در سال​هایی که خاطرات برگزاری جشنواره​های موفق کودک و مستند کیش در شهری غیر از تهران به خاطره تبدیل شده،​ مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی خبر برگزاری چهارمین دوره جشنواره سینما حقیقت را در اصفهان اعلام کرد.

به گزارش خبرآنلاین، تقسیم مکان برگزاری جشنواره​ها بین تهران و شهرستان​ها برنامه​ای بود که اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 توجه ویژه​ای به آن می​شد. مدیران سینمایی تلاش می​کردند تا به این ترتیب بدون وعده​های کلامی، عملاً سینما را در شهرستان​های مختلف زنده و فضای رشد فیلمسازان فعال در این شهرها و ارتباط مستقیم مخاطبان را با رویدادهای سینمایی به وجود آورند، اما در سه چهار سال اخیر، عزمی جدی، تمامی رویدادهای مهم سینمایی را در تهران متمرکز کرد.

جشنواره فیلم کودک از اصفهان رخت بربست و راهی همدان شد و هیچ​گاه در این شهر به میزان اصفهان با استقبال روبرو نشد. جشنواره مستند کیش که به همت کامران شیردل برگزار می​شد، تعطیل و یک دوره آن به دبیری حجت​الله سیفی برگزار شد که بیش از پیش نشان داد حضور شیردل تا چه حد بر برگزاری موفق این جشنواره تاثیر داشته است.

جشنواره​های استانی که با موضوعات فیلم​های کوتاه و مستند در مراکز استان​های مختلف برپا می​شد کم​کم از فهرست جشنواره​ها خارج و در نهایت سینمای ایران با کمترین تعداد جشنواره سینمایی که اغلب هم در تهران برگزار می​شوند روبرو شد، اما گویا شفیع آقامحمدیان،​ مدیرعامل مرکز گسترش تلاش دارد تا امکانی برای برپایی جشنواره سینما حقیقت که به صورت تخصصی فیلم​های مستند را مورد بررسی قرار می​دهد در اصفهان فراهم کند.

او در این زمینه به ایسنا گفت:​ «تاکنون مذاکرات جدی با استاندار اصفهان داشته‌ایم و جا دارد از نگاه خوب ایشان در عرصه فرهنگ تشکر کنم. ما در این زمینه به توافقاتی اصولی دست پیدا کرده‌ایم، اما لازم است که برخی مسایل جزیی‌تر هم بررسی شده ودرباره‌ آنها به توافق برسیم به لحاظ سالن سینما وامکانات سخت‌افزاری استان اصفهان امکانات نسبتا خوبی دارد و حال باید برای بررسی‌های بیشتر، سفر دیگری را هم داشته باشیم .»

او ادامه داد:​ «در صورت جابه‌جایی مکان جشنواره سینما حقیقت، هدایت و کنترل این جشنواره در تهران اتفاق خواهد افتاد و تنها برگزاری مراسم افتتاحیه، اختتامیه و بزرگداشت‌ها و هم‌چنین نمایش‌ فیلم‌ها در استان مقصد خواهد بود. انتقال این جشنواره به هیچ عنوان به این معنا نیست که ما کل امور را به استان مقصد بسپاریم، اگر این جشنواره در استانی به غیر از تهران برگزار شود دو کمیته به پیگیری مسایل مربوط به آن خواهند پرداخت که یکی از این کمیته‌ها کمیته برگزاری است و در استان مقصد تشکیل می‌شود و کمیته دیگر که به امور برنامه ریزی و پشتیبانی خواهد پرداخت درتهران مستقر است.»

او درباره بودجه این جشنواره نیز گفت: «خوشبختانه ما در این زمینه مشکل بودجه نداریم و می‌توانیم امیدوار باشیم نسبت به سال‌های گذشته با افزایش بودجه مواجه باشیم. به هر حال بحث‌ها و مذاکراتی که با استاندار اصفهان صورت گرفته موجب شده که این نهاد بخشی از هزینه‌های برگزاری جشنواره را تقبل کند. علاوه بر این موضوع مسئولان استان اصفهان سعی کرده‌اند که سهم ویژه‌ای هم برای مستندسازان اصفهانی در نظر بگیرند تا آنها به تولید آثاری فاخر برای جشنواره بپردازند تا در نهایت در بخشی جنبی در چهارمین دوره‌ی جشنواره سینما حقیقت شاهد آثار فیلمسازان اصفهانی باشیم و به نوعی این افراد زیر چتر حمایت جشنواره قرار بگیرند.»

اما این اقدام مسئولان سینمای مستند واکنش فعالان این عرصه را به همراه داشته است. مهوش شیخ‌الاسلامی درباره‌ جابجایی مکان برگزاری جشنواره‌ سینما حقیقت به ایسنا گفت: «جابجایی جشنواره سینما حقیقت، می‌تواند از برخی جهات خوب باشد، اما در کل نقاط ضعف این طرح بیش از نقاط قوت آن است یا شاید هنوز برای اجرای چنین طرحی زود باشد. اگر ما چند جشنواره داشتیم و یکی یا چند جشنواره هم شهرستان برگزار می‌شد خوب بود، اما در شرایطی که تنها یک جشنواره تخصصی مستند داریم انتقال آن به شهرستان‌ها درست به نظر نمی‌آید.»

محسن رمضان‌زاده که سال گذشته با فیلم مستند «این خانه روشن است» موفق به دریافت جایزه بهترین مستند جشنواره سینما حقیقت شده، معتقد است: «کسی که تجربه کار اجرایی داشته باشد به خوبی می‌داند انتقال جشنواره‌ سینما حقیقت به شهرستان‌ها عملی نیست. با توجه به امکانات و مدیریتی که داریم به نظر این مورد تصمیم عجولانه‌ای است که بیشتر به شعار می‌ماند. چرا کسی که سابقه کار اجرایی داشته باشد به خوبی می‌داند که این تصمیم عملی نیست و اگر هم عملی شود جشنواره چنان تضعیف خواهد شد که به ناچار از دوره‌های بعد باید آن را مجددا به تهران منتقل کنند.»

کد خبر 70204

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =