خبرگزاری فارس نوشت:
امیدوار رضایی گفت: بحث مهاجرت نخبگان پزشکی و پرستاری از کشور از جنبههای مختلف قابل بحث است، برخی از آنان ممکن است برای اینکه علم و تجربهشان را بیشتر کنند و بعد برگردند و به هموطنانشان خدمت کنند بروند که امر مثبتی است اما برخی دیگر نیز ممکن است به دلایل مختلف قهر کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه در مواردی زمینه و بستر کار در کشور به نوعی فراهم میشود که سرمایههای علمی کشور اعم از دانشجویان، پزشکان، پرستاران و به طوری کلی افراد نخبه و با هوش به خارج از کشور هدایت میشوند تا برای منافع دیگران کار کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: مهمترین اشکال این است که زمینه و بستر مناسب برای کسب و کار با درآمد مناسب در کشور برای این افراد فراهم نمیشود، مشکل امنیت شغلی و امنیت قضایی و حقوقی هم هست، کرامت و احترام به استاد و نخبگان کشور هم در مواردی نادیده گرفته میشود. همه این مسائل باعث خروج و مهاجرت پزشکان، پرستاران و نخبگان کشور میشود در حالی که باید تا جای ممکن این استعدادها را کشف و جذب کنیم تا آینده کشور را بسازند و به هموطنانشان خدمت کنند، البته مسئله مهاجرت نخبگان همیشه بوده و کم و زیاد شده است و مسئله تازهای نیست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: رسیدگی به مسئله مهاجرت نخبگان پزشکی و پرستاری از کشور یکی از دستورات کار کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است، به خصوص اینکه یکی از مواد برنامه توسعه چهارم نیز توجه به همین مسئله بوده است و مجلس در این برنامه به دولت تکلیف کرده بود که راهکار و برنامه منسجمی برای جذب نخبگان داشته باشد که در مجلس این موضوع را پیگیری میکنیم.
رضایی درباره آمار مهاجرت نخبگان نیز گفت: آمار دقیقی نداریم، و معمولاً از روی گفتهها و شنیدههای شفاهی در این مورد پیگیری میشود البته ما آمار را از مراجع رسمی خواستهایم اما گفتهاند که آمار دقیقی ندارند، آمارها متفاوت است و هر دستگاهی آمار خودش را میدهد . وی اضافه کرد: با این وجود اطلاعات موجود نشان میدهد که میزان مهاجرت نخبگان از کشور در تمام گروهها و از جمله پزشکی و پرستاری قابل توجه است و جای نگرانی دارد و توجه به این موضوع مهم و رفع موانع آن بسیار اهمیت دارد.
نظر شما