۰ نفر
۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۶

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یک کارشناس مالیات نوشت: هر فعالیتی که درآمدزایی داشته باشد، چه درفضای مجازی و چه حقیقی، جزو پرداخت مالیات به حساب می‌آید.

اگر جزء آن دسته افرادی باشید که برای جابجاشدن و تردد روزانه در پایتخت با مؤسسات کرایه تاکسی سرو کار دارید، به طور قطع این روز‌ها نام آژانس‌های آنلاینی همچون «تپسی» و «اسنپ» را زیاد شنیده‌اید.

 آژانس‌های موبایلی که تسهیلاتی جذاب برای مسافران‌شان درنظر گرفته‌اند، توانسته‌اند بخشی از سهم بازار‌های سنتی را کسب کنند، این درحالی است که آنچه درخصوص آژانس‌های آنلاین دارای اهمیت است،  ایجاد اشتغال برای ده‌ها هزار راننده در پایتخت است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که برخی از مزایا در هر دو سامانه یکسان است. مثلاً رانندگان «اسنپ» و «تپسی»، ساعات کاری‌شان در اختیار خودشان است و بهترین مسیر ممکن در اپلیکیشن به آنها پیشنهاد می‌شود و یا اینکه می‌توانند همیشه مسافر داشته و نیاز به بازگشت بدون مسافر به نقطه‌ای خاص را ندارند.

اما از  مشکلاتی که رانندگان این گونه سرویسها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، مالیات است و اینکه آیا آنها نیز باید مالیات پرداخت کنند یا خیر، سؤالی است که باید آن را بررسی کنیم.

برای پاسخ به این پرسش به سراغ کارشناس مربوطه می رویم:


رانندگان اسنپ، همانند  صنوف دیگر باید مالیات پرداخت کنند

سیاوش غیبی پور کارشناس مالیات در این خصوص  اظهار داشت: هر فعالیتی که درآمدزایی داشته باشد، چه درفضای مجازی و چه حقیقی، جزو پرداخت مالیات به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: درکشور دو گروه حقیقی و حقوقی وجود دارد که در گروه اول طبق قانون مکلف هستند که اظهارنامه مالیاتی را تسریع کنند، اما در گروه دوم که شرکت‌ها به‌صورت الکترونیکی و مجازی هستند، شرایطشان با ابهام مواجه بوده و در اجرا با مشکلاتی روبه رو هستند.

یکی از رانندگان اسنپ از مشکلاتش در خصوص پرداخت مالیات گفت: روز اول قرارداد، مطلبی درخصوص پرداخت مالیات وجود نداشت، اما درحال حاضر برای فروش ماشین باید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مالیات پرداخت کنیم.

این راننده افزود:  ما به‌صورت نیمه وقت کار می‌کنیم، اما همانند تاکسیرانان که تمام وقت کار می‌کنند، باید پرداخت مالیات داشته باشیم، به عبارتی با این روش مالیات ما بر اساس کیلومتر محاسبه می شود و این روند اصلا به نفع ما نیست.

بر این اساس رانندگان ناوگان‌های «تپسی» و «اسنپ» معتقدند که با توجه به میزان درآمدی که در این شغل کسب می‌کنند، چنانچه این کسب و کارها از اعمال محدودیتهای اعلام شده، صرفنظر کنند و امنیت شغلی را فراهم کنند، این کسب و کار به سرعت می تواند به چندین برابر رونق فعلی دست یابد.

 

3939

کد خبر 682639

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میلاد حمیدی IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    6 0
    کلا اینها از رفاه مردم ناراحتند و نفسهایشان از جاهای گرم بلند می شود.
    • بی نام A1 ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
      4 0
      چند تا و چند جور مالیات بایستی پرداخت کنیم. هر سال بابت ماشینم عوارض و مالیات پرداخت می کنم. در حالی که نه آسفالت مطلوب در اختیار رانندگان است و نه تابلوها و علائم رانندگی گویا و مطلوب.به عنوان مثال آیا مالیات من خرج آسفالتی بهتر و با عمر 10 سال خواهد شد؟ با ماشینی رانندگی می کنیم که مادر زاد در کارخانه ایراد و اشکال دارد و در نهایت به شما می گویند" می خواستید نخرید". بس کنید تو رو به خدا. بازار آنقدر خراب است که در آینده نه چندان دور تاکسی اینترنتی تبدیل به شغل اولم خواهد.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
    5 0
    ول کنین این بدبختها را که در سرما و گرما به دنبال پیدا کردن نان حلال برای خانواده اشان هستند.الان هم که حقوق تا ماهی 2 میلیون معاف شده.اینها هم خرج در رفته و تعطیلیهای طی سال و اخر هفته را هم که در نظر بگیریم بیشتر از 2 میلیون که نمیتونن کار کنن
  • علی اصغر رضایی EU ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
    1 0
    مالیات رو کی داده کی گرفته
  • بی نام A1 ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
    2 1
    میزان درآمدی که دارند که مشخص استاز روی سرویسهایی که نرم افزار به آنها ارجاع میدهد بنابراین نیازی نیست از روی کیلومتر و مطابق با رانندگان تاکسی که شغل ثابتشان است پرداخت مالیات داشته باشند البته من راننده تاکسی میشناسم که کارمند دولت هم هست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین