۰ نفر
۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۸:۵۴

جمشید مرادیان ققنوس را به چین می‌برد

جمشید مرادیان که بیشتربه ساخت آثار اسطوره‌ای علاقه دارد، تاکنون دربیش از15 سمپوزیوم مجسمه‌سازی بین‌المللی شرکت کرده است ومجسمه‌هایی ساخته که در شهرهای مختلف چون اوزاکا ژاپن، تورین ایتالیا، کاستلوتسینا ایتالیا، نصب شده‌اند وجوایزمختلفی چون نشان عالی مجسمه‌سازی المپیک 2008 پکن، لوح تقدیرآکادمی المپیک و لوح افتخار المپیک 2003 را ازآن خود کرده است. اوایل تیرماه راهی شهر چان چون چین می‌شود تا با شرکت در سمپوزیوم مجسمه‌سازی برای چندمین مجسمه‌ای را در قالب کارگاه در چین بسازد. این سمپوزیوم مجسمه‌سازی از اوایل تیرماه تا اواسط مرداد ماه ادامه خواهد داشت.

جمشید مرادیان در گفت وگو با خبر در این‌باره گفت: تاکنون چندین بار در چین مجسمه ساختم و اتفاقاً مجسمه‌هایم با استقبال روبه‌رو شده اند، این بار نیز از همه مجسمه سازانی که ساخت مجسمه‌های باغ مجسمه چین حضور داشتند برای شرکت در این سمپوزیوم دعوت شده است.

این مجسمه ساز همچنین قرار است در ماه‌های جاری برای شرکت سمپوزیوم مجسمه‌سازی راهی اسلون شود. او قرار است در این سمپوزیوم مجسمه‌ای را با طول 3 متر اجرا کند. در حال حاضر مرادیان 3 طرح را برای اجرا در این سمپوزیوم در نظر دارد، مجسمه پرومته در زنجیر که دربینال تهران رد شد ومجسمه ققنوس مرغ افسانه‌ای که شاهد ساخت‌اش در باغ موزه هنر ایرانی بودیم.
البته این بار مرادیان قصد دارد به جای چوب این مجسمه‌ها را با فلز اجرا کند، چرا که معتقد است، مجسمه‌هایی که با فلز ساخته می‌شوند، بسیار دقیق‌تر خواهند بود.

جمشید مرادیان از جمله هنرمندانی است که به ساخت آثار اسطوره‌ای علاقه دارد، او تاکنون سروش مرغ غیبی، ققنوس، صور اسرافیل، اسفندیار، پرومته و. . . در آتش را در اندازه‌های مختلف اجرا کرده است. برخی از این مجسمه‌ها ازجمله اسفندیار درشهرهای مختلف جهان نصب شده‌اند.
دردوره ما باید بزرگی انسان عصراسطوره‌ها به رخ کشیده شود. انسان‌ها دردوره ما با حقارت زندگی می‌کنند، این حقارت باید به آنها نشان داده شود. .
اواسطوره‌ها را متعلق به همه مردم جهان و در واقع هنری چند صدایی می‌داند که هیچ سبک و سیاقی نتوانسته است خودش را به آنها تحمیل کند، انگار یک ضمیر ناخودآگاه مردم را با اساطیر در ارتباط قرار می‌دهد و از طرف دیگر برداشت مردم از اسطوره‌ها متفاوت است.

مردایان کار کردن با چوب را ترجیح می‌دهد، می‌گوید کار کردن با سنگ از برنز هزینه بالاتری دارد. در کارگاه‌های داخل شهر هم امکانات چندانی برای تراش سنگ یا برنز‌ریزی وجود ندارد.
مرادیان که در سال گذشته در باغ موزه هنر ایرانی 4 مجسمه 10 متری از درختان خشک شده این باغ ساخت. با خشک شدن 4 درخت دیگر و پرهیز مسئولان برای بریدن درخت‌های این باغ برای ساخت مجسمه در باغ موزه دعوت شده است. او اینبار بر خلاف دوره قبل که اسطوره‌ها را ساخت، قصد دارد 4 مجسمه مدرن برای باغ موزه بسازد.

تاکنون مرادیان 6 مجسمه برای باغ موزه هنر ایرانی ساخته است. انتظار می‌رود در سال‌های آتی با خشک شدن برخی از درخت‌های این باغ، باغ موزه هنرایران تبدیل به موزه‌ای از ساخته‌های چوبی جمشید مرادیان شود.

مرادیان می‌گوید: من خیلی دوست دارم که کارهایم در کنار مجسمه‌های دیگر مجسمه سازان نصب شود اما گویی هنرمندان مجسمه ساز با مسئولان باغ موزه ارتباط برقرار نکرده‌اند و با واسطه کار متمادی من در این باغ ساخت این مجسمه‌ها نیز به من واگذار شده است.

به گفته این مجسمه ساز برای ساخت چند مجسمه درختی در میادین شهر شیراز دعوت شده است اما هنوز قرادادی برای این کار امضا نکرده است.

جمشید مرادیان متولد سال 1330 تهران و دانش‌آموخته رشته مجسمه‌سازی دانشگاه سوره است.

کد خبر 7210

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین