به گزارش خبرآنلاین مصوبه ضد ایرانی کنگره هماکنون به کاخ سفید فرستاده شده است تا پس از امضای باراک اوباما، رییس جمهور امریکا شکل اجرایی به خود بگیرد.
مطابق این تحریمیکجانبه که مورد اعتراض برخی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل همچون روسیه قرار گرفته است، با شرکتهایی که در زمینه صادرات بنزین با ایران همکاری داشته باشند، برخورد خواهد شد.
در همین زمینه، دکتر محمد مرندی، استاد مطالعات آمریکا در دانشگاه تهران، در گفتگو با پرس تیوی به تشریح انگیزههای چنین اقداماتی از سوی واشنگتن پرداخته است که میخوانید:
بسیاری این پرسش را مطرح میکنند که وقتی خود امریکا تعداد بیشماری از سلاحهای اتمی را در اختیار دارد و تنها کشوری است از این سلاحها در جهان استفاده کرده، چگونه میتواند علیه ایران که هیچ سلاحهستهای ندارد و همیشه گفته است که به دنبال چنین سلاحهایی نیز نیست، تحریمهایی را تصویب کند؟
فکر میکنم مشکل امریکا با ایران سابقه تاریخی دارد. این نکتهای است که به خود انقلاب بازمیگردد. واشنگتن نمیخواهد این واقعیت را درک کند و بپذیرد که ایران دیگر یک کشور رام و سربزیر نیست. ایران همچون عربستان سعودی و یا مصر نیست و درک این مسئله برای امریکاییها بسیار سخت است.
حقیقت این است که شورای امنیت سازمان ملل اسرائیل را محکوم نمیکند اما تحریم پشت تحریم را علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب میکند؛ با این که صلحآمیز بودن این فعالیتها مورد تائید آژانس بینالمللی اتمی است و هیچ گواهی درباره خلاف آن وجود ندارد و چنین برخوردهای دوگانهای همچنان ادامه دارد.
جالب اینجاست که تحریمهای امریکا به طور مستقیم مردم ایران را هدف گرفته است. مردم عادی با بخش نفت و بانکداری سروکار دارند و امریکاییها در تلاشند که هر دو بخش را تخریب کنند. این مسئله خیلی متناقض است زیرا، امریکاییها از یک سو میگویند که ایرانیها به دلیل داشتن نفت و گاز نیازی به برنامه هستهای ندارند و از سوی دیگر تلاش میکنند که تحریمهایی را برای جلوگیری از توسعه بخشهای نفتی و گازی به تصویب میرسانند.
برخیها معتقدند که این تحریمها واقعا درباره برنامههای اتمی ایران نبوده است و امریکا به دنبال اهداف سیاسی است. آیا شما با این نظر موافق هستید؟
زمانیکه به این موضوع توجه می کنیم، برای مثال بیانیه جنبش عدم تعهد در نیویورک، خواهید دید که 189 کشور از اسرائیل میخواهند که به انپیتی بپیوندد در حالی که سخنی از ایران به میان نمیاید. ما شاهد آنیم که اذهان عمومی به نفع ایران است و حمایت گستردهای از بیانیه تهران که به امضای ایران، ترکیه و برزیل رسیده است، میشود.
اما باید به این حقیقت توجه کنیم که امریکا در حال از دست دادن نیروهای نظامیاش در افغانستان است. همچنین وابستگی واشنگتن به نفت ایران، به ویژه پس از اتفاقهای اخیر در خلیج مکزیک روبه افزایش است.
حفاریهای نفتی در اعماق دریا در آینده هزینه بیشتری به دنبال خواهد داشت و بنابراین شاهد افزایش قیمت نفت خام در آینده خواهیم بود. بنابراین نفت و گاز ایران مهمتر از پیش خواهد شد و امریکا نیاز به کمک برای بهبود شرایط وخیم کنونی در افغانستان خواهد داشت.
اتفاقهای اخیر در واشنگتن نشان از آن دارد که امریکا مشکلاتی جدی در مورد نیروی نظامی در افغانستان دارد، بنابراین امریکا بیش از نیاز ایران به واشنگتن، به کمکهای تهران نیاز خواهد داشت و با توجه به این اتفاقها امریکا بیش از گذشته منزوی خواهد شد.
آمریکا به دنبال چه چیزی است زیرا بسیاری معتقدند که این تحریمها جنبه سیاسی دارد؟
مسلما امریکا نمیخواهد که جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد. آنها به مداخله در امور داخلی ایران ادامه میدهند و درصدد براندازی جمهوری اسلامی از روشهای مختلف هستند. آنها صدها میلیون دلار هزینه صرف سازمانهای تروریستی و سازمانهای وابسته به دولت امریکا کردهاند.
آنها بودجه دهها شبکه تلویزیونی و صدها وبسایت را به منظور تضعیف جمهوری اسلامی ایران پرداختهاند اما در نهایت این موارد موجب افزایش دشمنیها با امریکا شده است. این موضوع بر شرایط دشوار امریکا در خاورمیانه افزوده و موجب خسران نظامی و اقتصادی امریکا در منطقه شده است.
این موضوع همچنین شرایط برای امریکا را بیش از پیش دشوار کرده است زیرا در نهایت شاهد آنیم که ایران یکی از کشورهای کلیدی در منطقه به شمار میآید و این موضوع غیرقابل انکار است.
نظر شما