محققان با استفاده از فناوری نانو موفق به ساخت بلندگوهای زیر‌دریایی سبکی شده‌اند که از قابلیت آب‌گریزی نانولوله‌های کربنی در کنار انبساط و انقباض هوای اطراف آنها برای ارسال امواج صوتی بهره می‌برند.

محبوبه عمیدی: محققان با استفاده از فناوری نانو موفق به ساخت بلندگوهای زیر‌دریایی سبکی شده‌اند که برای ارسال امواج صوتی از قابلیت آب‌گریزی نانولوله‌های کربنی در کنار انبساط و انقباض هوای اطراف این لوله‌ها استفاده خواهند کرد. این بلندگوهای زیردریایی برای شناخت بهتر اسرار اعماق دریاها و اقیانوس‌ها به کار گرفته خواهند شد.

به گزارش نیوساینتیست، برای ساخت این بلندگوها از صفحات نازک تشکیل شده از نانولوله‌های کربنی استفاده شده است. محققان امیدوارند این بلندگوهای سبک و قابل‌حمل در آینده نزدیک جایگزین پروژکتورهای عظیمی شوند که در حال حاضر برای تولید امواج صوتی مورد نیاز کاوشگرهای زیردریایی دوربرد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

علی علیف و همکارانش در مؤسسه نانوتک وابسته به دانشگاه تگزاس در دالاس پیش از این می‌دانستند عبور جریان متناوب از میان صفحات نازک ساخته شده از نانولوله‌های کربنی می‌تواند با به سرعت سرد و گرم کردن هوای اطراف، نقش دهانه مخروطی بلندگو را در ارتعاش امواج صوتی بازی کند.

علیف و همکارانش نشان دادند این بلندگوها به شکل حیرت‌آوری در زیرآب خوب عمل می‌کنند. با اینکه ظرفیت گرمایی بالای آب در کنار انبساط حرارتی پایین این مایع باعث می‌شود تمامی نوسانات حرارتی اطراف جذب شوند اما خواص آبگریز این نانولوله‌ها به ایجاد یک لایه هوا در اطراف آنها منجر خواهد شد که با افزایش و کاهش دما، به سرعت منبسط و منقبض می‌شود و مانند پیستونی این انقباض و انبساط را به آب اطراف صفحات انتقال خواهد داد.

این صفحات نانوکربنی می‌توانند دامنه وسیعی از بسامدها را که شامل بسامدهای زیر 4‌هزار هرتز نیز می‌شوند تولید کنند. این طیف از بسامدها که برای کاوش‌های زیردریایی دور برد استفاده می‌شوند در حال حاضر توسط پروژکتورهای صوتی سنگینی ایجاد و ارسال می‌شوند که حمل و نقل و انتقال آنها چندان ساده نیست. علیف می‌گوید: «مطمئنم تجهیزات صوتی سبک‌تر با استقبال خوبی مواجه خواهند شد».

کد خبر 68718

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین