرقهافکنی و کذب، صحیح نیست. بنده در همین خطبه هم وحدتآفرین خطبه خواندم. ارجاع مردم به مرجع قانونی (شورای نگهبان) تفرقهآمیز است؟ به نظر شما امام جمعهای را که مقام معظم رهبری او را نصب کرده است، متهم به کذب کردن در راستای اجرای منویات معظمله است؟
7- فرمودهاید «در حق تمامی برگزار کنندگان انتخابات اجحاف و ظلم نمودهام» این هم اتهامی دیگر. من از آنان تشکر کردهام، چگونه میگویید اجحاف و ظلم نمودهام؟ من بیش از سه دهه است وزیر محترم کشور را به پاکی و صداقت میشناسم، آنوقت من به این وزیر خدمتگزار ظلم میکنم؟
8- در پایان خودم و شما خدمتگزاران را توصیه میکنم ظرفیت خود را در تحمل نقد بالا ببرید و ببریم که این لازمه خدمت در مسندی کلیدی است. به صراحت میگویم اجرای پروژه بزرگ انتخابات کاری سخت و طاقتفرسا بود که شما آن را تحقق بخشیدید و از این بابت هم تشکر میکنم هم خسته نباشید میگویم، ولی اجازه دهید خطیب جمعه حرف مردم را (لااقل بخشی) از آنها را بزند و آنها را مدیریت کند تا تسلیم نهادهای قانونی مثل شورای نگهبان باشند. باز تأکید میکنم همه ما باید تسلیم قانون باشیم که رعایت آن هم تکلیف شرعی و هم تکلیف قانونی است. این مکتوب جهت تصحیح سوءتفاهم نوشتم هرگز در صدد تخریب شما نبوده و نیستم.
توفیق روزافزون شما خدمتگزاران را در جهت خدمت به مردم از ذات مقدس ربوبی خواستارم.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
29212