پس از حمله به کاروان آزادی (حامل کمک های انسان دوستانه ) به نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی و انعکاس ابعاد جنایت در رسانه ها، افکار عمومی مردم دنیا بر علیه تداوم جنایت و اصرار بر حصر مردم فلسطین برانگیخته شده است. بطوریکه سیل کمک ها در قالب اعزام کشتی های جدید به غزه تشدید یافته و فشار دولت های مستقل مبنی بر تشکل کمیته مستقل حقیقت یاب برای روشن شدن دلایل واقعی اقدام کماندوهای رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن نیروهای امدادی شکل واقعی و عملی به خود گرفته است. سران رژیم صهیونیستی برای فرو نشاندن خشم مردم آزاده دنیا و فرافکنی مشکلات با تغییر تاکتیک سعی دارند با بازگشایی محدود حصر غزه از مسوولیت اقدام خویش شانه خالی کنند.
در بررسی دلایل اقدام رژیم صهیونیستی و مسوولیت جامعه بین المللی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1-گرچه سران رژیم صهیونیستی مثل همیشه تلاش نمودند که با متهم نمودن گروه حماس به ایجاد سپرانسانی در مقابل تهاجم نظامیان صهیونیستی از پیامدهای آتی حملات ضد انسانی بکاهند. بــا ایــن وجود، افکار عمومی دنیا و دولت های مستقل، رژیم صهیونیستی را مقصر اصلی اقدامات ضد بشری در نوار غزه دانسته و خواهان محاکمه سران این رژیم در دادگاه صالحه بین المللی هستند.
2-از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی، سران این رژیم بقا وامنیت خود را دستاویز و توجیهی برای هرگونه تجاوز، توسعه طلبی، و تهدید دیگران قرار داده اند. حملات یک سال گذشته این رژیم به نوار غزه در راستای پاکسازی قومی و سرنگونی دولت قانونی حماس صورت گرفت. این امر نشان داد که طبق مستندات نهادهای بین المللی از جمله گروه عفو بین الملل رژیم صهیونیستی بدلیل ارتکاب جنایت جنگی، شایسته مجازات و تحریم از سوی کشورهای عضو سازمان ملل است.
3- با نگاهی به حملات خشونت بار این رژیم به کشتی های امداد رسان و تداوم محاصره همه جانبه مردم فلسطین و تکرار تهدید به تهاجم گسترده به این منطقه نشان می دهد که این رژیم به بهانۀ واهی از جمله در معرض خطر قرار گرفتن امنیت ملی خود بدلیل عدم مشروعیت منطقه ای و اتکای صرف به حمایت مادی و معــــنوی غرب درصدد تداوم اشغالگری، رد قطعنامه های قبلی سازمان ملل مبنی بر بازگشت به سرزمین های 1967 و حق گروهها فلسطینی در تشکیل سرزمین مستقل می باشد. بی تردید آنچه در نوار غزه گذشت هولوکاست واقعی است. ولی حامیان رژیم با شانتاژهای خبری ضمن موجه خواندن اقدامات این رژیم تلاش نمودند که افکار عمومی دنیا را نیز نسبت به همراهی باصهیونیست ها اقناع نمایند.
4- صهیونیست ها در طول جنگ های گذشته با اعراب و نیز تهاجم به نوار غزه سعی نمودند که ارتکاب این همه اعمال غیرانسانی را در راستای تحقق و اعتقادات مذهبی قوم یهود مبنی بر حق طبیعی آنان در تشکیل سرزمین موعود، امر موجه دانسته و نیز آنرا کاملاً امر دینی جلوه دهند. بطوریکه همچنان در تلاشند که در محافل بین المللی با ماسک دینی و مذهبی ضمن توجیه اعمال ضد انسانی خود کشورهای بیشتری را با اهداف و مقاصد خویش همراه سازند. در صورتی که به گواه تاریخ چه بنیانگذاران صهیونیست و چه رهبران امروز این رژیم اعتقادی به مسائل مذهبی ندارند با اینحال این مطلب از رسانه های همسو با آنان شنیده می شود که «هرکس صهیونیست نیست یهودی نیست».
5- گرچه اقدام قبلی گروه عفو بین الملل در معرفی اقدامات رژیم صهیونیستی به عنوان عملی غیرقانونی و مصداق جنایت جنگی نامیدن آن گام مثبتی برای جلوگیری از تداوم این اقدامات ضد انسانی برعلیه فلسطینان ارزیابی شده است، با این وجود، باید اذعان داشت که گزارش و اقدامات گروه مستقل بین المللی در مورد رفتارجنگی صهیونیستی فاقد قدرت و ضمانت اجرایی است، بنابراین لازمه کار این است که این اقدامات به شکل رسمی از مجاری نهادهای مسوول چون دیوان کیفری بین المللی و دیوان لاهه پیگیری، و مرتکبین این جنایت در نهادهای صالحه معرفی و محاکمه شوند.
6- رژیم صهیونیستی عضو دیوان کیفری بین المللی نیست (بر اساس مفاد دیوان صلاحیت آن شامل کشورهای عضو هست) با این وجود در صورت نقض قوانین بین المللی و جنایت علیه بشریت شواری امنیت می تواند با تصویب قطعنامه ای برای محاکمه جنایت کاران و اقدامات ضد انسانی، کار رسیدگی را به این دیوان تفویض نمود. با این وجود نفوذ کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی جلو اقدامات قانونی این شورا را در این مورد سد نموده است. لذا این بحث در مجمع عمومی سازمان ملل قابل طرح و پیگیری است.
7- با توجه به واکنش اکثر کشورهای اسلامی نسبت به اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و رویکرد دوگانه غرب نسبت به مسائل حقوق بشر، انتظار می رود سران کشورهای اسلامی با وحدت رویه با تشکیل دادگاه «عدل اسلامی»، ضمن طرح مسئله، مجازات متناسبی را نسبت به جنایت های جنگی سران این رژیم تصویب کنند.
8- شایسته است که کنفرانس اسلامی با درک شرایط و مقتضیات جهان با اتحاد همدلی ضمن پیگیری ابعاد جنایت این رژیم در نوار غزه و در حمله به کاروان صلح و آزادی، شرایط را برای تصمیم گیری قاطع در قبال اقدامات خود سرانه رژیم صهیونیستی مهیا سازد این تصمیم گیری باید همه جانبه و قابلیت اجرایی داشته باشد. تحریم کالاهای ساخت رژیم صهیونیستی و قطع ارتباط کامل با این رژیم واکنش طبیعی جهان اسلام به اقدامات تل آویو می تواند قلمداد گردد.
عضوهیئت علمی دانشگاه تهران
نظر شما