مهدی تقوی، اقتصاد دان در گفتگو با جهان اقتصاد با اشاره نا مشخص بودن دلایل افزایش نرخ ارز گفت: بعد از لغو تحریم ها باید عرضه ارز افزایش می یافت، در نتیجه باید نرخ ارز کاهش می یافت.

استاد تمام دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به نظریه برابری قدرت خرید گفت: طبق اعلام نظر مسئولان تورم کاهش یافته و تورم تک رقمی شده است اما طبق نظریه برابری قدرت خرید تورم که کاهش یابد باید پول ایران در برابر پول آمریکا تقویت شود یعنی نرخ ارز باید کاهش یابد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با اشاره به نظریه پولی گفت: اگر حجم پول ایران خیلی بیشتر از حجم پول در امریکا افزایش یابد طبق نظریه پولی این موضوع موجب کاهش ارزش دلار خواهد شد.

تقوی گفت: با توجه به مطالب گفته شده باید نرخ ارز بعد از لغو تحریم ها کاهش می یافت، اما برعکس شاهد رشد نرخ ارز در ایران هستیم. بنابراین باید از دکتر اکبر کمیجانی قائم مقام  بانک مرکزی سوال کنیم که چرا نرخ ارز افزایش یافته است. زیرا دکتر کمیجانی علاوه براین که عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بوده اند، معاون بانک مرکزی هستند و در کار اجرایی دست دارند. بنابراینن دکتر کمیجانی باید به مردم پاسخ دهد که چرا نرخ ارز افزایش یافته است در صورتی که علم اقتصاد ثابت می کند که با شرایط فعلی کشورمان نرخ ارز باید کاهش می یافت.

این اقتصاد دان افزود: بعد از لغو تحریم ها رئیس کل بانک مرکزی گفت که ارز را تک رقمی می کنیم در ان زمان دلار مبادلاتی دو هزار ۹۰۰ تومان بود. یعنی ایشان پیش بینی کرده بودند که بعد از برجام نرخ ارز کاهش خواهد یافت و با کاهش نرخ ارز بانک مرکزی می تواند نرخ ارز را تک رقمی کند به طوری که نرخ ارز آزاد و نرخ ارز مبادله ای یکی شوند. اما در عمل شاهد بودیم که نرخ ارز افزایش یافت و ارز نیز تک رقمی نشد.

45302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 692290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سینا DE ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    2 5
    به نظرم این آقا یا جاسوس یا الکی استاد شده مثل خیلی ها خیلی از بد بختیهای الان ما به خاطر دلار ارزونه اقتصاد نفتی وظیفه اش تولید نیست بلکه توزیع سود حاصل از فروش نفته با این وضع ما فقط وارد کننده کالاهای مصرفی هستیم حالا اگر دلار ارزانتر بشود چه خواهد شد؟ به نظر من نقطه ضعف دولت روحانی پایین نگهداشتن نرخ ارزه که حاصلش این همه دستفروش و .... البته خوشبختانه رقبا نتونستن استفاده بکنن ولی تا کی میشه با واردات کالا مملکت رو چرخوند
    • بی نام A1 ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      1 1
      حالا چند دلاری هم که قبلا خریدی و احتکار کردی و رو دستت باد کرده و مدتها سودی نکردی چند ریالی افزایش پیدا کنه ایا ارزش داره مردم را به خاطر حرص و طمع و سود جویی بجای تشویق به تولید و اشتغال و افزایش قدرت خرید و تقویت پول ملی فراموش کنیم هنر دولت روحانی توجه به مردم بوده که توانسته حداقل ثبات اقتصادی را حفط و از گرانی افسار گسیخته جلو گیری کند
  • بی نام A1 ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    1 3
    أمان از دست كارشناسان دو زاري ، نظر به اينكه موسسات مالي بزرگترين دستبرد را به سپرده هاي مردم زده اند و مردم ديگر اعتمادي به موسسات و بانكها ندارند لذا نقدينگي موجود مردم قطعا به سمت بازار ارز ميرود كه بخشي در متكأ ها ذخيره مي گردد و بخش ديگر به خارج از كشور خواهد رفت ، ضمن اينكه امكان تنش با امريكا و كشورهاي عربي هم رو به افزايش است پس دولت اگر معادله ارز مي گوييد نه تنها نرخ ارز نبايد كاهش يابد بلكه بايد افزايش يابد ، هيچ دليل منطقي براي كاهش نرخ ارز وجود ندارد