به گزارش مهر:

مرتضی حیدری که چندی پیش، طرحش از سوی یونسکو برای دیوار داخلی حرمین عسگریین (ع) انتخاب شده بود، این‌بار نیز طرحی برای تزئین باب‌القبله ارائه کرده که مورد تایید قرار گرفته است.

این طراح گرافیست و نقاش در مورد طراحی اطراف درهای باب القبله گفت: «ورودی صحن حرم حضرت امام حسین (ع) دری قرار دارد که رو به قبله است و به عنوان قدیمی‌ترین در حرم مطهر شناخته می‌شود. این در بسیار نفیس است. متاسفانه اطراف درها خراب شده و به همین دلیل قرار است با طرحی جدید بازسازی آن صورت بگیرد.»

حیدری در توضیح این طرح ابراز داشت: «حدود چهار ماه قبل طرحی جدید را برای بازسازی اطراف باب‌القبله، به ستاد عتبات عالیات ارائه دادم . در این طرح که سعی کردم از نوآوری و ذوق ایرانی استفاده شود، سنگ مرمر سرخی در کنار در طلایی نصب می‌شود و قطره‌های خون کریستالی یا شیشه‌ای قرمز روی سنگ مرمر نقش می‌بندد. این قطره‌های خون محور کار قرار دارند و دستان زنجیرشده‌ای در اطراف آنها بوجود می‌آید.»

او در مورد ابعاد این کار توضیح داد: «چون قرار است سنگ‌ها در کنار در نصب شوند، بنابراین دو قطعه هستند که در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند منتهی یکی از طرفین، سه متر و دیگری دو متر و 60 سانتی‌متر طول دارد.»

وی با بیان اینکه این طرح مورد تایید قرار گرفته است، ادامه داد: «دوست داشتم خطاطی روی سنگ‌ها توسط یکی از بهترین هنرمندان صورت بگیرد. برای همین پیشنهاد دادم این کار را صداقت جباری انجام دهد که خوشبختانه ایشان موافقت کردند و آخرین اطلاعاتی که دارم این است که خطاطی را چند روز قبل به پایان برده‌اند»

باب القبله، قدیمی‌ترین در حرم مطهر حضرت اباعبدالله (ع) است که به عنوان درب اصلی به شمار می‌رود و به علت واقع شدن آن در سمت قبله بدین نام خوانده می‌شود.

کد خبر 69039

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =