۰ نفر
۲۶ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۹

یوسف رضا گیلانی،نخست‌وزیر پاکستان بر این اعتقاد است که متحدان اسراییل باید از این کشور فاصله بگیرند.

ضرورت مبارزه با تروریسم و شرایط بین‌المللی امروز اهمیت پاکستان را بیش از گذشته در معادلات منطقه‌ای پررنگ‌تر کرده است. شرایط جهانی و معادله قدرت بین‌الملل،پاکستان افراطی گذشته را متمایل به میانه‌روی کرده و به هر میزان میانه‌روی در پاکستان تقویت شود و از قدرت و نفوذ رادیکال‌ها کاسته شود،راه‌حلهای سیاسی بهتری برای حل چالشهای منطقه‌ای از جمله تروریسم پیدا خواهد شد.امروز پاکستان همچون سایر کشورهای منطقه از جمله افغانستان و ایران قربانی تروریسم بوده و از این رو با جدیت بیشتری مسئله مبارزه با این معضل را پیگیری می‌کند.
یورونیوز به مناسبت سفر یوسف رضا گیلانی،نخست‌وزیر پاکستان به بروکسل به مناسبت برگزاری دومین نشست پاکستان و اعضای اتحادیه اروپا در خصوص مبارزه با تروریسم در مصاحبه‌ای با وی، به تحلیل مواضع منطقه‌ای پاکستان پرداخته است.

وضعیت بحرانی خاورمیانه را پس از حمله اسراییل به ناوگان آزادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟
حمله اسراییل به کشتی‌های امدادرسانی،خشم جهانیان را برانگیخت .اعتراض‌ها و حرکتهای زیادی در راستای تجاوز به حقوق فلسطینی‌ها از گوشه و کنار جهان صورت گرفت. به اعتقاد من زمان آن فرارسیده که با توجه به این اتفاق حتی متحدین اسراییل در حال حاضر از این کشور فاصله بگیرند.

نظرتان درباره نقش ترکیه در بحرانهای منطقه‌ای چیست؟ترکیه یکی از کشورهای بسیار نزدیک به اسراییل بود. نحوه برقراری ارتباط میان دین و سیاست در قالب سیستم سکولار از سوی دولتمردان ترک سبب شده که غالبا جامعه روشنفکران پاکستانی، از این کشور همواره به عنوان یکی از مدلهای موفق نام برده ببرند....
روابط ترکیه و پاکستان در سطح بسیار عالی و مساعدی قرار دارد.ترکیه همواره در مناسبات سه‌جانبه میان پاکستان وافغانستان،نقش پل و رابط را ایفا کرده است.جدای از این مسئله، نقش ترکیه در آسیا، همچون اروپا از اهمیت و جایگاه فوق‌العاده‌ای برخوردار است و من بر این اعتقادم که ترکیه پس از حادثه حمله اسراییل به کشتی‌های امدادرسانی دولتمردان ترک باید دقت بیشتری در روابطشان با اسراییل داشته باشد.

لاهور، مهمترین شهر پاکستان، به شدت از سوی طالبان مورد تهدید قرار می‌گیرد. آیا نگران بر هم خوردن ثبات در کشورتان نیستید؟
پاکستان در جنگ با تروریسم و افراط‌ گری بسیار مصمم و برنامه‌های  زیادی را در سر دارد.این عزم و اراده نه فقط با هدف کمک به افغانستان و موقعیت جغرافیایی میان دو کشور،بلکه با هدف ریشه‌کن کردن تروریستها از کشورمان دنبال می‌شود.متأسفانه در حملات نظامی به پایگاهها و مخفی‌گاههای تروریستها ،تعداد قابل توجهی از آنها به شهر آمده و تلاش می‌کنند تا با ایجاد ترس و وحشت و عملیات‌های نظامی امنیت شهر را مختل کنند.لذا تروریسم در داخل پاکستان نیز به شدت منافع ملی ما را تهدید و ما را در مبارزه علیه این معضل مصمم می‌سازد.

اعزام دوباره نیروهای بیشتر به افغانستان خوب است یا بد؟
من قبلا جواب این سوال را داده‌ام.هر گونه عقب‌نشینی از افغانستان در حال حاضر،بدون تدوین برنامه و استراتژی موثر و کارآمد می‌تواند عواقب بسیاری بدی برای همه جهان، بالاخص کشورهای منطقه داشته باشد.یعنی دقیقا باید انتظار همان وضعیت و روزهایی را داشته باشیم که افغانستان پس از خروج نیروهای شوروی از این کشور شاهد آن بود.بدون شک خروج نیروهای ناتو از افغانستان بدون تدوین استراتژی کارآمد و موثر می‌تواند فضا را در اختیار طالبان و نیروهای افراطی قرار دهد.

پاکستان دارای سلاح هسته‌ای است،اگر ایران هسته‌ای در همسایگی پاکستان رشد کند، واکنش کشورتان به این مسئله چه خواهد بود؟
ما به عنوان یک کشور هسته‌ای، خود را در مقابل جامعه جهانی بسیار مسئول می‌دانیم و همواره نیز در این زمینه پاسخگو بوده‌ایم. تجربه ما در طی 35 سال گذشته این مسئله را به خوبی ثابت کرده است.توان هسته‌ای پاکستان در دستان مطمئن و قابل کنترلی قرار دارد و اوباما نیز آن را به رسمیت شناخته است.
و اما درباره ایران باید بگویم که این کشور مسئولیت و حسن‌نیت زیادی از خود به نمایش گذارده و قوانین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین قوانین بین‌المللی را رعایت کرده است.اقدامات ایران در این زمینه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این کشور به تازگی با حضور ترکیه و برزیل و قراردادی را به امضاء‌ رسانده است و من تصور می‌کنم که در آینده جامعه بین الملل باید گامهای موثرتری در این راه برای گفتگو بر سر پرونده هسته‌ای این کشور بردارد.

یورونیوز / 14ژوئن 2010
ترجمه:زهراخدایی

کد خبر 69366

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =