۰ نفر
۳۱ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۳

توافقنامه صدور شناسنامه فنی ساختمان در همان مراحل ابتدایی اجرا توفیقی نداشت.

توافقنامه صدور شناسنامه فنی ساختمان،‌ محصول مشترک وزارت مسکن و شهر سازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران، شهرداری و شورای شهر تهران در حالی با شکست مواجه شد که با اجرای آن قرار بود در آینده نزدیک هر ساختمانی که در تهران ساخته خواهد شد از نظر کیفیت، معماری، رفاه وآسایش، صرفه جویی در ساختمان و از همه مهمتر ایمنی بی‌نظیر باشد. اجرای توافقنامه صدور شناسنامه فنی ساختمان نه‌تنها در همان مراحل ابتدایی اجرا توفیق نیافت‌ بلکه به طور کامل متوقف مانده است‌ و حتی مسئولان امر مطمئن نیستند این توافقنامه دوباره به جریان در می آید. در سال 86، وقتی توافقنامه چهار جانبه صدور شناسنامه فنی برای ساختمان‌ به امضای وزیر مسکن وشهرسازی، رئیس شورای شهر شهرداری تهران و رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌رسید و مسوولان این طرح را حلقه مفقوده ارتقای ساختمان‌سازی کشور اعلام کردند. شاید هرگز تصور نمی‌شد این توافقنامه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی به حاشیه کشیده شود و نیمه کاره بماند.

در اواخر سال گذشته قرار بود مسوولان این توافقنامه چهار‌جانبه در جلسه‌ای به میزبانی وزارت مسکن و شهر‌سازی درباره ادامه اجرای این طرح و مشکلات آن بر سر یک میز به گفت وگو بپردازند. ظاهراً جلسه مذکور چند بار تشکیل شده است اما برخی از طرفین قرارداد در این جلسات حاضر نشده‌اند. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران هم وقتی درباره سرانجام اجرای توافقنامه صدور شناسنامه فنی برای ساختمان‌ از او سوال شد، گفت: من هم نمی دانم مشکل از کجا نشأت گرفته است. اصلاً علت اصلی توقف اجرای طرحی که نه‌تنها سبب ارتقای ساختمان سازی می شود بلکه ایمنی وکیفیت ساختمان را تضمین می کند، چیست. محسن بهرام غفاری، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در گفت وگو با خبربا بیان اینکه برای اجرای این توافقنامه هزینه و کلیه امکانات و تجهیزات مربوطه آماده کرده بودیم اما بنا به دلایل نامعلومی اجرای توافقنامه در حال حاضر متوقف شده است. وی اظهار کرد: امید بسیاری به تشکیل جلسه با طرفین توافقنامه داشتیم تا موانع و مشکلات بررسی شوند و طرح به اجرا در‌آید اما علی‌رغم اینکه هر بار دعوت نامه برای طرفین ارسال می شود اما آنها در این جلسه حاضر نمی شوند. وی با اشاره به اینکه، با اجرای این توافقنامه در اواخر سال گذشته، اولین پرونده کنترل کیفی نقشه ساختمان در سازمان نظام مهندسی مورد بررسی گرفت و به تدریج کار ارجاع نقشه از سوی شهرداری آغاز شد، تصریح کرد: متأسفانه از اول مهرماه سال گذشته نه‌تنها پرونده‌های ساختمان‌های بالای 2 هزار متر به سازمان نظام مهندسی تهران ارجاع نشد بلکه، شهرداری تهران دستور داد حتی پرونده ساختمان‌های بالای 2هزار و 500 متر و 3 هزار متر که پیش از این به این سازمان فرستاده می‌شد، ارسال نشود.

 بهانه‌های واهی و سنگ‌اندازی شهرداری
غفاری با انتقاد از عملکرد شهرداری در اجرای این توافقنامه گفت: هربار شهرداری بهانه‌های واهی می آورد و می‌گفت با اجرای این توافقنامه روند صدور پایان کار طولانی می‌شود و مردم معطل می‌شوند. در حالی که احساس می‌کردیم شهرداری نمی‌خواهد در این زمینه با ما همکاری کند باز هم آسیب‌شناسی بر روی روند اجرای کنترل پرونده‌ها انجام دادیم و پروسه کار صدور شناسنامه فنی را به حداقل رساندیم‌ اما متأسفانه این کار متوقف شده و منتظر هستیم وزارت مسکن وشهرسازی در این زمینه چه تصمیمی‌اتخاذ می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری تهران و وزارت مسکن وشهرسازی در این زمینه کمی‌طاقت به خرج دهند و با سازمان نظام مهندسی ساختمان همکاری کنند سنتی در بدنه مهندسی کشور در ساخت وساز پایه گذاشته می‌شود که نه‌تنها کیفیت ساختمانهای تهران تضمین می‌کند و بر عمر مفید ساختمان می‌افزاید بلکه سبب صرفه جویی در هزینه‌های ملی و افزایش سرمایه در کشور می‌شود. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران تصریح کرد: اگر صدور شناسنامه فنی طبق توافقنامه انجام می‌شد در 5 سال آینده شاهد‌ ساختمان‌هایی در سطح تهران خواهیم بود که از نظر کیفیت، معماری، رفاه وآسایش، صرفه‌جویی در ساختمان و از همه مهمتر ایمنی بی نظیرند.

وی افزود: پیش از این که توافق نامه مربوطه اجرا شود فردی که می‌خواست پروانه ساخت بگیرد چند برگ نشان می‌داد که در آن نه مشخصات معماری و سازه داشت و نه مسائل ایمنی و روند کار معلوم بود و شهرداری نیز به آن مجوز می‌داد و متأسفانه باعث شده بود مهندس، پیمانکار، سازنده، کارگر، معمار و در کل دست اندرکاران بدعادت شوند و به دنبال انجام ساخت ساختمانی استاندارد و با کیفیت نباشند. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران گفت: تصور نمی‌کردیم پس از گذشت مدتی شهرداری تهران مانع اجرای این طرح شود. در آن زمان توافقنامه در فضایی بسیار مسالمت‌آمیز با شهرداری و وزارت مسکن امضا شد و همه طرفین تأکید بر اجرای آن داشتند.

 نارضایتی عمومی
این در حالی است که مسئولان شهرداری، نارضایتی عمومی‌ و بازخوردهای منفی را علت اصلی توقف توافقنامه صدور شناسنامه فنی برای ساختمان‌ اعلام کرده اند. به گفته مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هزینه‌بر بودن، اطاله زمان و نارضایتی‌های عمومی‌که گاهی به شورای شهر نیز منعکس شده از یک طرف و ارائه نکردن گزارش جامع و کامل از توفیق اجرای این طرح نهایتاً باعث شد که اجرای این طرح در فاز اول آن متوقف شود اما شنیده‌ها حاکی از آن است،ناهماهنگی نهادهای مربوطه یعنی شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با یکدیگر و برخی فشارها از جانب عوامل ساخت و ساز منجر به توقف اجباری صدور شناسنامه فنی ساختمان شده است.

کد خبر 6806

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین